Dragi forumaši,
Dobrodošli na četvrtu organizaciju u vašem voljenom Bebilendu! Kao i prethodnih puta, trudili smo se da tema bude zanimljiva i izazovna, pa vam ovoga puta donosimo nešto što je istovremeno originalno i nekonvencionalno.
Pred vama se nalazi lista mentalnih poremećaja, svaki od njih interpretiran kroz odgovarajući muzički žanr. Za svaki poremećaj pripremili smo i detaljan opis muzičkog pravca u kojem možete pronaći pesmu koja savršeno odgovara njegovoj karakteristici.
Pravila su jednostavna – birate brojeve od 1 do 60 (12 zadataka x 5), a time sebi dodeljujete svoju „zvaničnu dijagnozu“.
Preporučuje se da u prijavi priložite internet dokaz da pesma pripada nekim od žanrova, ako ne pitaću ChatGpt jer već imamo razrađen odnos. To je validno i priznaje se čak iako vam/nam pesma ne zvuči na prvu tako! Svakako ako uvidim da pesma ima privid zadatog žanra ili ako pesma liči kratkim pošalicama o poremećajima, prolazi konkurs. Ništa strašno, žanrovi su tu da vam budu smernice niste došli na giljotinu.
Kao i uvek, primenjivaće se standardna FSC pravila.
Zamolili bismo nekog od gospode da bira dva broja, prvi za Šeficu Ivanu, drugi za domaćicu Bebs.
S obzirom na specifičnost teme, nema ograničenja u izboru izvođača, što vam omogućava širi prostor za kreativnost.
Zabavite se i neka najbolja dijagnoza pobedi!

Emocionalni pejzaži, refleksivni tekstovi, spori tempo. Dobrodošli na stage gde se sunce nikada ne pojavljuje, ali su suze najlepše kristalno čiste. Oprez: pesma traje 4 minuta, ali u glavi traje večno.

Muzika koja zvuči kao unutrašnji nemir i preopterećenost. Na ovom stageu reflektori trepću bez ritma, basevi udaraju kao da si zaboravio da ugasiš rernu, a neko te konstantno posmatra (verovatno ti sam).

Nagli prelazi raspoloženja, od euforije do tame. Jednog trenutka si kralj diska, sledećeg gledaš u zid i plačeš zbog teksture betona. Idealno za one koji ne znaju da li im se više pije espresso ili spava 16 sati.

Fragmentirano, zvučno halucinantno. Zvukovi koje ni ti nisi siguran da si čuo. Nisi ti lud – pesma zaista ima tri vokala u isto vreme, a nijedan ne peva tekst. Ili peva?

Intenzitet emocija, tenzija i haos u odnosima. Stage gde se svaka emocija oseća kao kraj sveta. Ili početak. Ili oboje u istom refrenu. Ako si zaljubljen u nekog koga mrziš – dobrodošao.

Preciznost, ponavljanje, perfekcionizam. Ovdje se svaki zvuk javlja tačno na 0.000 sekundi kada treba. I ako nije – kreće pesma ispočetka. I opet. I opet. I opet.

Krhka estetika, skrivena tuga, nežnost. Stage gde sve izgleda lepo, nežno, savršeno – ali ispod te estetike šuška praznina. Zvukovi kao iz sna, osećanja kao posle prespavane večere.

Mračna, zategnuta, “post-ratna” zvučna slika. Gde svaki zvuk zvuči kao sećanje koje nisi tražio. Dim, sirene, echo efekti i osećaj da si na triler soundtracku – iako sediš kući.

Sjaj, ego, kontrola nad scenom. Dobrodošao na jedini stage gde je reflektor fiksiran – na tebe. Oprosti, na mene. Jer pesma je o meni. I ti je slušaš. Jer sam ja bitan.

Agresija, suprotstavljanje normama, destrukcija. Nemaš poverenja ni u koga? Mrziš autoritet? Voliš da sve vrišti? Prijavi se ovde i plati kartu u lažnim novčanicama. Niko neće ni znati.

Energično, prelazi s teme na temu, ritmično i impulsivno. Stage gde se sve menja svake tri sekunde. Nema pauze, svi instrumenti sviraju istovremeno i... hej, da li si čuo onu novu pesmu? Gde sam ono stao?

Svet koji voli obrasce, detalje i tišinu između tonova. Muzika ovde ne viče – ona sortira. Svaki zvuk ima mesto, svaki ton ima razlog. Ništa nije previše – ali sve je tačno. Neobična lepota u ponavljanju i preciznosti.

TRAŽENJE BROJA KREĆE U 12:00H!
PRIJAVE POČINJU:
30.05. U 13:00H I TRAJU DO 04.06. U 16H.
-- SPISAK PESAMA --
Učesnici:PRIJAVE POČINJU:
30.05. U 13:00H I TRAJU DO 04.06. U 16H.
-- SPISAK PESAMA --
Aleksa, Aleksa49, Arsenic, Bebi, botbona, Boxy, Choda, cinque, creature, Destry94, Detektivka, Dežurni, Djole89, Doctor Who, dodo, dracarys, Endrega, etica, EvroBosna, Filhy, GavranESC, Ivana, JellyJelly, Killy, Leo Cezar, Lux, Majsta94, Marko, Miki, Милан, Nije sve tako sivo, Niko, Paučica, Pipi, Pokahontas, Replay, rintintin, Ro97, Shum, Stefan28, Stefix, Stole, Storm, Tetsujin, Tinte, Vaxildan, whisky, zakaya, zeleni.
Attachments
Last edited: