293. FSC - Kako zeleni kaže

Čestitke @Aleksa49 na pobedi baš mi je drago. Pesma tera na blud što bi rekao Stole. Čestitke i slavljeniku, pesma mi je bila u rangu sa Tate ali ipak sam stavio manje poene za Original don. Dobio si 10p u polufinalu od mene. Poprilično solidno izdanje, Zeleni je lepo to sve upakovao. 😍 Što se tiče Đie, nisam imao nikakva očekivanja jer sam Zelenom poslao pesme na biranje, koje su čučale dugo na listi tako da sam očekivao ispadak. Meni je pesma pop - folk benger, volim nekada da slušam. Čuvam neke bolje izbore za dalje. 😚

A mogao sam glavu na panj da dam da ju je Storm poslao, svakako čestitke na pobedi super pesma. @Aleksa49 🎉
Izvinite čika Zeleni što smo sumnjali u Vas, sve je bilo iznad mojih očekivanja, bravo! ❤️

Tačno sam znao!
Htio da šaljem ovu pjesmu prije par izdanja, i evo je, osvoji 🤣

Čestitke Aleksa, drago mi je zbog tebe!
Zeleni, pohvale za festival!

Koliko vidim, ovde je podela po polufinalima rađena po starom principu (po abecednom sortu naziva izvođača).
Ja sam razumeo da trenutno svakako važi pravilo da ide po vremenima (ID) prijave forumaša, ili se u konkretnom slučaju pravi izuzetak kada je pobednik istovremeno i domaćin? 🤔

Koliko vidim, ovde je podela po polufinalima rađena po starom principu (po abecednom sortu naziva izvođača).
Ja sam razumeo da trenutno svakako važi pravilo da ide po vremenima (ID) prijave forumaša, ili se u konkretnom slučaju pravi izuzetak kada je pobednik istovremeno i domaćin? 🤔

Ne pravi se ni u kakvom slučaju, mada sam i ja sad tek videla (iako sam bila ubeđena da smo to napisali) da u pravilniku ne stoji bliže objašnjen kriterijum po kom se dele pesme. Pošto je to još neke organizatore bunilo, ali sam lično progledala kroz prste. Gleda se prema vremenima prijava, kao što si i napisao, id se uzima u obzir samo da bi se poređale prijave koje stignu u isto vreme (kada su tzv "brzi prsti" prijave).

Sad, ustvari vidim da jasno i glasno to piše pri kraju tačke 8 Pravilnika, ali izgleda je bilo problem pročitati. :/
Još jednom vas molim sve da obratite pažnju na to, ako ništa drugo, u slučaju da niste sigurni da se sećate svih pravila, pročitajte ih još jednom pre organizacije, barem ono osnovno jer kažem, podela po polufinalima pojedince izgleda i dalje buni iako smo sad, već neko vreme prešli na ovaj novi princip. :)

Pobednik ovog izdanja prihvata organizaciju narednog, te je stoga

organizator 294. FSC-a Aleksa49.

EwkNyR8.png

A joj, zadnje mjesto u finalu 😭 Ja sam svakako zadovoljan prolaskom u finale, a i ovo je odličan broj bodova za dno tabele. Pjesma je svakako zaslužila biti u finalu.

Odakle i od kad je to pravilo? 😮

Pa otkad je uvedeno da organizator ima takođe direktno finale, pored prethodnog pobednika, kako da se ne bi desila situacija da oba direktna finalista dobiju isto polufinale. Moguće da je ta izmena doneta dok si imao zabranu učešća, pa nisi bio u toku.
Nisam iskreno video da je posebno navedena u Pravilniku situacija kao sada, kada pobednik prihvati organizaciju, ali nije ni navedena kao izuetak, tako da je Ivana sada potvrdila da ovakva raspodela (po vremenima prijava) važi u svim situacijama. :)

Back