290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Bravo za Marka! 👏 A i Lux je dobar samo sporiji!
Sve je OK, i ja sam podrazumevao ove što fale, ali razumeo sam i obojica ste tačni!

Evo kartice Marku.

Nastavljamo u 22h! :D

Mislili smo da će pauza biti kraća
Mislili smo da se uključi više njih u igru koji nisu mogli u popodnevnom terminu, pa je iz tog razloga malo pomereno. :)
A i da svi malo odmorimo mozak jer je dva sata konstantnog kvizovanja previše po mom mišljenju.

Igrao bih se, ali ništa ne kapiram

View attachment 36352
Samo odgovaraj na zadata pitanja i budi brz, ali da pritom ne grešiš i sve će biti u tvoju korist. :D
Ako neki tip zadatka bude složeniji, potrudiću se da ga bolje objasnim.

Što se tiče nekih opaski da se ovde takmičimo ko će brže guglati ili pitati veštačku inteligenciju, ne mogu nikako da se složim jer neko ko zna odgovor mora da bude brži od onoga ko ukucava ili pita, pa čeka da se odgovor pojavi. :)
A na kraju krajeva, bitna je snalažljivost i dovitljivost, tako da i to treba nagraditi. Svakako, mislim da možemo da naučimo nešto novo i pronađemo neke zanimljive informacije iz celog sveta koje nam možda nisu bile poznate do sada.
Dakle, edukativni i takmičarski karakter je cilj, a i druženje i zabava! :D

Hvala svima na pohvalama! 🥰
Nastavljamo igru za oko pola sata dok taman prebrojim sve pluseve i minuseve na tabli. 😁

Krećemo!

Evo mape, a vi birajte dalje! :D

kRmRHDj.png

Ubedljivu većinu stanovnika Grenlanda (gotovo 90%) čine pripadnici naroda Inuiti (eskimi).
Šta u izvornom značenju iz indijanskih jezika podrazumeva reč eskim?

(samo jedan odgovor je tačan)

- oni koji jedu živo meso
- oni koji žive na ledu
- oni koji pobeđuju kugu
- oni koji se oblače naopako
- oni koji se smeju

???

Ubedljivu većinu stanovnika Grenlanda (gotovo 90%) čine pripadnici naroda Inuiti (eskimi).
Šta u izvornom značenju iz indijanskih jezika podrazumeva reč eskim?

(samo jedan odgovor je tačan)

- oni koji jedu živo meso
- oni koji žive na ledu
- oni koji pobeđuju kugu
- oni koji se oblače naopako
- oni koji se smeju

???
oni koji žive na ledu

Back