286. FSC - Podrumovizija x PSC

baner.webp

286. FSC - Podrumovizija (Podrumvision Song Contest)

Forumski sleng postaje realnost - takmičenje izvođača koja ne sluša ni uža rodbina. Vreme je da uža rodbina čuje šta njihovi rođaci krčkaju!

Posetite vaše podrume, uzmite najlepše vince sa najdonje police i uživajte u zvucima toplih julskih dana!

Leto je za odmor, zadataka nema!

PRAVILA
-Pesme ispod 500 hiljada pregleda na YouTube platformi (gleda se najgledaniji klip pesme u obzir, iako takmičari mogu poslati bilo koju verziju)
-Pesme izašle nakon 1.1.2020.
-Izvođači koji imaju maksimalno 3 ranija nastupanja na FSC
-Nisu dozvoljeni izvođači koji su učestvovali na Evroviziji

ostala pravila ostaju na... znate već i sami

spisak je ovde!

PRIJAVE: 3.7.2025. 00:15 - 9.7.2025. 12:00

Attachments

Last edited:
Podelila sam pesme po nivoima spratova u nekoj zgradi sa 2 podzemna nivoa. Pa ću reći na kom spratu mi je koja pesma zasvirala. Prizemlje ili nulti sprat je loš znak, a B2 ili -2 nivo je savršen znak jer je podrum podruma! Pa da vidimo, ali još ću se vozati.

will ferrell elf GIF

B2 [-2] | PODRUM PODRUMA

Dolores - DISKOnekt
Henka - I'm A God
BLACKBOOK - My Beautiful Witch
Self Esteem - Prioritise Pleasure
Macha Ravel - Lutkica
Cynthia Erivo - Worst Of Me
LEAP - Potions
Haiku Hands - Cool For You
Nemahsis - Coloured Concrete
Amira Elfeky - Crossed The Line
Matija Vitić - Tvoja baterija trči nisko
Matíja Woo - U Nekom Ludom Snu
Vizelj i Dzipsii - Zagrljaj
Svemirko - Ja te vodim do dna
KLER - Слова колючі
Saya Noé - Megbolondítottál
ILLENIUM & HAYLA - In My Arms

the office dancing GIF

LIFT SE ZAGLAVIO IZMEĐU B2 [-2] I B1[-1]

Grant Knoche - Talk
Jude York - Monaco
FAST BOY, ClockClock - Born Again
Sophia - Alaska
Zorja - Sama
Goblini - Idemo do kraja
CELIIN - Nasty Humano
Petar Martić - Čekam te u bloku
Stefanie Heinzmann - Power
King Isis - NVR RLLY
Ella Collier - Upgrade
Rain Paris - Bullet
Alexandra Stan - Ya Halmi

Meryl Streep Sunglasses GIF by 20th Century Fox Home Entertainment

B1 [-1] | NIVO

Vicco - Bailar Y Llorar
Vanotek - Muddy Waters
J Kbello, JEDET - Llámame
Benjamin - Vanha minä vainaa
tam - infierno
Aura Sova - Du-mă
Evangelia - Panáthemáse
anaïs - Stephen King
Asiah - Burned Out
Lusaint - Remember Me
Luvcat - Lipstick
Fordo - Nobody's Watching
Lorien Testard - Simon, The Divergent Star

Sad Joseph Gordon Levitt GIF by 20th Century Fox Home Entertainment

[0] | PRIZEMLJE

Thomas Headon - Strawberry Kisses
Adnan Nezirov - Bez tebe ni mene nema

Ć
Plašim se da legnem da zaspim da se ne ispraćam u snu, sve u duhu ovog FSC-a

Jako dobro izdanje. Ne postoji ništa što me je iziritiralo. Svaka čast na tome! Pokušao sam da budem ok u komentarima da ne budem ni grub a opet da iskreno dam svoj utisak. Poslušaću još par puta sve da mogu lepo da odvojim šta mi se baš baš dopada a šta manje.

PRVO POLUFINALE:

1. Vicco - Bailar Y Llorar 🇪🇸

Sviđa mi se ovo jako. Baš lepa stvar. Opušta me i što je više slušam to mi se više dopada. Pogotovo refren ostaje u glavi.

2. Vanotek - Muddy Waters 🇲🇩

I ovo je umirujuće i opuštajuće. Baš lep neki kantri zvuk. Muzika koju bih slušao dok se vozim ili putujem negde. Baš baš lepo.

3. Dolores - DISKOnekt 🇷🇸

Treba mi jedan diskonekt da se ne lažemo. Sviđa mi se tekst pesme a i melodija vozi. Lepo za čuti!

4. J Kbello, JEDET - Llámame 🇪🇸

Nije baš moj stil ali ne mogu da kažem da refren ne vozi samo me nije osvojila pesma kako to inače biva onako da mi se nešto ureže u glavu i da poželim opet da je pustim.

5. Henka - I'm A God 🇵🇹

Nešto me ovde iritira.

6. BLACKBOOK - My Beautiful Witch 🇨🇭

Previše ponavljanja u refrenu i nije mi pasala melodija.

7. tam - infierno 🇷🇸

Ovo sam imao na spisku za slanje još kada je MilanB organizovao fsc gde nam je zadavao reč i meni zapala reč pakao ali bi prihvatio i inferno. Ne sećam se zašto je tada nisam poslao i prosto sam je smetnuo s uma od tada.. Drago mi je da ju je neko poslao. Meni je baš lepa pesma.

8. Thomas Headon - Strawberry Kisses 🇦🇺

Ovo mi ima vajb Justin Bibera i pesme baby. :D Ok je.

9. Grant Knoche - Talk 🇺🇸

Možda i pozeleni do kraja fsca ali za sada mi je tu negde u sredini. Vidim da se ostalima sviđa ja samo ne razumem zašto? Verovatno ću razumeti do kraja takmičenja.

10. Jude York - Monaco 🇦🇺

Ide mi se u Monako. Onako, ima neki ritam koji vozika ali mi nije sad da me baš oduševljava.

11. Self Esteem - Prioritise Pleasure 🇬🇧

Bravo! Sviđa mi se jako.

12. FAST BOY, ClockClock - Born Again 🇩🇪

Nije ostavilo neki snažan utisak na mene.

13. Benjamin - Vanha minä vainaa 🇫🇮

Nije moj ukus i nešto što volim da slušam. Nije ni užasno loše samo nije za mene i verovatno neću ovo više slušati nakon ovog FSCA a to je loš znak kada dođe do ocenjivanja pesmi. Što ne znači da ovo neće pronaći svoje slušaoce ali mene nije kupilo.

14. Sophia - Alaska 🇳🇱

Prelepo, Ako prošla pesma nije bila po mom ukusu ova jeste. Tekst je prelep i baš dubok, njen glas prenosi tu emociju koju tekst poseduje i sve se uklapa u jednu divnu pesmu.

15. Macha Ravel - Lutkica 🇭🇷

Opasno vozi ova stvar! Bravo za originalnost. Meni se sviđa sve ovde. Misteriozno mi je i prija mi dok slušam.

16. Cynthia Erivo - Worst Of Me 🇬🇧

Volim snažne i moćne balade i hvala onome ko je ovo poslao pošto zaista cenim kada još neko želi da pošalje nešto u ovom žanru. Za neke dosadno za mene prelepo i emotivno i čista umetnost što se pevanja tiče i izvođenja uživo. Neko je i u komentarima na youtubeu rekao isto ono što i ja mislim a to je da se umetnik prepozna po tome kada čuješ da mu je uživo izvođenje bolje od studijske verzije. Cynthia svaki put nadmaši sebe kada peva.

17. Aura Sova - Du-mă 🇷🇴

Bio sam na ivici sa ovom pesmom ali na kraju mi se zapravo jako dopada. Baš lep glas ima ova devojka i ima nečeg mističnog u ovome što me tera da nastavim da slušam iznova i iznova. Pogotovo ovaj deo pri kraju pre nego što opet otpeva refren, kada se u pozadini čuju ovi zvukovi, jako lepo.

18. Zorja - Sama 🇷🇸

Zorja je za mene jedinstven umetnik a pesmu mogu da slušam iznova i iznova i iznova i neće mi dosaditi. Od kad je album izašao neke pesme sam baš puno puta preslušao a ovu najviše.

19. LEAP - Potions 🇬🇧

Slušam i uošte me ne drži. Nemam neki utisak, baš bledo.

20. Evangelia - Panáthemáse 🇬🇷

Neće me uvek kupiti grčki melos ali ovde jeste. Na kraju imam baš lep utisak o ovoj pesmi.

21. Goblini - Idemo do kraja 🇷🇸

Podrška za Gobline i za proteste. Idemo do kraja!

22. Haiku Hands - Cool For You 🇦🇺

Krenulo je loše ali se završilo dobro. Videćemo šta će biti posle više slušanja. Zanimljiv mi je instrumental. Zakačio sam se za neki deo i samo sam krenuo da cupkam a to je uvek dobar znak dok slušam neku pesmu.

DRUGO POLUFINALE:

1. ILLENIUM & HAYLA - In My Arms (KREAM Remix)🇺🇸 ( 🇳🇴 )

Odlično otvaranje drugog polufinala. Fantastična pesma i volim što je remix. Baš je onako kompletna pesma barem po mom ukusu.

2. Petar Martić - Čekam te u bloku🇷🇸

Nije užasno loša samo mi nije interesantna uopšte.

3. anaïs - Stephen King🇩🇪

I ovo kao i prošla pesma. Nisam je osetio.

4. Asiah - Burned Out🇳🇱

Ovo sam uspeo da osetim. I feel like the world is against me. Mogu da razumem tekst i da razumem kako se onaj koji je pisao pesmu oseća dok piše, To mi je bitno dok slušam pesmu :D.

5. CELIIN - Nasty Human🇳🇴

Dobro je! Nije mi jasno kako ima ovoliko malo pregleda za 5 godina pošto je stvarno kvalitetna pesma.

6. Nemahsis - Coloured Concrete🇨🇦 / 🇵🇸

Pokidalo baš. Dopalo mi se od početka do kraja.

7. Alexandra Stan - Ya Halmi🇷🇴

Vozi opasno ova stvar. Volim ovaj melos u pozadini. Slao sam Alexandru Stan i voleo bih da prođe dobro ovde.

8. Matija Vitić - Tvoja baterija trči nisko🇷🇸

Nije krenulo dobro a posle mi se čak i dopalo. Za sad nek bude žuta boja ali to zapravo ne znači puno u konačnici zato što ću slušati još i ovo ima potencijala da poraste bašš. Pogotovo zbog refrena. Kristinin deo mi je najbolji deo pesme.

9. Amira Elfeky - Crossed The Line🇺🇸

Od početka me drži i bap mi je legla. Odličan spoj žanrova i volim taj tvrđi zvuk. Njen glas je jako lep!

10. Lorien Testard - Simon, The Divergent Star🇫🇷

I ona pesma što je bilo kod mene na izdanju mi se dopala a sviđa mi se i ova. Ovo je više instrumental ali odličan instrumental.

11. Saya Noé - Megbolondítottál🇭🇺

Oduvek mi se dopadalo ono što izbacuju Mađari a ovo nije izuzetak.

12. Stefanie Heinzmann - Power🇨🇭

Jaka pesma. Od teksta do melodije i glasa. Ima tu neku up lifting melodiju i tekst je takav. Up lifting.

13. Adnan Nezirov - Bez tebe ni mene nema🇧🇦

Osećam da bih u ovome uživao da sam pijan. Šteta pa se ne napijam i onda ne osećam ovo. Ono dobro peva ali meni generalno taj kafanski stil pesama nikada nije prijao osim par izuzetaka tipa Saša Matić Kralj Izgubljenih Stvari i par Džejevih pesama.

14. Ella Collier - Upgrade🇺🇸

Na ivici je da mi se baš dopadne. Fali više slušanja rekao bih. Dosta me iritiraju neke deonice u pesmi ali tipa od 1:20 kreće dobar deo i tu me pesma kupi i zato kažem da sam na ivici da mi se dopadne. Samo još refren da počne da vozi.

15. Matíja Woo - U Nekom Ludom Snu🇭🇷

Dobar tekst dobar glas, nešto mi fali ali opet je taman toliko dobra da ću je rado opet slušati.

16. Rain Paris - Bullet🇨🇦

Ok je ali me je refren onako negativno iznenadio. Očekivao sam nešto drugačije kako je pesma krenula a dobio skroz suprotno od svojih očekivanja. Lekcija valjda koju trebam da naučim da ne očekujem ništa dok ne poslušam sve od početka do kraja :D.

17. Lusaint - Remember Me🇬🇧

Dobra je pesma. Njen glas mi se izdvaja.

18. Fordo - Nobody's Watching🇺🇸

Ovo od prve sekunde krene žestoko s melodijom. Brža pesma koja ostavlja odličan utisak.

19. Vizelj i Dzipsii - Zagrljaj🇷🇸

Sviđa mi se ritam ove pesme i glas. Reči osetim, super stvar. Voleo bih kad bi se prijavio na PZE mislim da ima potencijala za to.

20. King Isis - NVR RLLY🇺🇸

Jako dobro. Nisam očekivao tvrđi zvuk ali mi se sviđa kako je sve upakovano ovde. Glas za pohvalu a i tekst.

21. Luvcat - Lipstick🇬🇧

Lepo. Umetnički i vidi se da tekst ima dubinu. Spot isto čista umetnost. Ocenjujem samo pesmu naravno ali ne mogu a da ne primetim da je spot odlično urađen.

22. Svemirko - Ja te vodim do dna🇭🇷

Hrvatski podrum mi baš prija. Primetio sam to još od kad je Jelly Jelly poslala Porto Morto. Samo nastavite da šaljete ovakav podrum.. Grejete mi srce!

23. KLER - Слова колючі🇺🇦

Može! Baš mi je leglo za kraj!

Last edited:
Back