Ispratio sam priredbu i evo posle xy izdanja od mene jedan zastavafor sa prvim utiscima (powered by Fervex, pa me ne tucite).
Kako će se to pretumbati u poene čuće se, a i znaće + nisam hteo da crvenim pesme jer su negde izbori bili ograničeni.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karolina - Ti si moj / Sviđaju mi se obe verzije i pretpostavio sam da će biti nečiji izbor.
IVONA JO - TIE OCI / Davao sam visoke poene sličnim pesmama, ali mi se u ovakvoj konkurenciji trenutno ova ne ističe posebno.
FUNK SHUI - НЕ ВРЕМЕ (feat. Вера Љубојна) / Interestan zvuk + dopada mi se dodatak etno delova/ženski vokal.
KALIOPI - ELA / Kaliopi je draga, ali pesma mi je previše tanka.
DNK - DENOVI VO NOKJI / Pesma zaista nije u mom fazonu, mada poštujem nameru sa kojom je forumaš poslao.
Depresszió - Ha te is akarod / Nisam fan žanra, ali ovo mi je korektno za tu kategoriju.
cserihanna - Halálfélelem / Želeo sam da mi se dopadne, ali me nije kupila. Intro predugo traje.
Ricsárdgír - Smackleves / Nije za mene.
Zaporozsec - Movie Star / Bez utiska sam, tanko.
aurevoir. - Esthajnal / Dosadnjikavo, a uz spot i dosadno.
Amalie Holt Kleive - Sier ingenting / Zvuk baš po mom ukusu.
LÖV -
SUPERHUMAN / Zvuči ok, ali fali mi dinamičniji deo. Delom u zelenom, zato što volim prave podrumare.
Innertier - Si Ja! (feat. Katastrofe) / Daleko je od katastrofe, ali nije me posebno privukla da je ponovo preslušam.
Lene Helisir - I Riden Så / Cenim jednostavnost i način pevanja, ali se lako dezorijentišem u ovih pet minuta.
Robin og Bugge - Best når jeg er full / Ne legnu mi svaki put ovakve letnje, 'navijačke' pesmice.
Margaret - Tańcz głupia / Pesmuljak je, ali lepo spakovan.
Felivers - na szyję / Sasvim ok izbor, možda blago ''sedirana'' pesma za moj ukus.
Doda - Wodospady / Sestrice smo po imenu, ali mi se osim šatro Barbie estetike, drugo nije naročito izdvojilo.
Ochman - 8ball / Očajan engleski, upropasti pesmu.
Ana Nikolić - Terasa sa pogledom na zid / Meni ovo zvuči kao demo snimak a i trenutna verzija dotične je senka nekadašnje Ane Nikolić.
Jelena Tomašević - Da mi je da mi se vrati / Lepa je pesma, ali sam je čuo toliko puta da mi gubi
ono nešto.
Zoi - Nirvana / Više mi se dopalo vizuali nego pesma, pa za kreativnost u tom smislu neka bude na granici.
Aleksandra Radovic - Ljubavi moja / Meni jedna od najdražih AR pesama (i sada već malo izlizana u mojim ušima).
DZORDZI - MARIJA / Prva pomisao mi je bila da je pesma pisana za Angellinu. Ok izbor.
WWW Neurobeat - Stát / Vrlo zanimljiv spoj zvuka, teksta i vizuelnog dela kompletira sumoran utisak.
Lucie Bikárová feat Refew- TY A JÁ / Žuto za češku Natašu Kojić.
Elly - Harder / Dopada mi se samo drugi deo kada postane malo dinamičnija.
ADONXS - Moving On / Ne znam na šta me podseća, ali svakako je jako dobar izbor i bolja pesma u odnosu na evrovizijsku.
Sjöroos & Vesala - Finlandia / Lepo i eterično, ali se brzo izgubim u pesmi.
ANI x VIIVI - Lupaa et sä lähet / Nemam zamerki, dobar su spoj.
BÄMÄ - Jumala on muija / Više bi mi se svidelo da nema govornih deonica.
eetu - Erottamattomat / Nenametljivo i fino zvuči, posebno u refrenu.
Ήβη Αδάμου - Είπες / Ni tu ni tamo, zeleni se zbog ritma.
Melentini - Asana/Metamorphosis / Na mišiće otišla u zeleno, jer se izdvaja zato što je bitno drugačiji predlog, ali voleo bih da je instrumental znatno raskošniji.
Νίκος Οικονομόπουλος - Βαλ' Το Τέρμα / Vidim da je hit sudeći po pregledima, ali daje mi vajb pesme iz serije koju ne bih ispratio.
MEΛΙSSES - "30 40 (Yes I Do)" / Jako simpatično.
VANESA HORAKOVA - ŽIVOT / Dopada mi se ovakav fazon na slovačkom.
Ondro a kamaráti - Hora mi je hora / Bilo bi lepše da je aranžman bogatiji; ovakva verzija je lepa, ali dosadnjikava.
Kristína - Ta ne / Nije mi se dopala.
Sám Sebou - Anjel strážny / Izuzev refrena, sve mi je prilično ravno.