PRVO POLUFINALE
1. DESINGERICA X ZERA - CCUTI - Nekada smo mislili da je turbo folk vrhunac kičeraja koji Srbija može da proizvede, ali očigledno imamo dobru fabriku hibridne muzike. Desinger mi kida u ovoj pesmi samo zato što je Desinger ludak, Zera mi je mučna glas kad joj čujem pozli mi jer ona sebe doživljava ozbiljno.
2. Camille Lellouche - N'insiste pas - Ovo mi došlo posle prve pesme kao obavljen klistir. Nije moj fazon al lepo mi zvučalo.
3. The Academic - Not Your Summer - E baš mi se dojmila pesmica, ovako nešto bih slušao dok vozim kola i razmišljam o nostalgičnim momentima u životu. Hvala na otkriću, volim dobar prvi utisak.
4. Sarah Connor - Just One Last Dance - Kontroverzna pesma izdanja, opet ja postavljam kontroverzna pitanja zbog kojih mogu da dobijem porciju ko zna čega. Al realno, pesma radi posao, slušao sam ovako nešto kad sam imao 10 godina i plakao za ljubavlju koju sam zamišljao kako me ostavlja u starosti, jer kao Vodolija razmišljam futuristički i onda oplakujem svoje 70te godine unapred da se ja spremim mentalno.
5. SEVDALIZA - MESSIAH - Ekstra! Bukvalno mi algoritam izbacio pesmu dan kad je izašla i baš mi je za ovo leto. Volim kad se leti istripujemo da letnje pesme.
6. Mario Winans - I Don't Wanna Know - DA LI SE P DIDDY PROKRIJUMČARIO NA FSC NEPOTPISAN?!?! Baš je pi+koli+ačka pesma, fina je miluje taj rnb al ne bih sebi to pustio kad mi se pušta muzika tog perioda. Ali ovo P Diddy je itekako kontroverzno.
7. FKA twigs - cellophane - Nije tip pesme koji bih sebi pustio da slušam, al bilo mi je očaravajuće gledajući spot. Ističe se.
8. Marčelo - Pegla - Ok poštujem liricizam, kako sitan vez veze, al naprosto me mrači na loš trip, takvu energiju mi sam Marčelo kao Marčelo emituje.
9. Siamés - Alone In The Darkness - Savršeno, animirani spot baš po meri, pesma isto tako lepo vozala.
10. Madame - MAREA - Pa i ovo je skroz fino izvozalo.
11. Wallners - in my mind - Fina kapućinara, lep mi je spot bio baš je na mestu.
12. Jozels - Milka - Creepy and i like it!!! Dobra elektronika, o spotu tek da ne pričam kolko kida.
13. Buč Kesidi - Tužne ljubavi - Ovo me nije ganulo, počelo je obećavajuće al lyrics mi se ne dopada.
14. Natalia Kills - Wonderland - Odakle ste ovu ženu vaskrsnuli ko karijera Lindzi Lohan. Nikad me nije impresionirala.
15. Sofia Monroy - Amor Criminal - Dopala mi se pesmica i estetika.
16. Sub Urban - Cradles - Iskakali su po algoritmu s drugim pesmama, ovu nisam skontao. Zanimljiva u svakom slučaju mada mi malo dugo traje za ovaj tempo.
17. Theo Evan - Feggaria Kalokairina - A volim ovaj bas da čujem, odma te tera na cupkanje šta god oni pevali. Tako da uvod kida, refren preslab malo meh.
18. ĐANA - DAIRE - Ovo mi zvuči pristojnije od drugih novih domaćih pesama, nema nasilne trilere ko ona od gore nego baš se čuje muzikalnost. Vozala je pesmica, dojmila se. Samo ovo ime Đana je skandalozno.
19. London Grammar - Wasting My Young Years - Kunem vam se nisam ja poslao!!! Jeste da bih slao svaku njihovu pesmu kao i od Florence al moram da iskuliram nekad. Onaj ko je poslao biće nagrađen i on to vrv zna.
20. Scooter - Maria - Oooo kakvo legendarno zatvaranje, bravo!
DRUGO POLUFINALE
1. Benjamin Ingrosso - Look Who's Laughing Now - Ma ovo je po uzoru na Abbu Super Trouper hahaha, pa slatko ništa epohalno ali nije dosadno.
2. Lizzy McAlpine - ceilings - E pa lepa mi je bila ova baladička. I baš su lep par.
3. Maz, Antdot & Ginton - Jolie Fille - Oooo mačeee, šta je 'vooo. Uboli ste mi dobar ten za ovo leto, hvala lepo pije mi se koktel.
4. Daniela Spalla - Prometi - Joj predivno, umetnost na nivou! Pesma mi držala pažnju, ona tako sama sa sobom. Mnogo zanimljivo.
5. Kaskade | Disarm you ft Ilsey - Nije loše, al nije me ni izvozalo ko što je obećavalo. Nešto nije štimalo.
6. Will Wood - Euthanasia - Veoma prijatno i interesanta priča kroz animacije.
7. The Knocks & SOFI TUKKER - One On One - Uff, odličan diskać, estetika on point. Sviđa mi se random prelaz na portugalskom.
8. Teya Dora - Oluja - Jel došla konačno da pobedi na FSC?!? Okej mi je ovo bilo, toliko.
9. Jordan Smith - Only Love - Joooj evo ga onaj što gsa Tinte slao pa sam napisao kontroverzan komentar, čudim se kako nisam cancel-ovan do sad. Ovog puta pazim na reči pa ću samo reći da nije vrsta paćeništva koju negujem u sebi.
10. Suzane - Je t'accuse - Ova tenzija me skroz dobro vozala do samog kraja, spot mi je baš ubedljiv za ovakvu vrstu pesme. Kao da sam gledao nastup na esc-u.
11. ROYA - Dawn/Day - U ovo je bilo odlično! Puštao bih sebi u nekom afteru pred jutro da me još malo držne. Mislim da bih ja ovako smišljao pesmu da imam miksetu, jednostavan lyrics al koji radi posao.
12. Dorothy - TOMBSTONE TOWN ft. Slash - Uuu kako krenuo uvod nisam očekivao goth vamp country! Baš mi se dojmilo ovo kao kocept, pesma ima keči elemente.
13. Sydney Rose - We Hug Now - Nije mi se nešto istakla.
14. 2 Unlimited - No limit - Hahaha ekstra! Radi ovo posao kad si na drogama.
15. Anabela - Noćna patrola - Ovo ko da je ukrala otpatke s albuma Severine, Rozge ili Ministarki, pa Anabeli poslednje parče pice. Ne budi mi nikakva osećanja pesma, spot krindž.
16. Falling In Reverse - God Is A Weapon - Ovo mi bilo baš seksualno i na to se svodi moj utisak. Menson jeziv kao i uvek, uklapa se u pesmu.
17. Lil Nas X - MONTERO - Neizmerno mi je drago što se ovo pojavilo na FSC-u!
18. AWAY X CRYWOLF - GHOSTBOX - Lucidni snovi kada imam potisnute emotivne čvorove.
19. Aloe Blacc - My Way - Nije me odradilo.
20. Käärijä x Baby Lasagna - #eurodab - Kidalica za sam kraj! Bukvalno su mi braća iz različite materice.