289. FSC - Almost the best

1. POLUFINALE

Gold Medal Flag GIF by shremps

01. Sasha Lopez x DARA - Gasoline
Sasha Lopez ima šablon, izlije idejicu u isti kalup pa kako ispadne. Ok.
02. Zella Day - Mushroom Punch
Znamo pesmu i sviđa nam se.
03. Ani Lorak — Through the Fear
It's giving empowering esc pesma koju je pregazilo vreme.
04. Jelena Tomašević - Gde da odem da te ne volim
Poštujemo ali ne bismo slušali.
05. Μιχάλης Χατζηγιάννης Χ Τάμτα - Εκδρομή
Tamta kameleonka, nisam je dvaput videla da izgleda isto. Pomešana osećanja. Pridremalo mi se, ali nije da je loše. A možda i jeste, samo neću da uvredim pesmu na grčkom.
06. Elton John - Rocket man
E ako se nije nadobijao nagrada i nije dovoljno pobeđivao kojekude, podržavam što se jadan pojavio na FSC-u da konačno osvoji nešto. Sara James did it better, nije me sramota reć.
07. Артем Пиваров х SadSvit - Терпи
Već sam počela da gubim nadu. Odlično!
08. Jelena Rozga - Lavica
Katastrofa. Žreb je bio nemilosrdan kad me naterao da slušam Rozgu posle onakve pesme.
09. Juliette Moraine - Papa
Pa lepo je baš. Isprali smo uši.
10. THE HARDKISS - Crush
Gledam kako ne znam pesmu, kad ono izašla pre 2 meseca. Njihove pesme mi variraju od bzvz do top. Ova je za prelaznu ocenu svakako.
11. Miach - Led (feat. Grše)
Mogu da kažem da ste smorili s njom ali realno me nikad smoriti neće.
12. Margaret - Tak musiało być
Ma kako su Krajowe Eliminacje Margaret i ova Margaret ista Margaret? 🤯 Baš je evoluirala. Predobro, slušaće se.
13. Zorja - Tetno
Cenim Goast pokušaj, ali nije mi se svidela kad je izašla, ne sviđa mi se ni sad. Onako.
14. RAYE - Genesis
Pevaj, Raye, pevaj! Storytelling, glasčina, harizma, autentičnost, muda da obrađuje teške teme. Žena ima sve. Pesma koja se zove Genesis ne traje slučajno 7 minuta. Big brain.
15. Beyond the Black - Free me
Symphonic metal bendovi s kreativnim spotovima. Uradićemo nešto što niko nije do sad, bićeš gotičarka koja u dugačkoj haljini šeta po zaleđenoj šumi. Nije loše.
16. Axwell & Ingrosso - Something New
Špica za specijalnu emisiju posvećenu nekom sportskom takmičenju.
17. JLS - She Makes Me Wanna ft. Dev
Nije za mene.
18. Patrisha - Pilsēta no lauskām
Hush mi nije bila nešto, ova je mnogo bolja. Efekti na vokalu i elfovski jezik pun pogodak.
19. Marco Mengoni - Io ti aspetto
Dobro je jer ne zvuči kao Mengoni.
20. Isabel LaRosa - Good For You
Imuna sam na senzualno dahtanje Isabele LaRose.
21. Wrabel - Ten feet tall
TAKO JEEEE 😍 The Village je ipak masterpiece epskih razmera, ali i ova je odlična.

2. POLUFINALE

Glitter Silver GIF

01. M. Pokora - Reflet
Dosadnjikavo i neprimetno.
02. Ben Hazlewood - Lay Me Down
Isto kao Pokora, samo dosadnije.
03. Camila Cabello - Shameless
Pesmetina. Čestitke pošiljaocu unapred.
04. Stephen Sanchez - Baby Blue Bathing Suit
Tralala snoozefest.
05. Walls - Mi nena
Osveženje kom se nismo nadali.
06. Goldielocks - Live again
Odlična, odlična, odlična. Priželjkujemo na ESC jako.
07. Purple Disco Machine, Sophie and the Giants - Hypnotized
Hit hitski.
08. TheFatRat - The Calling
Sasvim pristojno.
09. Comagatte - Comme l'italien
Kad Tomi Keš ne bi imao harizmu pacova, bio bi ova devojka. Inače, izgleda da postoje druga mesta mimo drugih mesta na FSC-u. Pohvale.
10. Milica Pavlović - Ona nosi pradu
Muzika postoji kao civilizacijska tekovina i razvija se i onda neko snimi ovo. Bolje da je ostala na nivou udaranja kamena o kamen.
11. Greg Gould feat. Morissette - Love It All Out
Dirnulo me, nije da nije. Pesma osrednja, spot održao pažnju.
12. Karolina - Mog života dio
Nebitno.
13. Sara James - PSYCHO
Pesme o mentalnom zdravlju
*postoje*
Ja: 😍
14. Billy Ocean - Red Light Spells Danger
Ok je.
15. Goca Tržan - Haljina
E, dosta ste nas hvatali na nostalgiju.
16. Pavell & Venci Venc’ feat. Kristian Kostov – Vdigam LEVEL
Random ali cenimo pokušaj.
17. Marina - Cuntissimo
Marinaaa 💙
18. Grace Davies – Do Or Die
Znam ovo. Ništa spec.
19. Barbara Popović - Srebrno nije zlato
Simpatičan mi je naslov pesme zbog teme izdanja. I to je otprilike sve što mi je bilo simpatično.
20. Lazza, Takagi & Ketra - PANICO
Strašno dosadno.
21. Modà - Sono già solo
Trebaće još par slušanja da se iskristališe stav.

Uf...! Sad ću i ja kao Leo i Paučica! Jako ste komplikovani i smatram da bi trebalo uvesti kriterijume koji bi morali da se ispoštuju pri glasanju.

Prvo polufinale

fd9be23c-98bf-47e8-9043-b7a450ad24db_text.gif

01. Sasha Lopez x DARA - Gasoline - Sasvim pristojna komercijalna pesma, ugodno je počelo. Nije me raznelo na komade, al nema smetnji.
02. Zella Day - Mushroom Punch - E ovo je nešto veoma lepo i meni dopadljivo. Volim strofe koje mi zvuče ko da mi priča na old skul fiksnom telefonu.
03. Ani Lorak — Through the Fear - Baš dobro izgleda stara mačka, pesma prosečno dobra. Ne možeš reći ništa loše, al nije da me prži koliko se valja.
04. Jelena Tomašević - Gde da odem da te ne volim - I za ovo ne mogu da kažem da je smor ili loše, okej znam nekad da zapevam pesmu jer smo usput mogli čuti, ali mogu reći da mi nije omiljena od Džej To, ima par drugih slinara od nje koje volim.
05. Μιχάλης Χατζηγιάννης Χ Τάμτα - Εκδρομή - Šarmantno i slatko. Nisam skroz zapamtio melodiju na prvu, vrv je pesma grower.
06. Elton John - Rocket man - Baš lepa pesma, šteta što će lagano lizati patos na izdanju.
07. Артем Пиваров х SadSvit - Терпи - Ovo neki rep spektakl, baš mi držalo pažnju. Jako volim što su seksi klošari.
08. Jelena Rozga - Lavica - Onaj ko je poslao pesmu je tačno ubo momenat kod mene. Pesmu inače slušam intenzivno od pre 10 dana i evo pojavi se pesma na izdanju. Plus, moj konsort je vatreni fan i to ima uticaja.
09. Juliette Moraine - Papa - Jaaooo što je ovo divno! Mnogo mi prijalo da čujem.
10. THE HARDKISS - Crush - I ovo zvuči kao epic rock, svidela mi se estetika spota. Držalo i ovo pažnju poprilično dobro.
11. Miach - Led (feat. Grše) - Po mom mišljenju ovo mi ima winner vibes jer kao u globalu gledano na šta se pucalo, aktuelni hit, čuje se svuda pomalo. Meni malo smor što su njene pesme mahom copy/paste svake prethodne.
12. Margaret - Tak musiało być - Jako lepa estetika i pesma je stvarno prefina. Slušao bih je još!
13. Zorja - Tetno - Ovo mi možda i najbolja od svih pesama od Zorjanice, ako ne i jedina koja mi se sviđa zapravo.
14. RAYE - Genesis - Fino, artistic, drži pažnju dešavanja i priča. Sviđa mi se kako se ova umetnica prezentuje.
15. Beyond the Black - Free me - I ovo mi korektno zvučalo, energiju ovde osetim da me drži pretežno. Nije pesma da je zapevam, još nisam zapamtio delove al pamtim osećaj.
16. Axwell & Ingrosso - Something New - Nije me nešto oduševilo.
17. JLS - She Makes Me Wanna ft. Dev - Pa ono, kiselo mi je nešto ovo bilo dok sam slušao.
18. Patrisha - Pilsēta no lauskām - Mmm zanimljivo, ovo sam recimo zapamtio nešto melodije nakon slušanja. Lepo upakovana pesma u spot.
19. Marco Mengoni - Io ti aspetto - Ovo je kao kad Jelena Tomašević hoće da peva brzu pesmu pa zvuči večno kao balada kad čuješ. Nije mi neš'.
20. Isabel LaRosa - Good For You - Slabašno nešto.
21. Wrabel - Ten feet tall - Ništa, jbg.

Drugo polufinale

2c75158c-6c57-4ace-9b9a-cb4f3cea3fc2_text.gif

01. M. Pokora - Reflet - Okej, nije nešto wow al prijatnica atmosferica, možeš popiti neki čaj.
02. Ben Hazlewood - Lay Me Down - Prijatno je ovo bilo skroz, postane malo dosadnjikavo pred kraj al ništa strašno.
03. Camila Cabello - Shameless - Nije mi ovo prijalo nešto, baš mi je isisala energiju.
04. Stephen Sanchez - Baby Blue Bathing Suit - Ovo sam slušao jer sam slao dotičnog gospodina, stvarno lepu muziku ima.
05. Walls - Mi nena - Kao koncept sve mi je super, kao pesma nije mi ukačila žicu. Refren mi se nije dopao.
06. Goldielocks - Live again - Ne znam, proletela mi pesma, ritam je vozio svoje, šta sam zapamtio videćemo možda je i ovo grower.
07. Purple Disco Machine, Sophie and the Giants - Hypnotized - E ovo znam iz vožnje kolima, generalno fina je ovo muzika volim da čujem.
08. TheFatRat - The Calling - Nije mi se dojmilo.
09. Comagatte - Comme l'italien - E ovo mi se dojmilo, sve mi je super kod ove kučke.
10. Milica Pavlović - Ona nosi pradu - Skandalozno loš tekst pesme, no zanemariću to i zamisliću da je na drugom jeziku tako da ritam pesme je super.
11. Greg Gould feat. Morissette - Love It All Out - Predosadno mi je sve bilo, jedva sam čekao kraj pesme još traje pola veka, tačno sam osetio da se poslednji izdah bliži.
12. Karolina - Mog života dio - Bože podseća me na moju profesorku rumunskog. Mislim, pesma mi zvuči kao Karolina Gočeva od pre Hrista nije se specijalno menjala fura svoj fazon, al šta znam nešto mi nije jaka ko neke stare pesme.
13. Sara James - PSYCHO - E ovo je baš dobro, estetika, pesma, nešto što bih sebi puštao u svakodnevnim napadima lucidnosti. Baš kul pesma.
14. Billy Ocean - Red Light Spells Danger - Eeee evo mog drugog mesta! Ne znam ovu pesmu, znam još fazon dve pored one što sam ja slao. Ova mi je baš lepo zvučala, puštao bih je možda još koji put.
15. Goca Tržan - Haljina - Znači evo drugog kandidata za pobedu pored Miach, kategorija nostalgija Sunčane skale, ona nastupa i šminka se na toaletnom stolu. Kako se utegla u onaj korset, no, okej pesma kategorija evergreen, lična karta i ostale estradne fraze.
16. Pavell & Venci Venc’ feat. Kristian Kostov – Vdigam LEVEL - Skroz bezveze.
17. Marina - Cuntissimo - I ona će završiti kao Kajli tako imati određenu fan bazu, al ništa preterano epohalno al tu drži onako liniju koju vuče. Vidim nova je pesma, nisam čuo, ima mi potencijala da mi se dopadne.
18. Grace Davies – Do Or Die - FANTASTIČNO! Čestitam na ovoj podrumari, baš lepa iskopina!
19. Barbara Popović - Srebrno nije zlato - Nema više razlike u izgledu između prostituke, starlete i pevačice, sve idu kod istog plastičara jer to mogu sebi da priušte. Pesma mi je i pomalo zanimljiva.
20. Lazza, Takagi & Ketra - PANICO - Kao komšija bez harizme, isprazno sve nekako.
21. Modà - Sono già solo - Mučno mi je bilo, isto mi isisalo energiju ko neka prethodna pesma od gore zaboravio sam i koja je.

Komentari i ocene užas! Ali prošli put su bili baš dobri, pa ništa nije vredelo, ni za finale, tako da mi se isto 'fata'. :LOL:

Uzgred, malo i offtopic, možda je više za Predloge i utiske. Kada je Sivi na početku priredbe tagovao sve nas koji učestvujemo, meni nije za to stigla notifikacija. I inače mi nikada ne stiže kada se u jednom postu taguje veliki broj ljudi. Da li je i kod vas to slučaj?

Što se tiče masovnog tagovanja članova foruma unutar jedne poruke, ograničeno je na 5, u smislu prijema notifikacija. Urednici i moderatori nemaju to ograničenje. Preporuka je da se prati, tj. čita tema, i eventualno "pretplati" na nju, klikom na opciju "Watch", radi prijema notifikacija o novim postovima.

Bas me je iznenadila jedna pesma koju mi je neko skinuo sa mog vrlo kratkog spiska, bas me zanima ko linke to i kako je uspeo da je iskopa 🤭

Meni za sada niko nije skinuo ništa sa spiska osim par izvođača (promašivši pesme)... Nadam se da će to da potraje...!

Baba Dol je malo pre skontala da Bebzyland ima 9 vezanih prolazaka u finale, što je izgleda manje primetno jer ne završava često u top 10 ko prošle godine.

Sad smo bacili baksuza.

Šta je pola žuto, a pola zeleno između je.

PRVO POLUFINALE

01. Sasha Lopez x DARA - Gasoline
Nije ovo loše za slušati. Šablonska pesma ovog žanra koja radi šta treba da radi.
02. Zella Day - Mushroom Punch Spot baš baš lep, a pesma samo lepuškasta.
03. Ani Lorak — Through the Fear Ona je zamislila da ovo treba biti neka velika pesma. Ali poprilično neubedljivo i jako kliše.
04. Jelena Tomašević - Gde da odem da te ne volim Jedna od njenih najlepsih pesama. Volela sam je i kad je izašla, a i sad kad sam je čula nije mi ništa manji utisak.
05. Μιχάλης Χατζηγιάννης Χ Τάμτα - Εκδρομή Nakon prve polovine pesme utisak je bio jako mlak, ali do kraja mi je počelo prijati jer sam zamišljala u glavi šta pevaju i nekako se povezala sa ritmom. Neka bude guilty pleasure.
06. Elton John - Rocket man Jedna od najlepših pesama ikada, i jedna od najvećih legendi ikada.
07. Артем Пиваров х SadSvit - Терпи Ovo je jako kul i dobro. Naročito volim socijalističku crno-belu estetiku.
08. Jelena Rozga - Lavica Ne rezonujem sa Jelenom Rozgom nakon Magazina.
09. Juliette Moraine - Papa Dva puta u dva dana sam pustila ovu pesmu i oba puta jbt posle 3 sekunde suze su mi krenule na oči. I to ne da zasuzi nego kao stvarno da plačem. Neko me je pogodio gde ne treba.
10. THE HARDKISS - Crush Skroz zaokružena pesma. Sviđa mi se i ova šibica u spotu kao metafora.
11. Miach - Led (feat. Grše) Ja iskreno ne izlazim puno, naročito ne u klubove, ali kada se nađem u nekom društvu i čujem Miach evo ja sad ne bih znala razlikovati jel ovo Led ili onaj Anđeo što je bio, ili ona iz ringa. Pamtim spotove, a pesme su mi slične. I kao za Lopeza ovo radi ono što treba da radi, ali da li ja u ovome vidim nešto posebno, ne.
12. Margaret - Tak musiało być Jako suptilno i prefinjeno lepa i pesma i spot.
13. Zorja - Tetno Iskreno, sad je prvi put čujem celu, i očekivala sam više. Samo mi je okej. Ne sviđa mi se ovaj deo u spotu kad igra po gradu, nešto mi tu nije leglo kako treba, ili nije snimljeno kako treba (pre to), malo amaterski.
14. RAYE - Genesis Ima dobrih elemenata i stvarno baš teatralnih, a ima i zbunjujućih, a malo je i Raye.
15. Beyond the Black - Free me Najiskrenije, meni je ovo mlako za svoj žanr. Kritična sam jer kao ja najviše i slušam rok i metal, ali ovo mi je stvarno prosek i tekst mi je krindz. Al ajde podrzavamo ovo kako god bilo.
16. Axwell & Ingrosso - Something New Meni ovo skroz fora. Baš mi se sviđa što je ovako prikazano, kao voze se u autu, uživaju, pevaju u glas, poprilično mi deluje iskreno i spontano. Pola se čuje pesma, pola motor, hit. Zanimljivo mi je baš što je tako.
17. JLS - She Makes Me Wanna ft. Dev pa dobro, malo pinterest 2011. estetika. Ne smeta za čuti, rekla bih da je pre slano za dušu.
18. Patrisha - Pilsēta no lauskām Ovde bi se trebala pohvaliti originalnost izbora pesme i izvođača, i ne mislim da nije kvalitetno, ali nije da sam se povezala i da bih slušala.
19. Marco Mengoni - Io ti aspetto Neinspirativna mi pesma za komentarisanje. Prosto ne znam šta bih rekla. Samo ok.
20. Isabel LaRosa - Good For You Darkpop gotovo uvek bar prija.
21. Wrabel - Ten feet tall Ima nešto stvarni lepo u ovome. Ne može čovek reći da nije lepo kada jeste.

DRUGO POLUFINALE

01. M. Pokora - Reflet Simpatičan mi je ovaj Pokora skroz, ali ova pesma mi nije naročito posebna. Samo ok.
02. Ben Hazlewood - Lay Me Down Ovaj zvuči kao da je neka zvezda, a ono podruamra sa 9k subova i 400k pregleda. Lepa takođe i boja glasa. Jedna od korektnijih na ovom FSCu do sad.
03. Camila Cabello - Shameless Iskreno sad kad poredim sa prethodnom, meni ona zvuči kao veća podrumara od njega. Kao legit mogu zamisliti da neko iskopa podrumaru sa ovakvom pesmom. Meni je samo kul, ništa specijalno.
04. Stephen Sanchez - Baby Blue Bathing Suit On ima svoj fazon koji fura i koji sam po sebi daje šarm svakoj pesmi da ne možeš reči da je loše. Uvek je lepo i nostalgično. Tako i ova, ali mi je slabija od njegove prethodne.
05. Walls - Mi nena Ovo udara jako od prvog tona. Dobra.
06. Goldielocks - Live again Ovo mi je stvarno baš odlično! Odlična dinamika i atmosfera.
07. Purple Disco Machine, Sophie and the Giants - Hypnotized Oni su rekla bih standardno dobri, ali ni nema ovde prostora nekog za grešku, poprilično safe pesma i izbor.
08. TheFatRat - The Calling Ona ima taj lep anđeoski glas, ali dinamika same pesme mi je malo čudna i nepovezana.
09. Comagatte - Comme l'italien Rekla bih možda i najoriginalniji izbor ovog izdanja. Sviđa mi se njena energija i vajb. I lepo vozi.
10. Milica Pavlović - Ona nosi pradu Samo nije nešto što slušam.
11. Greg Gould feat. Morissette - Love It All Out Cenim poruku pesme.
12. Karolina - Mog života dio Ne znam kakve su joj nove pesme i da li ih uopšte izbacuje, ali nije mi ovo za poređenje sa njenim starijima. Ali ajde, ima nešto i ova pesma.
13. Sara James - PSYCHO Ovo je prelepo, atmosfera, vajb, tekst. Devojčica za svoje godine pojela. A i original je izbor slati nekog sa JESCa.
14. Billy Ocean - Red Light Spells Danger Ovo je isto prelepo. Zvuči nekako večno, kao večna neka pesma iz 80ih. Ovo bi legit slušalaovako, i uživala. Stvarno lep izbor.
15. Goca Tržan - Haljina Najnostalgičnija pesma izdanja. Čudno da nije bila. Pesma kao pesma je stvarno lepa i nostalgična. I Gocin pečat, rekla bih.
16. Pavell & Venci Venc’ feat. Kristian Kostov – Vdigam LEVEL Pa, ono što je sigurno, ne bih rekla da je najgora pesma izdanja. Barem mi je na istom nivou kao neke. Ima i kul delove. Rep mi je ovde skroz okej. Mislila sam da je neko sad baš njesra po komentarima,al okej mi je skroz.
17. Marina - Cuntissimo Ova žena baš popularna? Ja iskreno nisam živela u ovom svetu do foruma, pa mi je sve malo čudno ko je popualaran, ko nije i zašto. Okej mi je samo. Kao kul. Ali vrv ne bih slušala.
18. Grace Davies – Do Or Die Refren mi je jak, korektno i to je to.
19. Barbara Popović - Srebrno nije zlato Pa, dobro, nije moj đir, ali sviđa mi se boja glasa. Specifičan za ženu.
20. Lazza, Takagi & Ketra - PANICO Nenametljivo, a to mi se ponekad sviđa. Kad je dovoljno samo iskulirati.
21. Modà - Sono già solo Ima neki stari šmek, korektno je.

Back