298. FSC : alt+f4

0logo.webp

298. FSC : alt+f4

Dobrodošli opet u Pohatan, volimo vas ugošćavati u svoje pleme!

Ovog puta želimo malo da se igramo sa tastaturom, držimo alt i f4 kako bismo izašli iz zone komfora i okrenuli se nekim nestandardnijim zvukovima.

Naime, pravila su jednostavna - šaljete pesme ALT ili INDIE zvuka, nezavisno od glavnog žanra (pop, rok, elektronika, hip-hop, folk...).

Kako odrediti žanr? Za to će nam biti korisna dva sajta od kojeg je potrebno da MAKAR JEDAN (ne moraju oba) potvrdi da je u imenu žanra (ili više njih) spomenuta reč "alt" ili "indie"

1. APPLE MUSIC (https://music.apple.com/us/new)
2. CHOSIC (https://www.chosic.com/music-genre-finder/)

Što se tiče ostalih pravila:
-Maksimum tri ranija nastupa na FSC
-Pesme izašle nakon 1.1.2011.
-Ostala FSC ograničenja ostaju na snazi

Bilo bi dobro da u prijavi navedete sajt koji vam je potvrdio pesmu ili okačite skrinšot te potvrde. U narednom postu ću pojasniti kako funkcioniše provera.

Prijave kreću 26.1. u 21h, a završavaju se 31.1. u 17h

Srećno!

! Spisak pesama !

Attachments

Last edited:
Iako sam mislio da ce bit neki binary pansex baneri, ovi str8 baneri kidaju. Pjesme nisam jos cuo, zanima me sto su Tinto, Ivana i Dodojlija poslali
Evo jedan hint.
Pozeleneo sam kod Dezurnog. 🥹

Stizu i od mene pohvale za banere, a za pesme... strah me je da preslusavam. Nista ne znam, pa cak ni moju pesmu. 😅
Slusamo FSC verovatno necu moci da prisustvujem, jer ce biti kasno. Pogotovo sto ce se, pretpostavljam, slusati oba pf-a.

Možemo danas prvo, sutra drugo. Zavisi koliko se ljudi najavi, lajkujte ako ste za.

Što se mene tiče možemo oba večeras, taman da malo ubijem vreme dok ne počne dodela Gremija.

PRVO POLUFINALE​

1. sombr - 12 to 12 - Skroz solidno, ali više mi je kao pozadinska muzika, doduše poslije par slušanja pjesma mi je sve bolja i bolja
2. Chloe Adams - Dirty Thoughts - Ovo mi je top, ovako nešto UK treba da pošalje na Eurosong!
3. Phantogram - You Don’t Get Me High Anymore - Vuče mi malo na 2000-e, onako nije loše, možda je meni malo preagresivna
4. Alkyone - Genesis - Ok mi je ovako zvuk, ali fali mi neki veći groove uz pjesmu
5. Kiki Rockwell - Harbinger - Ima zanimljivu atmosferu i taj neki svoj pečat, respekt, nisam siguran da li mi je za zelenu tho
6. Tocotronic, Soap&Skin - Ich tauche auf - Pa nije loše, fali mi samo malo više melodičnosti, ali jako lijepo sve u svemu!
7. Leyla Blue - buzzkill - Hmm nije mi pjesma legla, ne sviđa mi se ovakvo pjevanje :/
8. Letdown. - Say That You Love Me - Pjesma hvata na prvu, mada malo mi je safe za ovo izdanje
9. Wolf Alice - Lipstick on the Glass - Lijepo
10. BANNERS - Someone To You - Ovo mi je odlično!
11. Kasia Lins - Śmierć w bikini - Nije moj đir žao mi je, mada jeste pravi alternativni zvuk i respekt za to
12. Highasakite - But, I loved - Pa lijepo je, nije mi ono top-notch, ali je solidno
13. Tame Impala - My Old Ways - Ovo mi je super, baš se lijepo razvija pjesma, ovaj bend stvarno pravi odličnu muziku.
14. Markella - Running on a high - Ima dobrih dijelova pjesma, nije loše
15. The Strike - The Getaway - Baš volim ovakve pjesme, vuku na neku pozitivnost i vedrinu <3
16. Emma Louise, Flume - Monsoon - Pa iskreno pjesma mi se ne sviđa, ali respekt za produkciju
17. Holly Humberstone - To Love Somebody - Pa nije loše, ali nisam siguran da bi bila u konkurenciji za bodove da je sa mnom u polufinalu
18. Telenova - IN THE NAME OF YOUR LOVE - Generalno mi se sviđa, ima mi neku svježinu i pozitivan vajb
19. Filthy Pig, Metrik, Rou Reynolds - Hole - Nikad nisam bio neki fan ovakvih pjesama, prenapadno mi je
20. Night Tapes - storm - Ovo mi je baš onako reprezentativna pjesma zvuka kad pomislim na alt, nešto skroz drugačije i posebno, ali malo mi je mess hahah
21. Saint Motel - It's All Happening - Meni ovo odlično, ne zvuči toliko alt kao neke druge pjesme možda, ali pjesma ima svoj pečat, baš volim ove posljednje taktove na kraju
22. Unlike Pluto - As They Bloom - Unikatno, a opet slušljivo i drži pažnju, jedna od boljih pjesama!

Ništa manje nismo očekivali od vizuala na Pokijevom izdanju. 😎 Bravo.

Pesme preslušavamo sutra, da se dignemo kad nas PZE ubije u pojam.

Prvo polufinale

787f4a74-950c-44a5-b3ea-6fb8039547d0_text.gif

1. sombr - 12 to 12 - Lep početak, groovy. Lagana priča.
2. Chloe Adams - Dirty Thoughts - Nekako mi sve nedorečeno u celoj pesmi, nisam se snašao slušajući je.
3. Phantogram - You Don’t Get Me High Anymore - Pa pristojno skroz, prijalo mi dok je išlo, prijatne zvuke ispušta.
4. Alkyone - Genesis - Pa i lepo i dosadno u isto vreme, možda mi ovde falio spotić. No ništa ružno, tek smo je čuli prvi put, ovde preslušavamo ne glasamo za prvi utisak.
5. Kiki Rockwell - Harbinger - Mislim super mi je ona, al i ona malo navalila često na fsc kolače. Spot je jako uznemiravajuć, al to je umetnost ona je tu da te uznemiri ne da ti bude lepa.
6. Tocotronic, Soap&Skin - Ich tauche auf - Deda i unuka na parastosu sahranili babu, suza nema na tabletama su.
7. Leyla Blue - buzzkill - Može se reći da mi je bilo interesantno, obratio sam pažnju na postojanje to je bitno.
8. Letdown. - Say That You Love Me - Njegov izgled i muzika mi se podudaraju kao sarma sa džemom od šipka. Metalac peva Džastin Bibera, fail.
9. Wolf Alice - Lipstick on the Glass - Uuuu ovo me raznelo od lepote, molim lepo! Svaka čast, moja čula zadovoljena.
10. BANNERS - Someone To You - Blam me je šta sam poslušao. Izvinite, danas mi je malo loš dan.
11. Kasia Lins - Śmierć w bikini - Mmmm odličan bikini, baš me je lepo uhvatilo, zvuči mistično egzotično i poluerotično.
12. Highasakite - But, I loved - Nije me ovo ovdelo nigde.
13. Tame Impala - My Old Ways - Sasvim prijatno i opuštajuće, dočarali ste mi kapućino pred očima.
14. Markella - Running on a high - Uuu jako dobra mešavina grčkog i engleskog, možda mi se kraj više dopada ali sasvim dobra muzika pre svega.
15. The Strike - The Getaway - Dosadno mi je bilo.
16. Emma Louise, Flume - Monsoon - Mnogo dobra šizofrenija u umetnosti, spot me držao fiksiranim.
17. Holly Humberstone - To Love Somebody - E ovo mi je bilo baš slatko i uživao sam, trebala mi je izgleda jedna veselija pesma! Baš mi se sviđa kad bolje razmislim.
18. Telenova - IN THE NAME OF YOUR LOVE - Mislim da mi je ova pesma favorit polufinala, vidim izbačena pre par dana! Perfektno.
19. Filthy Pig, Metrik, Rou Reynolds - Hole - Ne znam, malo mi nije čučnulo sada.
20. Night Tapes - storm - Milovanje mojih živaca, prelepo hvala.
21. Saint Motel - It's All Happening - Ne razumem najbolje pesmu.
22. Unlike Pluto - As They Bloom - Pa nije loše za ovaj žanr, pristojno.

Drugo polufinale

e7398042-2c46-4c6e-bbcc-e6fd8b46b3a9_text.gif

1. Icon for Hire - Make a Move - Vidiš kad mi žena peva ovakvu pesmu odmah mi zanimljivija, inače pesma nije nešto spec.
2. Victoria Monét - Alright - Osećao sam se kao da sam sve vreme pod vodom, kao ASMR video da sam gledao. Ima neku hipnozu.
3. Chappell Roan - Super Graphic Ultra Modern Girl - Douuubra si Kapelanka, hoću i ja tako da se oblačim svaki dan.
4. The Last Shadow Puppets - Aviation - I ovo mi spada u kategoriju pristojno, dostojanstveno.
5. YOUHA - Abittipsy - Sviđa mi se glamurozan spot, želim ovakav gliter život. Vesela mi bila pesma.
6. Goldie Boutilier - The Actress - Mmm bravo gospođice, autentika zapečaćena. Sve mi se sviđa povodom ovog nastupa.
7. LEMONSUCKR - Dead Disco - Onako, ima neku svoju vibraciju. Videćemo.
8. Batu Akdeniz, Egemen Akkol - TRAVMA - Ništa.
9. Daisy Bellis - Funny - Wooow, o ovome pričam kad kažem dajte nešto autentično da mi ne liči ni na šta do sad. Bravo.
10. Dolores - Šta te radi - Pa sviđa mi se i ova druga pesma.
11. ROSALÍA, Björk, Yves Tumor - Berghain - Ajaoo, pa evo i njiiiii! Ovo je priča za sebe, art.
12. New West - Those Eyes - Neko mi sipao šećer u koka kolu.
13. Berq - Rote Flaggen - Nisam se pronašao u ovom izdanju.
14. Sam Quealy - Watch Me Now (Queen of the night) - Hahaha, a ovde već da! Super go girl give me nothing energija, leži.
15. Jade LeMac - Constellations - Samo ok.
16. Luka Rajić, Jymenik - Ludim - Ovo znam da mi nekad bilo interesantno, sad već nije. Možda jer su mi ljudi iz okruženja isprali mozak pesmom.
17. Anaïs Mitchell, Jefferson Hamer - Tam Lin - Lepo, 7 minuta čiste naracije za koju sam isprva znao da me ne zanima.
18. Chandler Leighton - Late To The Game - E ovo mi bilo poprilično interesantno! Sve je super od početka do kraja.
19. The Dø - Despair, Hangover & Ecstasy - Još jedna fantastična pesma u nizu, dajte mi malo niz volim kad se desi. Baš voza.
20. Bandalos Chinos - Vamonos De Viaje - Pa okej, kao hoću nešto da kažem za pesmu, a ne znam šta. Onda nek ostane tako.
21. Jack Kays - SLEEP WHEN I'M DEAD - I ovo kategorija pristojno, nije baš oduševljavajuće.
22. NightCrawl - Lost Highway - Nije me ova pesma za kraj kupila, više me umorila.

Inače sinoć na slušanju i večeras na slušanju PZE pjesama bilo je nekih problema sa trolanjem iznova i iznova i nekima je baš smetalo, tako da mislim da ne bi bilo loše da se link ubuduće šalje u dm ko bude zainteresovan, barem neki period dok se stanje ne stabilizuje 😅

Inače sinoć na slušanju i večeras na slušanju PZE pjesama bilo je nekih problema sa trolanjem iznova i iznova i nekima je baš smetalo, tako da mislim da ne bi bilo loše da se link ubuduće šalje u dm ko bude zainteresovan, barem neki period dok se stanje ne stabilizuje 😅
Apsolutno se slažem i podržavam ovo. Neke granice su odavno pređene od pojedinih. Razumem da je teško iskontrolisati jer i kada ih banuješ vaskrsnu ali ako se link šalje u DM msm da ne bi trebalo da bude problema.

Juuuu, šta se desilo , el imate neke skrinsotve, nešto? Šta su pričali ?

A
Ako se mora, onda tako. Ne bih voleo da budem izostavljen, iako me malo, pomalo nema.😟🥺 Nadam se da ce drugo polufinale biti ne pre 20h. Veceras sam slobodan.🥳
A, inace mi se svidja Bebijev komentar za moju pesmu, iako bodove videti necu.🤗

Back