298. FSC : alt+f4

0logo.webp

298. FSC : alt+f4

Dobrodošli opet u Pohatan, volimo vas ugošćavati u svoje pleme!

Ovog puta želimo malo da se igramo sa tastaturom, držimo alt i f4 kako bismo izašli iz zone komfora i okrenuli se nekim nestandardnijim zvukovima.

Naime, pravila su jednostavna - šaljete pesme ALT ili INDIE zvuka, nezavisno od glavnog žanra (pop, rok, elektronika, hip-hop, folk...).

Kako odrediti žanr? Za to će nam biti korisna dva sajta od kojeg je potrebno da MAKAR JEDAN (ne moraju oba) potvrdi da je u imenu žanra (ili više njih) spomenuta reč "alt" ili "indie"

1. APPLE MUSIC (https://music.apple.com/us/new)
2. CHOSIC (https://www.chosic.com/music-genre-finder/)

Što se tiče ostalih pravila:
-Maksimum tri ranija nastupa na FSC
-Pesme izašle nakon 1.1.2011.
-Ostala FSC ograničenja ostaju na snazi

Bilo bi dobro da u prijavi navedete sajt koji vam je potvrdio pesmu ili okačite skrinšot te potvrde. U narednom postu ću pojasniti kako funkcioniše provera.

Prijave kreću 26.1. u 21h, a završavaju se 31.1. u 17h

Srećno!

! Spisak pesama !

Attachments

Last edited:
Jaooo, ma da li smo se kvalifikovali kao prvi iznad crte!😩 Opet nam nije pošlo za rukom da pustimo Cecinu pesmu.

Čestitke Filhiju na pobedi, sjajna pesma. Pohvale Pokiju na odličnoj organizaciji.
Hvala mnogobrojnima na glasovima za Sombora, tu pesmu sam prijavio i kod zelenog, ali je on ipak odabrao Majlicu.
Hahaha pa jel realno ovo, tad sam je i ja prvi put poslao a zeleni rekao kako je bezveze

Krivimo kričerku što nismo poslednji i u pf i u finalu, bar prvi odzada da smo uboli :mad::mad::mad: šalu na stranu hvala ti puno na duploj 12tici 🫶 @creature

Poslali smo nešto što jako jako volimo, iako nekompetitivno (pogotovu na ovako jakom izdanju, pa da se lepo iskoristi domaćinski df) drago nam je da je bar neke poene ubola, hvala svima na points koji su dali 🙏

Hvala @Ivana .😍

Oooo napokon je dosla pobeda. Trud se isplatio. Cestitke.😀
Cestitke i Pokahontasu na organizaciji i sto mi je omogucio da se upisem na LU. 😀

A eto, nisam očekivala da će me ostaviti baš za kraj. Već sam umislila da sam prespavala svoje glasove. :ROFLMAO:

Čestitke Filhyju, pesma sjajna i drago mi je što sam doprinela pobedi. A i trud se eto isplatio, vredelo je čekati. :D

Nije, mislim da je i za Koloniju bilo, ako se dobro sećam, a verovatno je i u prošlosti ali trenutno mi ništa ne pada na pamet.

Bravo za Pokija jer je sve izveo kako treba kao i po običaju!

Filhy svaka čast za prvu pobedu. Ne sećam se da li smo imali debitanta pobednika sa preko više od 200 poena? Moguće ali eto ne sećam se.

Čuda se deševaju. @cinque i tebi želim da ubrzo pobediš. Fenomenalna pesma i na nekom drugom izdanju bi verovatno oduvala konkurenciju.

Ne verujem svojim očima i ono što vidim!!! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Istorija se piše!!! Od 2016. godine učestvujem na ovom takmičenju, sa 140 učešća i već sam mislio da se pobeda neće nikada dogoditi! :D
Neverovatno, i to se desilo! :D I to na kakvom fenomenalnom FSC-u! 👏

Zahvaliću se naknadno svima posebno na poenima! Divini ste i ovo je ipak velika stvar! :love::love::love:

Moram da kažem da što se same pesme tiče, pronašao sam Markellu tokom pretrage za prethodni Bebijev FSC jer sam za zadatak dobio Norvešku. Pronašao sam je slučajno i bila mi je nekako zanimljiva za FSC zbog ovog spoja jezika i interesantnih prelaza, ali ni na kraj pameti da bi izazvala baš ovoliki bum.
Međutim, nije bilo podataka o njenom mestu rođenja. ChatGPT mi je u jednom trenutku napisao da je iz nekih njenih intervjua saznao da je ipak rođena u Grčkoj, tako da nisam želeo da rizikujem i poslao sam Oskara med k.
Sada kod Pokija sam pretraživao dve pesme za koje sam bio ubeđen da su alt ili indie, ali su ih ovi sajtovi okarakterisali kao pop (niđe veze), ali hvala im na tome. Slučajno sam probao za "Running on a high" koja je mnogo više pop od njih i ona je prošla, tako da onako ljut na Apple music i Chosic reših da je pošaljem! :D Poki mi je rekao da obično kod pesama koje nisu na engleskom teško razaznaje ove alternativne muzičke pravce.
Mislim da pesma još uvek nema ni 1000 pregleda što mi je tek velika misterija kolika je podrumara, a uspela je da pobedi negde! :ROFLMAO:

Izgleda da ću biti svestan tek posle par dana šta se dogodilo ovde... :ROFLMAO:

Ko se to nama popeo na vrh piramide?

giphy.gif

Šta sam rekla u novogodišnjoj poruci? Fantastičan, Fascinantan, Fenomenalan @Filhy.

@Poky, pokidao. Bravo majstore.

Divne vesti!!! Uprkos poslednjem mestu, moja pesma je uspela da zabeleži fantastičan skok u lajkovima, čak dva nova od momenta prijave! Hvala što ste tapkali 😍

Back