290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Bravo Lux!

Stop the count!

1. Jekaterinburg je šesti po veličini grad u Rusiji sa preko 3 miliona stanovnika. NE Četvrti po veličini sa oko 1,5 miliona stanovnika, prema procenama iz 2024. godine.
2. Grad Jekaterinburg je sedište Čeljabinske oblasti. NE Sverdlovske oblasti.
3. Jekaterinburg se nalazi jako blizu prirodne granice Evrope i Azije, na azijskoj strani. DA
4. Aerodrom (najbliži) koji pripada Jekaterinburgu se naziva Koljcovo. DA
5. Ipatijeva kuća u Jekaterinburgu na mestu koje je kasnije izgrađena crkva je mesto na kome su ubijeni boljševički lideri, nakon prevrata i smene komunističkog sovjetskog režima. NE U toj kući je ubijen je car Nikolaj Romanov, njegova supruga Aleksandra i četvoro dece od strane boljševičkih komunista.

Europski ex-sovjet
Na nekim tablama Rizika je ovo Rusija, na novijim krste u Ukrajinu čak, a ja sam želeo da budem realan.
IZMISL'LA SAM! 😁

No, evo zadaće iz književnosti!

Koji ruski pisac je radnju svog najpoznatijeg romana podelio tako da se nadrealno, fantastično i haotično dešava u Moskvi, dok se istorijsko, filozofsko i religiozno odvija u Jerusalimu?

- Nikolaj Gogolj
- Lav Tolstoj
- Fjodor Dostojevski
- Ivan Turgenjev
- Mihail Bulgakov

Na nekim tablama Rizika je ovo Rusija, na novijim krste u Ukrajinu čak, a ja sam želeo da budem realan.
IZMISL'LA SAM! 😁

No, evo zadaće iz književnosti!

Koji ruski pisac je radnju svog najpoznatijeg romana podelio tako da se nadrealno, fantastično i haotično dešava u Moskvi, dok se istorijsko, filozofsko i religiozno odvija u Jerusalimu?

- Nikolaj Gogolj
- Lav Tolstoj
- Fjodor Dostojevski
- Ivan Turgenjev
- Mihail Bulgakov
Bulgakov

Tako je! U pitanju je roman Majstor i Margarita.

Još jedna kartica odlazi u Hrvatsku!

Šta ćemo sad? :)

Kvebek, molim lepo
Spajajte! :D

Svaki sa svakim: leve i desne! 🎶

Mylène FarmerReflektor
Céline DionDance Me to the End of Love
Leonard CohenÉvidemment
Arcade FireDésenchantée
La ZarraA New Day Has Come

Mylene - Désenchantée
Celine - Dance Me to the End of Love
Leonard - Évidemment
Arcade - Reflektor
La Zarra - Dance Me to the End of Love

Svi ovi muzički izvođači su iz Kvebeka i sve ovo su njihovi manje ili više poznati hitovi. :)

Dodo dobija top!

Daaalje?

Back