290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Valjda 6>5 i 4>3
6 > 5, da, ali nema nigde trojke, tako da dobija napadač jer se poredi uvek minimalni broj (najmanji zajednički), a to je jedna kockica. :)

Domobran gubi dva tenka
Gubi samo jedan jer je napadač napao samo jednim, ali nema veze, za sada je bitno samo ko dobija, a ko gubi. ;)

Ajmo još jedan primer!

Napadač:

pL4n8Rp.png
poVL8iE.png
5KCEoAF.png

Branilac:

pL4n8Rp.png
pL4n8Rp.png

6 > 5, da, ali nema nigde trojke, tako da dobija napadač jer se poredi uvek minimalni broj (najmanji zajednički), a to je jedna kockica. :)

Gubi samo jedan jer je napadač napao samo jednim, ali nema veze, za sada je bitno samo ko dobija, a ko gubi. ;)

Ajmo još jedan primer!

Napadač:

pL4n8Rp.png
poVL8iE.png
5KCEoAF.png

Branilac:

pL4n8Rp.png
pL4n8Rp.png
Napadac gubi oba, a ovo gore je greska u prvom primeru, mislim, pa sam ukazao.

OK. Odbrana jer je 5 = 5, pa ima prednost, a drugih 5 je svakako veće od 4.

Izgleda da ovo ide malo teže onima koji nisu igrali igru. :(
@Ramonda je igrao, pa zna.

Nema veze, verujem da ćete ukapirati kada krenemo sa prezentacijom rezultata.

Odlićna prezentacija. Volimo riziko ali nas kockice mrze. Pitajte one koji su igrali samnom riziko i biće vam sve jasno.

Napadam sa 10 na 1 i padnem na 2 vojnika.

Ma hajd objavi za prvog teoriju niko ne voli svi vole primere pa ce skontati
Naravno, nego ne mogu baš tako brzo... :)

Pošto se u Riziku međusobno napadaju susedne teritorije, ovo će faktički biti "rat" država iz kojih dolaze izvođači.
Svaki izvođač na svojoj teritoriji ima onoliko tenkova koliko smo na početku definisali u skladu sa komentarima i ocenama.
Crveni tenk je napadač, a plavi se brani!

Prvi post će biti napad napadača, tj. njegovo bacanje kockica, a vi možete da pretpostavljate ko pobeđuje u duelu!
U drugom postu otkrivamo ko prolazi u finale!

PS: još jedna napomena, ako naiđete na napad u kome u gornjem levom uglu treperi žuti tenk, za pogođenog pobednika duela dobijate jednu karticu. :)

Da krenemo, pa mislim da će biti lakše na konkretnom primeru? :D

Back