297. FSC - Bečka šnicla

MariaTheresia.webp

„Jedna imperija. Bezbroj pesama. i puno istorijskih trauma.“
Dame, gospodo, kneževi, grofice, baronese i svi vi koji ste greškom završili pod habsburškom krunom
dobrodošli u Bečku šniclu, najimperijalniju FSC temu do sada.
Nekada davno, jedna porodica odlučila je da bukvalno uzme pola Evrope, i malo sveta, i nazove to “našom skromnom baštinom”.
Rezultat? Carstvo u kome su ljudi govorili 50 jezika, jeli različite verzije iste šnicle i svi imali različite traume ali istog vladara.
Danas…
više nema carstva, ali muzika ostaje.
I zato vraćamo imperiju, bar na plejlistama.

IMPERIJALNI ZAKONIK BEČKE ŠNICLE:

Svaki takmičar dobija jednu državu koja je u nekom trenutku bila pod vlašću Habsburgovaca.

Zadatak je jednostavan:
Pošalji jednu pesmu iz te države.
Žanr, godina, jezik i stil su potpuno slobodni.
Bitno je samo jedno:
da je izvođač rođen u dodeljenoj zemlji.
Sve prolazi.
Carica ne sudi - carica sluša.
Ako neka provincija odluči da na dvor pošalje duet ili višeglasnu pojavu, obavezuje se da svaki pojedinačni izvođač koji je potpisan kao nosilac pesme mora poticati isključivo iz iste, dodeljene provincije.

Carstvo ne priznaje:
-strane goste,
-DJ-eve koji ne pripadaju provinciji,
-proizvođače ritmova koji se iznenada pojave u zagradi,
-niti lica koja su „samo pomogla, ali su potpisana velikim slovima“.

Ako se ime nalazi u naslovu pesme,
Carstvo pretpostavlja da to ime “ima pasoš”.
A pasoš mora biti provincijalan.
Time se štite:
– kulturni suverenitet provincije
– mir u sali
– i živci Carice.

p.s: I standardna FSC pravila na snazi.

MOTO TEME:
„Ako je nekad bilo u carstvu - danas je na FSC-u.“

Birate brojeve od 1-48.
Molim da se Ivani i Bebi odabere broj.

SPISAK PESAMA

IMPERIJALNE PROVINCIJE:

I CORE IMPERIUM
Srce Habsburške monarhije

🇦🇹 Austrija
🇨🇿 Češka
🇸🇰 Slovačka
🇭🇺 Mađarska
🇸🇮 Slovenija
🇭🇷 Hrvatska

II ALPINE & ADRIATIC DOMINIONS
Zapadne i severne krunske zemlje

🇨🇭 Švajcarska
🇮🇹 Italija
🇧🇪 Belgija
🇳🇱 Holandija
🇱🇺 Luksemburg

III CARPATHIAN & GALICIAN LANDS
Istočno-srednjoevropske pokrajine

🇵🇱 Poljska
🇺🇦 Ukrajina
🇷🇴 Rumunija
🇲🇩 Moldavija

IV IMPERIAL BALKANS
Jugoistočne provincije

🇧🇦 Bosna i Hercegovina
🇷🇸 Srbija
🇲🇪 Crna Gora
🇲🇰 Severna Makedonija
🇦🇱 Albanija

V WESTERN CROWNLANDS
Zapadnoevropske krune Habsburga

🇪🇸 Španija
🇵🇹 Portugal
🇫🇷 Francuska

VI NUEVO IMPERIO
Kolonije španskih Habsburgovaca

🇲🇽 Meksiko
🇦🇷 Argentina
🇧🇴 Bolivija
🇨🇱 Čile
🇵🇪 Peru
🇨🇴 Kolumbija
🇻🇪 Venecuela
🇨🇺 Kuba
🇨🇷 Kostarika
🇵🇭 Filipini
🇵🇾 Paragvaj
🇺🇾 Urugvaj

VII HOLY ROMAN EXTENSION
Imperija u kojoj su oni bili carevi, ali nisu sve lično posedovali

🇩🇪 Nemačka
🇱🇮 Lihtenštajn
🇸🇲 San Marino
🇲🇨 Monako
🇸🇪 Švedska
🇳🇴 Norveška

VIII DINASTIC ALLIANCE ZONE
Rodbina, brakovi, personalne unije, kratke krune

🇬🇷 Grčka
🇧🇬 Bugarska
🇹🇷 Turska
🇪🇬 Egipat
🇮🇷 Iran
🇮🇶 Irak
🇹🇳 Tunis

NAPOMENA:
Za mikrodržave šaljete i predloge iz većih zemalja:
San Marino - Italija
Monako - Francuska
Lihtenštajn – Švajcarska ili Austrija

TRAŽENJE BROJA KREĆE U 19:30
PRIJAVA PESAMA KREĆE U 21:00 I TRAJAĆE OD 11.01. – 16.01 do 17H.

UČESNICI:

Aleksa49, Arsenic, Bebi, cinque, creature, Dežurni, Destry94, Detektivka, djole_, Djole89, dodo, Doctor Who, dracarys, Endrega, etica, EvilSmile, Filhy, GavranESC, Ivana, Leo Cezar, Lux, Majsta94, Marko, Nanulina, Nije sve tako sivo, Pokahontas, Ro97, Shum, Stefix, Stefan28, Stole, Storm, Tetsujin, Tinte, TheCode_123, Vaxildan, whisky, zakaya, zeleni​

Attachments

Last edited:
Čestitke Bebi na svemu pruženom i pobedi, naravno. :love: Lepa pesma, nažalost samo poen, ali nekako nije moglo više u ovoj konkurenciji.

Hvala svima na glasovima za Tini. ❤️

Hvala svima na čestitkama i pohvalama, bilo mi je lepo nadam se i vama!

Interesantno da mi je Dudadu bila drugi izbor i mnogo sam je zavoleo kao umetnicu. Pošto prvi izbor nije bio validan, on ostaje za neki naredni put da se oproba. Hvala glasačima, bilo vas je dosta i nadam se da će bečka ubuduće biti simbol dobrog fsc prženja.

Idemo u Pohatan, tradicija se izgleda nastavlja da idemo jedan za drugim u organizaciji, očekujem top uvek od Pokyja kod njega nema promašaja. :love:

Jako sam se uživeo u ulogu dvora dok sam sve radio.

Bravo Bebilende maheru na pobedi i organizaciji!! :love: Kratka i jasna zahvalnica nego inace, stedimo bazu foruma, na sve ste ovoga puta mislili!

Moram i da pohvalim moju 12-icu i po meni najoriginalniju pesmu izdanja, drakarisovu Mon Laferte, baš mi zvuči royal i ide uz temu 👏

Jako volim što su moje top ocene 12 Nemačka (4. mesto), 10 Čile (3. mesto) i 8 Venecuela (2.mesto)! :love:

Bravo Bebi na svemu prikazanom! Ovakvu kreativnost, maštu i entuzijazam može samo jedna autentična vodolija da izvede. 🤗 Žao mi je što sam bio preokupiran poslom celog meseca, pa nisam uspeo da iščitam i propratim bolje prateću dvorsku priredbu i dešavanja, ali se vidi sa kakvom pažnjom si sve to odradio. ❤️
Naravno, ništa manje bravo za pobedu! 🏆 Video sam da je pesma od starta pokupila maksimalne simpatije i na Slušanju i na semaforima. Rekoh, žena nonšalantno otpeva samo dudadu-dada-duma i odnese pobedu! :LOL: Pomislio sam da bi mogao da budeš ti, ali otkud baš da dobiješ kao zadatak pesmu na rumunskom! Dežurni ti je idealno odabrao broj i posrećilo ti se. Etno je često dobitna kombinacija, tako da bravo na ispravnom rezonu, iako se meni pesma nije posebno dojmila. 👏

Top 5 za :lu: Francis of Delirium mi je super, ali sam nažalost i očekivao da Ivanina i Majstina pesma prođu slabije, iako su odlične. :(

Sreća za tebe pa nikad ne ostanem do kraja na čelu 😂
Što se mene tiče, ti si mogao da pobediš jer si odabrao odličnu pesmu! 👏
I Endrega se odlično dosetio ovog meksičkog klasika. Baš lepo podsećanje i očekivao sam pesmu na daleko višoj poziciji.
Nije sve tako sivo je izgleda maher za otvaranja FSC sezone! (y) (Vatra u mraku prošle godine)

Dobio sam istu državu kao zadatak kao nedavno kod Gavrana. :nob: (realno sam imao prilično sreće - brat mi je odabrao broj). A Gavran je baš taj koji se oduševio pesmom i dodelio mi 12-icu! :love:
Top 10 rezultat (9. mesto) je odličan (zadovoljan sam), ali i prošlu godinu sam isto krenuo sa LU, pa se to nije baš lepo nastavilo... :confused:
Hvala veliko i Dodu, Drku i Sivom na 10, Đoletudonjacrta, Viskiju Pokiju na 8, te Etici na 7 i Arseniku na 6 poena! 🤗
Zatim se zahvaljujem redom: Zakayi, Tetsujinu, Nanulini, Kričer, Ćinkveu, Aleksi, Zelenom, Šumu, Đoletu (89), Marku, Majsti, Androgi, Kodu (123) i Luksu na nižim bodovima. (ima vas baš dosta) :)

Ovo finale (latinoameričko) mi se baš dojmilo i prijalo je!

Iskrene čestitke, Baba Dol, na Vašem dvostrukom trijumfu - uspješnoj organizacijici i briljantnoj pobjedici! Zaslužila ste! 💫

Čestitke Bebiju na pobedi i organizaciji. Hvala svima na glasovima, i pretpostavila sam, nakon ocena i komentara da sam se provukla u finale, ali je svakako lepo da se sezona započne na taj način, posebno ako mi na kraju drugi deo bude ponovo katastrofalan kao prošle godine. Hvala etici na 12+12, Arsenicu, Filhyju i whiskyju na 12 i dve "desetke" u finalu, kao i svima ostalima na srednjim i sitnim poenima bez kojih plasman takođe ne bi bio moguć. :)

Printscreenovi: prijave: Storm, Aleksa49; glasovi - polufinale: Arsenic, Shum; glasovi - finale: Ivana, Doctor Who.

Hvala još jednom šefici Ivani, evo po dužnosti obavljamo poslednje protokole u znak zatvaranja izdanja.

Attachments

• storm prijava.webp
    storm prijava.webp
    34.9 KB · Views: 9
  • shum pf.webp
    shum pf.webp
    25.2 KB · Views: 9
  • ivana finale.webp
    ivana finale.webp
    34.2 KB · Views: 9
  • dr who finale.webp
    dr who finale.webp
    26.9 KB · Views: 9
  • arsenic pf.webp
    arsenic pf.webp
    16.7 KB · Views: 9
  • aleksa49 prijava.webp
    aleksa49 prijava.webp
    33.1 KB · Views: 9
pre svega čestitka gospon organizatoru i pobjedniku! Magnificent 👑 🫶
Za moje prvo pa 13. Mesto imam samo da poručim: VIDIMO SE NA SUDU 🤬 VREME ČE POKAZAT TKO JE IVANA SYRENA 🔫

1769802760994.gif

Back