Sinoc sam morao napustiti forum zbog posla i nisam mogao da nastavim diskusiju koju sam ocigledno poceo sa pitanjem "Gde su predmeti?" Leo mi odgovorio u sledecem postu, prihvatio sam taj odgovor, ali mi nije imalo smisla, pa sam time hteo da zavrsim nezapocetu diskusiju. U medjuvremenu su se i ostali ukljucili i malo pomalo smo se podelili u dva tabora.
Pre nego sto nastavim, moram da pohvalim Lea na temi, zanimljiva je kao i zadaci, a predstavljanje pesama je bilo bas onako kako treba, slike izvodjaca i oznacena rec koja ispunjava deo zadatka. Dosta brzo je bilo. Sve pohvalno.
A sad sto se tice pravila u ovom slucaju ju je Leo jedno mislio, a drugo napisao.
Pod
1) Prva recenica jasno "kaze" nedvosmisleno "
Saljete pesme koje u svom tekstu ili u nazivu imaju neki od 8 pojmova ". Automatski ovo znaci da ukoliko neka pesma nema nijedan od ovih pojmova ne moze da ucestvuje.
Druga recenica "
Ali da stvar ne bude jednostavna svaki od pojmova ce imati odredjene uslove o cemu cete vise saznati na sledecoj slici". Ovde se naglasava da svaki od pojmova ce imati dodatne uslove. Nigde
ne pise da Predmet podrazumeva iskljuvo ovaj uslov. Sto je mozda Leov predvid.
Pod
2) Svaki predmet ima dodatne uslove da zadatak ne bude slobodan, nego da se ogranici. Npr. Planina ; pored naziva planine mora da tu pesmu izvodi muski ili zenski solo izvodjac. Ne moze samo da bude muski ili zenski solo izvodjac itd. sve do Predmeta gde odjednom ne vazi prvo pravilo i moze samo ovaj dodatni uslov gde se trazi neki od organa ili deo tela. Ako treba samo taj uslov onda treba da se naznaci, jer u suprotnom vazi pravila za sve.
Ovo sve pisem da razjanim i da stanem u odbranu da sam odlicno razumeo zadatak, pravila, tacnije to sto je napisano. Kao i nas par nekolicina (cini mi se Paucica, Anhel, Ro97, Stole, Destry i mozda jos neko) koja su tako razumela. Manjina smo. Moje prvo pitanje koje sam postavio je bilo u stilu iznenadjujuce da su obelezeni samo delovi tela i organi, bez predmeta i nije bilo jasno. Leo je razjasnio sta je hteo sa tim delom zadatka. Moje pitanje nije bilo da se dovede do neke eventualne DSQ ili slicno ili moje neko nezadovoljstvo sto sam na taj nacin eliminisao nekoliko pesama za slanje. Samo mi je bilo cudno i hteo sam da saznam o cemu se radi. Tokom predstavljanja pesama sam se izvinuo Leu sto sam nastavio diskusiju usred predstavljanja pesama, sto nije bilo u redu sa moje strane. Tako da se jos jednom izvinjavam. Ali Leova greska je u tome sto, ako je vec nekoliko vas pitalo za predmet, nije nakon toga dodatno napisao na prvoj strani izmenjeno pravilo i naznacio sta se tacno trazi. Da svi znamo. Jer meni nije bilo nikakvih nejasnoca i zato nisam pitao.
Sustina je ono sto sam napisao da je u ovom slucaju bilo jedno misli a drugo pise, ali ne zlonamerno.
Pod 3) Najzalije mi je sto se Pokahontas potrudio da napise komentare a skoro niko nije ni procitao. Samo cu morati da "kazem" da sam dobio jos jedan pozitivan komentar od tebe.

Mozda jos jedan plasman za LU.
Sa ovim zavrsavam ovu diskusiju koju sam zapoceo. Ne zelim da se nastavlja, samo sam imao potrebu da dovrsim ono sto sam zapoceo.