294. FSC - Kafansko veče

Ja poslao pjesmu 🤭 Biće teško predvidjeti rezultate ovdje, nešto što bi moglo i da pobijedi može hladno da izvisi u polufinalu, ali u tome i jeste čar ovakvih izdanja.

Na početnoj strani nalaze se slobodni brojevi namenjeni svima koji svoj broj još uvek nisu zatražili.

Obaveštenje:

Konsultovao sam se sa Ivanom i Milošem. Neće biti dopuna i izmena 3. zadatka, ostaje onako kako je prvobitno zamišljen, dakle šalju se isključivo i samo Krajišnici. Ne bi bilo u redu da se menja nakon što su neki već poslali pesme.

Ako nekome treba pomoć oko tog zadatka ili nema predstavu šta bi mogao da šalje slobodno neka mi piše. Isto važi i za ostale zadatke.

@Aleksa49
Ovo ti je bio lep predlog. Vidiš da sam ga još onda lajkovao. 🙂

Razmišljao sam o tome da stavim i zadatke - sevdalinke, starograske, tamburaške pesme. Odustao sam jer sam mislio da će mnogima biti težak zadatak, a ispade da vam je krajiški mnogo teži.

Ja bih izmenio i dodao da mogu da se šalju recimo i sevdalinke za zadatak 3. ako neko već ne može da pronađe krajišku. Ne znam da li to sme po pravilima?

Šteta što ga od starta nisi primenio, ali dobro, šta je, tu je.
Idemo dalje. 😃

Jel BMK zabranjen generalno ili samo sovinisticke pesme?

Nije zabranjen, ima on baš lepih pesama. Zabranjene su samo uvredljive na nacionalnoj/verskoj osnovi.

E, braćo i sestre! Dobrodošli u našu krajišku kafanu forumaša! Uzmite prvo slovo svog imena/nicka na forumu i spojite ga s mesecom kad ste se rodili kako bi saznali koje je vaše skriveno umetničko krajiško ime.
Screenshot 2025-11-13 143014.webp

Back