285. FSC - Secrets of Wisteria Lane

Gaby je moja omiljena domaćica (zar ste sumnjali?) ali isto tako imam i kontroverzna razmišljanja po pitanju njenog karakrera, specifično u prvoj sezoni. Mislim da ljudi ne pričaju dovoljno o tome da je podvodila maloletnika, i da su to normalizovali a mislim da tome doprinosi njen šarm, i njena harizma, lepota kojom pleni.

Klasičan Holivud. Provuci ozbiljnu temu kroz lik kome ne možeš odoleti 😂😂😂

Naravno naveo bih i drskost i bezobrazluk prema ljudima koji nisu “isti nivo” kao ona, a verujem da je to bio deo njenog lika, pa je mnogima to prošlo neopaženo. Moje iskreno mišljenje je da je njen character development jedan od najboljih kroz ostale sezone. Voleo bih da se uključite u diskusiju oko ove teme, baš me zanima na koji način razmišljate.

To ponašanje je platila na najgori način ali najgori način za nju. Sve su to bile traume koje je kasnije stavila pod kontrolu.

Ta prica sa 16 godisnjakom je definitivno nesto najgore sto su imali kroz celu seriju, ali verovatno u to vreme se nije gledalo na to kao toliko kontroverzno, a i mozda puno ljudi nisu shvatili da se to desava jer je 16 godisnjak izgledao kao da ima 24 (i glumac verovatno jeste imao toliko)
Ja sam gledao intervjuu gde Eva priča o tome kako je u periodu prve sezone imala 29 godina a glumac koji je glumio 16 -godišnjaka imao 24, 25 godina, prvobitan glumac koji je trebao igrati Johna je mnogo mnogo mlađi. Moguće da je i to uticalo.

Van toga Gabi je uvek imala najbolje price i dosta komicnih situacija. Ne znam dali mi je ovo omiljeni njeni citat, ali mi uvek prvi padne na pamet:

"Slucajnosti se desavaju, inace ne bi postojala rec za njih"

Van toga Gabi je uvek imala najbolje price i dosta komicnih situacija. Ne znam dali mi je ovo omiljeni njeni citat, ali mi uvek prvi padne na pamet:

"Slucajnosti se desavaju, inace ne bi postojala rec za njih"
Kada je to izjavila, ne sećam se?

Pa dobro, imate jos 4 dana

divine GIF

Rešili smo to iza kulisa, ali što ne bi i javno... Skandala nikad dosta. :D
Inače, neloš mi zadatak (nastavlja da me prati dobra karma kod brojeva, što bi se reklo), još samo da se odlučim šta bih slala. :D

Ja ne vidim da je išta ovde rešeno kad čoveka nema ceo dan, ne znam koj moj neko uzima organizaciju kad nije u mogućnosti da joj se posveti onako kako dolikuje…

Zašto Hrvati kažu kućanice ako kuću nazivaju dom, a zašto mi kažemo domaćice ako dom nazivamo kuća? Nikad nisam razmišljao o tome do sad, kakav je ovo glič u matriksu
Meni se to uvijek činilo kao glupi meme i samo nešto što se koristilo kao dokaz da su nam jezici glupi što se tiče tih razlika (mislim, nije da nisu lol), ali u hrvatskom možeš koristiti oba izraza. Kažemo i mi kuća, mislim i mnogo češće nego "dom". Može oboje. Službeni izraz je "kućni broj", a ne "domski broj" na primjer. Mislim da ta miskoncepcija od strane drugih ex-Yu naroda prema nama da se tu govori više dom dolazi iz nekih drugih stereotipa... 😑

A može i domaćica u hrvatskom. Ipak nam se i najpoznatiji keks tako zove 😄 A i mnogo češće se žene izražavaju kao domaćice nego kućanice (iz osobnog iskustva rada kao šalteruša u prošlosti).

Ja ne vidim da je išta ovde rešeno kad čoveka nema ceo dan, ne znam koj moj neko uzima organizaciju kad nije u mogućnosti da joj se posveti onako kako dolikuje…
Iskočili su mu neki privatni porodični problemi nakon dobijanja organizacije, pored toga dečko ima i posao. Nije na meni da prenosim, ali ne mogu da prećutim na ovo podsticanje drame. Nekad bi mogli da imate više razumevanja, bez obzira da li vam je neko simpatičan ili ne, a ne ovako, kao da se jedva dočeka razlog za "napad".

Nisam tražio mišljenje njegovog advokata, hvala! Normalno je da iskrsnu neke privatne stvari, ali opet treba javiti kao što su svi drugi to radili da zbog toga i toga neće biti u mogućnosti da odgovore na poruke ili šta već u dogovoreno vreme, a ne ovako, lik se ne pojavljuje ceo Božiji dan… I odakle tebi to da meni Liberta nije simpa izvini molim te?!

Meni se to uvijek činilo kao glupi meme i samo nešto što se koristilo kao dokaz da su nam jezici glupi što se tiče tih razlika (mislim, nije da nisu lol), ali u hrvatskom možeš koristiti oba izraza. Kažemo i mi kuća, mislim i mnogo češće nego "dom". Može oboje. Službeni izraz je "kućni broj", a ne "domski broj" na primjer. Mislim da ta miskoncepcija od strane drugih ex-Yu naroda prema nama da se tu govori više dom dolazi iz nekih drugih stereotipa... 😑

A može i domaćica u hrvatskom. Ipak nam se i najpoznatiji keks tako zove 😄 A i mnogo češće se žene izražavaju kao domaćice nego kućanice (iz osobnog iskustva rada kao šalteruša u prošlosti).
Cesto imam osecaj da nam svima te reci dodju kao sinonimi, koje ili ponekad koristimo ili smo ih negde culi, pa nam takoreci cak i reci koje ne znamo iz konteksta budu jasne.

Back