296. FSC × 2000s

Tetsujin

Ekspert
logo 4.webp
Dobrodošli u glazbenu dekadu 2000-ih, vrijeme kada se svijet opraštao od kazeta i CD-a te ulazio u digitalno doba. Ovo je bilo desetljeće u kojemu se glazba dramatično promijenila pod utjecajem interneta, piratstva i uspona MP3 playera i iPoda oblikujući način na koji danas slušamo glazbu.

Na radiju su se smjenjivali globalni pop fenomeni, dok su klubovi gorjeli uz eurodance, house i trance. Rock je tražio novi identitet, hip-hop i R&B postajali su mainstream, a balade su još uvijek imale moć zaustaviti vrijeme. To je bilo vrijeme u kojemu su se pop, dance, rock, R&B i alternativna scena sudarali, miješali i stvarali hitove koji se pamte i danas.

Ovo je bilo desetljeće u kojem su žanrovi počeli nestajati ustupajući mjesto crossover hitovima koji su dominirali MTV-jem i ranim YouTubeom stvarajući zvučnu podlogu za novu, internetsku generaciju.

U ovoj temi osvrnut ćemo se na glazbu koja je nastala u tom periodu.
Vaš jedini zadatak je prijaviti pjesmu koja je nastala u razdoblju od 1.1.2000. - 31.12.2009.
Osim klasičnih Eurosong ograničenja, ostalih nema.

>>> Prijave kreću večeras, 15.12., od 22h i traju do nedjelje, 21.12., u 15h. <<<

POPIS PJESAMA

PRIJAVLJENI (40):
Aleksa49, Anhel, Bebi, botbona, cinque, Destry94, Detektivka, Dežurni, djole_, Djole89, dodo, dracarys, Endrega, etica, EvroBosna, Filhy, GavranESC, Ivana, Leo Cezar, liberta, Lignjoslav, Lux, Majsta94, Marko, Nanulina, Nije sve tako sivo, pipi, Pokahontas, remasur, Replay, Ro97, Shum, Stefan28, Stefix, Stole, Storm, Tetsujin, Tinte, Vax, zeleni.

Last edited:
Koliko ja znam ne. Imali smo u mojoj organizaciji 80's i 90's, ali ne ove godine.

Jedino se možda preklapa sa temom "Zvuci detinjstva" ali ovde je striktno određena dekada tako da dobija novo značenje.

Dobra je tema, uvek se volim prisetiti te dekade. :)

Ne znam da li se misli na tu temu, ali "Zvuci detinjstva" nije bila striktno ograničena na ovaj period. Meni su recimo to bile devedesete godine, tako da i nije toliko strašno.

EDIT: Prestigao me je Gavran. 😀

Baš mi se dopada ova tema. To je bila decenija mog ranog djetinjstva i jako volim pjesme iz tog doba i generalno sve što je proizašlo tada iz svijeta muzike, zabave i multimedije. Pošto često uglavnom pobjeđuju novije pjesme biće mi drago da dobijemo i pobjednika iz 2000-ih. Priželjkivao sam nekada ovu temu. :)

Upravo ova tema je bila moja prva fsc organizacija na starom forumu, sretno Tets 💫

Nije dobar znak da godinu takmičenja završim u znaku Haos radi.

Treba mi veseliji uvod u Novi godinu. Finale ne mora, ali dobru zabavu podrazumevamo i trudiću se da sam svoj doprinos, sećajući se prvih godina trećeg milenija.

O Gospo draga vreme je da tražim stare Winamp foldere
tenor.gif

Meni je ova dekada bila toliko šizofrena, čak je zvuk u žanrovima drugačiji na početku i krajem perioda. Ne znam kako ću odabrati predlog.

Back