280. FSC - Zvuci detinjstva

Koji crtani film gledamo u nedelju veče?

• Vinks, Super špijunke, Kod Lioko

Votes: 11 35.5%
  • Pčelica Maja, Fifi ne zaboravi me

Votes: 1 3.2%
  • Hajdi, Petar Pan, Bambi

Votes: 5 16.1%
  • Duško dugouško, Tri praseta, Djevojčica sa šibicama

Votes: 2 6.5%
  • Sundjer Bob, Trnavčevići u divljini

Votes: 7 22.6%
  • Nindža Kornjače, Tom i Džeri

Votes: 10 32.3%
  • Grimove bajke

• Digimoni

• Total voters
    31
  • Poll closed .
Leksikon - Moj muzički vremeplov 🎶

1. Vaša omiljena pesma sa školskih igranki/ rođendana ?

2. Prvi spot koji pamtite sa MTV/Viva/Ultra kanala bio je?

3. Kad biste mogli da se vratite u prošlost i po prvi put ponovo čujete jednu pesmu koja bi to bila?

4. CD/ Kaseta koju ste preslušavali do iznemoglosti ?

5. Uz koju pesmu ste prvi put plakali?

6. Koja je bila hit numera na Vašoj prvoj školskoj ekskurziji?

7. Koji album biste slušali iznova i iznova, a da Vam ne dosadi?

8. Postoji li pesma koja Vam je promenila pogled na muziku?

9. Da li ste nekad imali gramofon i ako da koja je poslednja pesma koju ste čuli na njemu?

10. Koliko često se vraćate starim hitovima koje ste voleli ranije?

1. Vaša omiljena pesma sa školskih igranki/ rođendana ? - Viki Miljković - Mahinalno

2. Prvi spot koji pamtite sa MTV/Viva/Ultra kanala bio je? - Pussycat Dolls - Don't cha

3. Kad biste mogli da se vratite u prošlost i po prvi put ponovo čujete jednu pesmu koja bi to bila? - To the moon and back by Savage Garden

4. CD/ Kaseta koju ste preslušavali do iznemoglosti ? - prvi album Nate Bekvalac

5. Uz koju pesmu ste prvi put plakali? - zaista to ne pamtim

6. Koja je bila hit numera na Vašoj prvoj školskoj ekskurziji? - Bila su 3 - Bomba od DJ Boba, Gasolina i Asereje.

7. Koji album biste slušali iznova i iznova, a da Vam ne dosadi? - Iz ranijeg doba ništa, retko koji album mi se ceo dopadne, ali ako ću sad da biram, Marina Satti - P.O.P. :D

8. Postoji li pesma koja Vam je promenila pogled na muziku? - Time to say goodbye od Sare Brajton

9. Da li ste nekad imali gramofon i ako da koja je poslednja pesma koju ste čuli na njemu? - imali smo električni gramofon koji je bio van funkcije :D

10. Koliko često se vraćate starim hitovima koje ste voleli ranije? - skoro pa uvek! Retko otkrijem novu muziku da mi se baš toliko svidi da bih je vrteo na repeat

EDIT: nakon proveravanja na netu, ipak se najviše vrtela kaseta drugog Natinog albuma

Last edited:

Romana - Samoodobrana
Ana Nikolić - Romale Romali

Ovo je kad sam bio u osnovnoj a posle u srednjoj sam bio uglavnom u Roc/Metal fazi koja traje i dan danas ali danas mogu da slušam više žanrova ne samo jedan.

Auh. Puno ih je zaista ali da se baš baš sećam je Green Day - Boulevard of Broken Dreams
Iiiii Foo Fighters Pretender

3. Kad biste mogli da se vratite u prošlost i po prvi put ponovo čujete jednu pesmu koja bi to bila?

Ovo je tako oslobađajuća pesma uz koju mogu uvek da se rasplačam ali nikada kao prvi put. Rado bih se vratio u prošlost samo da je opet čujem po prvi put.

Ako pričamo o muzici to je definitivno bila diskografija Linkin Parka.

Ne mogu da se setim baš prve prve ali hajde da kažemo da je to bila ova:

Željko Joksimović - Lane Moje

Ima ih više. Od Linkin Parka, Nightwisha, njihovi raniji albumi.

Opet Sleeping At Last - Saturn - Počeo sam više da cenim umetnost i lepotu stvaralaštva iza muzike i nisam se fokusirao više samo na jedan žanr.
Može se reći da sam razumeo muziku sa jedne dublje tačke. I kada komentarišem pesme na FSCU trudim se da razmišljam duboko o onome što slušam i važno mi je da pesma probudi neku emociju u meni. Čak i ako bude negativna emocija makar ju je probudila.

9. Da li ste nekad imali gramofon i ako da koja je poslednja pesma koju ste čuli na njemu?

Hteo sam ocu da kupim gramofon za njegov 70ti rođendan ali nisam uspeo da ga pronađem. Nisam ga ja imao imao ga je on i slušali smo Bitlse, Simon and Gurnfukl zajedno.. Slušali smo puno toga ali ne bih o tome dosta je emotivno :D

Jako često.

- Las Ketchup - Asereje
Avantura - Obsesion
Ana Kokić- Čujem da

- Sa ovih kanala ne, ali sa Tv Palma+ :
Kylie Minogue - Come into my world/Can't get you out of my head
Linkin Park - One step closer

- Madam Piano ft Franco - Eternel love, to me nekako asocira na detinjstvo, iščekujući da bude hit dana, i naravno mumlanje nekih svojih reči xD

- Album Željka Joksimovića - Vreteno

- /

- Ako idemo kao baš od prve- prve ne znam, ali mi je ostalo u sećanju da smo u drugom razredu na rekreativnoj voleli Amadeus Band - Kupi me, ceo taj album.
A kasnije Seka Aleksić - Kraljica album, ceo autobus ludilo xD

- Ima ih

- /

- Imao ali kao da nisam, ne razumem se u gramofon ali "navodno" nije radio jer nema onu iglicu, a od nekih ploča se sećam da su moji imali Bijelo dugme, Lepa Brena i SG, i Rokeri s Moravu 🤣

- Često 😊

1. Vaša omiljena pesma sa školskih igranki/ rođendana?

Colonia-Ti Da Bu Di Bu Da

Jamelia- Superstar

Antique- Opa Opa

Trik FX 3, tamo gde su bile pesme: Lasta, Hitna pomoc, Joker…

Ne secam se da sam plakao uz neku pesmu, ali znam da sam se jezio na: Savage Garden - To the moon and back

Ne znam da li je bila prva ekskursija ali se secam da smo svi pevali u autobusu: Luna-Zeleno, Luna- Nebo zana…

Ima dosta nekih, ali na primer obozavam da se vracam svim tim starim albumima Colonije.

Svaka pesma koju volim na neki nacin mi menja pogled na svet a ne samo na muziku.

Gramofon nisam imao, ali sam imao radio koje je takodje imalo mogucnost pustanja gramofonskih ploca, pesme koje sam na tome slusao bile su neke od Dragane Mirković, ali koje, to se već ne secam.

Ne vracam se bas tako cesto, ali kada mi padne na pamet neka pesma, onda se obicno to vece pretvori u vece starih hitova.

Last edited:
I dan danas imam tu kasetu! 😍
Obozavao sam ceo taj album, a i dalje volim sve pesme od njih. 🤗

Auh. Baš ne znam, za mlađe godine ne znam, za malo starije godine bi bilo npr Dara Bubamara - Zidovi

Makarenu pamtim, mada išla je svuda do iznemoglosti.

Stvarno mi ništa ne pada napamet.

Bila je neka Joksimovićeva kaseta, znam da je bilo Drska ženo plava, Varnice, Karavan...

Retko plačem, najviše u poslednje vreme uz reelse sa protesta, zbog muzike ne.

2004. Zlatibor, 7 pesama na reapeat u busu satima, Lane Moje, Wild Dances, Shake It, In the disco, Januar, Petak na subotu i nešto od Cece tipa Koža pamti, lepo na slepo ili kako se god zove.

Najviše sam slušao Rammstein ako pričamo o celim albumima, njihove albume iz 90'

Ne bih znao.

Nemam.

Mnogo volim nostalgiju i slušam makar 80% starih stvari svakodnevno.

1. Vaša omiljena pesma sa školskih igranki/rođendana?
Toše Proeski - Ledena i soundtrack iz Un Paso Adelante.

Beyonce - Crazy in love

Pink - Sober ili Arctic Monkeys - Fluorescent Adolescent

4. CD/Kaseta koju ste preslušavali do iznemoglosti?

slika-zeljko-joksimovic-zeljko-joksimovic_slika_L_138431237.webpslika-natasa-bekvalac-nista-licno_slika_L_157998469.webp
IMG_20250321_210916.webpLinkin-Park-Meteora.webp

Marčelo - Pismo bratu

Sećam se samo da su se meni od narodnjaka koji su, jelte, bili najslušaniji sviđale samo Ti zaplakaćeš na mojoj strani kreveta i Bato bre i da su me devojčice ogovarale u fazonu: "Pravi se da je metalika, a sluša Sanju Đorđević i Indi kradom!" 😭

Metalikin Black album i Speak Now od Taylor Swift. Jeste, slušam oba.

U periodu kad se razvija kritičko mišljenje, Manu Chao, Marčelo i domaći punk bendovi su me naučili da je muzika mnogo više od zabave.

Nisam. Poslednja pesma koju sam čula na tuđem gramofonu je 360 - Charli xcx 😂

Neke nikad nisam prestala da slušam.

1. Vaša omiljena pesma sa školskih igranki/rođendana?
Toše Proeski - Ledena i soundtrack iz Un Paso Adelante.

Beyonce - Crazy in love

Pink - Sober ili Arctic Monkeys - Fluorescent Adolescent

4. CD/Kaseta koju ste preslušavali do iznemoglosti?

View attachment 31738View attachment 31739
View attachment 31740View attachment 31741

Marčelo - Pismo bratu

Sećam se samo da su se meni od narodnjaka koji su, jelte, bili najslušaniji sviđale samo Ti zaplakaćeš na mojoj strani kreveta i Bato bre i da su me devojčice ogovarale u fazonu: "Pravi se da je metalika, a sluša Sanju Đorđević i Indi kradom!" 😭

Metalikin Black album i Speak Now od Taylor Swift. Jeste, slušam oba.

U periodu kad se razvija kritičko mišljenje, Manu Chao, Marčelo i domaći punk bendovi su me naučili da je muzika mnogo više od zabave.

Nisam. Poslednja pesma koju sam čula na tuđem gramofonu je 360 - Charli xcx 😂

Neke nikad nisam prestala da slušam.

Ja sma plakao uz Sveti Bes ali i Pismo Bratu mi je jedna od njegovih omiljenih...

@creature 6. Koja je bila hit numera na Vašoj prvoj školskoj ekskurziji?

Haha najjaci komentar 🤣 deca zaista znaju da budu okrutna 🤭

Ima ih dosta stvarno, ali iz najranijeg školskog uzrasta bih izdvojio većinu pesama Tap 011, pogotovo Gaće, Reku, Okreni broj 95... Ludeli smo i uz Seven Up i Probudi me, a od stranih nam je Britney Spears tada bila crush svima. 😂

Bon Jovi - It's my life 😍

Foreigner - I wanna know what love is - ta pesma je u meni izazvala neobjašnjivo oduševljenje nekada davno, i danas je smatram neponovljivom i jednom od najlepših balada svih vremena. Definitivno bih želeo da je čujem ponovo po prvi put kad bih se vratio u prošlost.

Bilo ih je mnogo, ali sećam se da sam imao neku rok kompilaciju na CD-u koju sam mnogo slušao, bio je mix tipa Guns 'n' Roses, Aerosmith, Led Zeppelin, AC/DC, Uriah Heep...

Uf, baš mi je teško da se setim prvog puta, ali generalno sam dosta emotivan i umem da zaplačem na pesmu, seriju ili film. FSC pesma koje me je raznela nekada davno i koju i danas retko mogu da preguram bez suza je David Cook - Permanent.

Ne sećam se osnovne škole, ali u srednjoj su grmele Viki - Mahinalno, Dara Bubamara - Dodirni me, Goga - Seksi biznismen i Luda Karla - Ide maca oko tebe. 🤣 Prilagođavao sam se trendovima, ali sam generalno bio crna ovca u društvu, jer dok su ostali slušali Cece i Jece, ja sam slušao Metaliku. 😆

Verovatno Hybrid Theory Linkin Parka, ali zasigurno ima još neki.

Ne samo pesma, već čitavi bendovi i albumi. Generalno, imao sam ogromnu sreću da su mi roditelji usadili ljubav prema muzici koja je imala izvornu suštinu i kvalitet.

Ne, ali moj pokojni otac je imao gomilu tih starih ploča, neke od pesama kojih se sećam sa njih su Neil Young - Heart of gold, Styx - Boat on the river i Animals - House of the rising sun.

Baš često, volim i novu muziku svakako, ali stari hitovi su za mene nekako vanvremenski i uvek im se rado vraćam.

Kad idemo u taj throwback sećam se male mature u osnovnoj, ekskurzija u Nišu, hotel Ambasador i neka žurkica, švercuje se jedna flaša vina na ceo razred, a devojčice u transu na Karleušu i Napravi mi sina pod svetlima kazina, dok dečaci slušaju Šabac je ceo od droge beo.
Kako je tad bilo još smo dobro i ispali danas posle 20ak godina. :ROFLMAO:

Svaka generacija je to prošla, očigledno. 😆 Meni je bila fora da ludujem uz treš muziku na žurkama i ekskurzijama, ali sam u realnosti bio sušta suprotnost i crna ovca. 🤣

Btw, zaboravih na ovu hitčinu, nehumano je kako se divljalo uz ovo. 😍🤣

Kad idemo u taj throwback sećam se male mature u osnovnoj, ekskurzija u Nišu, hotel Ambasador i neka žurkica, švercuje se jedna flaša vina na ceo razred, a devojčice u transu na Karleušu i Napravi mi sina pod svetlima kazina, dok dečaci slušaju Šabac je ceo od droge beo.
Kako je tad bilo još smo dobro i ispali danas posle 20ak godina. :ROFLMAO:

Zasto su svi morali da borave u hotelu Ambasador na ekskurziji u Nisu? 🤣

Inace od Karle mi je najbolji album onaj gde je bio Manijak, ne znam jel to isti gde je bila i Napravi mi sina 🤭

Vaša omiljena pesma sa školskih igranki/ rođendana ?

Sve od Dr. Iggyja. Devedesete još nisu sišle s plejliste 🤣

Znam da sam gledao Vivu ali ne bih znao tačno.

Kate Ryan - Desenchantee.

Uvek bi bilo po dve, tri, nikad ceo CD.

/

Znam da smo baš plesali uz nešto na Testeri ali ne mogu da se setim.

/

/

Nisam.

U poslednje vreme sve češće. Ovo više nije doba kad možeš da nađeš 10 dobrih pesama pa da ne znaš koju ćeš prije da pustiš. Ono što volim pustim pa nek je prošlo i 20 godina 🤣

Back