290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Crna čiopa je ptica selica koja nastanjuje predele Evrope i Azije, a zimi migrira na jug Afrike. Sve ostale navedene životije su australijske endemske vrste: tajpan je zmija otrovnica, emu je velika ptica, a koala i vombat su sisari.

Dežurni dobija karticu! 👏

Lux i Ramonda nažalost minus. :( :(

Crna čiopa je ptica selica koja nastanjuje predele Evrope i Azije, a zimi migrira na jug Afrike. Sve ostale navedene životije su australijske endemske vrste: tajpan je zmija otrovnica, emu je velika ptica, a koala i vombat su sisari.

Dežurni dobija karticu! 👏

Lux i Ramonda nažalost minus. :( :(
Što?

Nisam pogrešio, Vembati uglavnom žive u Istočnoj Australiji i Tasmaniji!

Edit: Joj, ti si mislio da je to moj odgovor na pitanje, a ja sam mislio da se pitanje odnosi na samo Zapadnu Australiju!

Marko kartica, Anhel nažalost -.

Senegal je u Zapadnoj Africi, a ostale države u Istočnoj.

Nisam pogrešio, Vembati uglavnom žive u Istočnoj Australiji i Tasmaniji!

Edit: Joj, ti si mislio da je to moj odgovor na pitanje, a ja sam mislio da se pitanje odnosi na samo Zapadnu Australiju!
Pitanje se generalno odnosilo na Australiju kao celinu, samo je Riziko tabla tako podeljena, a endemske vrste naseljavaju veća područja uglavnom, tj. ovde kontinente, tako da to nije bio nažalost traženi odgovor. :)
Svakako su čiope daleko dalje i mnogo su veći uljez jer ih nema u Australiji uopšte već naseljavaju Afriku. Vombati mogu sigurno da se nađu i na zapadu Australije.
Žao mi je, ali tako je ispalo ovde. :( Nemoj da se ljutiš. 🙏

Argentina

Opet ono na čemu najviše padate! 😱

1. Argentina se graniči sa pet država Južne Amerike.
2. Pampasima se nazivaju visoki planinski venci Argentine.
3. Eva Peron je bila svetski poznata argentinska glumica.
4. Rat za prevlast oko Folklandskih ostrva je vođen između Velike Britanije i Argentine 1982. godine.
5. Nedavno preminuli papa Franja je poreklom iz Argentine.

Back