298. FSC : alt+f4

0logo.webp

298. FSC : alt+f4

Dobrodošli opet u Pohatan, volimo vas ugošćavati u svoje pleme!

Ovog puta želimo malo da se igramo sa tastaturom, držimo alt i f4 kako bismo izašli iz zone komfora i okrenuli se nekim nestandardnijim zvukovima.

Naime, pravila su jednostavna - šaljete pesme ALT ili INDIE zvuka, nezavisno od glavnog žanra (pop, rok, elektronika, hip-hop, folk...).

Kako odrediti žanr? Za to će nam biti korisna dva sajta od kojeg je potrebno da MAKAR JEDAN (ne moraju oba) potvrdi da je u imenu žanra (ili više njih) spomenuta reč "alt" ili "indie"

1. APPLE MUSIC (https://music.apple.com/us/new)
2. CHOSIC (https://www.chosic.com/music-genre-finder/)

Što se tiče ostalih pravila:
-Maksimum tri ranija nastupa na FSC
-Pesme izašle nakon 1.1.2011.
-Ostala FSC ograničenja ostaju na snazi

Bilo bi dobro da u prijavi navedete sajt koji vam je potvrdio pesmu ili okačite skrinšot te potvrde. U narednom postu ću pojasniti kako funkcioniše provera.

Prijave kreću 26.1. u 21h, a završavaju se 31.1. u 17h

Srećno!

! Spisak pesama !

Last edited:
Otvorite mi oči ako samo ja ne vidim jedinstveni spisak finalista i rok za glasanje u finalu.
Ako pratite od nesanice samo pustite moj predlog da ovog FSC. Nije ušla u finale, ali je odlična uspavanka.

Sa vedrije strane, glasovi su kuvertirani i uručeni organizatoru. Bol je velika ali mi smo veći.
Velika grehota što je jako lepa pesma i mojih 10p odletela u isti mah kada i mi a to je Tocotronic, Soap&Skin - Ich tauche auf.

Ooo, pa ja u finalu. 😮 Ono sto sam primetio; bolje prolazim kod tema koje nisu za mene, nego na temama koje su za mene.
Bilo je lepih komentara, tako da sam se potajno nadao prolasku. Lepo nas je Pokahontas ugostio ovaj put. Pohvale za prezentaciju. 👏

1. pf
10p The Strike (3) Na prvim slusanjima mi je bila ok, ali posle mi je bas lepo leglo i doguralo do TOP 3
7p Tocotronic, Soap & Skin (7) Nije Faraon, ali mi se dopada.
3p Banners (16)
1p Highasakite (21)

2. pf
6p Jade Lemac (9)
4p Youha (13)
2p Victoria Monet (18)
1p Anais Mitchell, Jefferson Hamer (19) Ovde mi duzina kvari utisak i gubi na magicnost koja se stvori u pocetku i polagano gubi tokom trajanja pesme. Steta.

Sastavio sam glasove, ali ostaviću ih da prenoće, možda se nešto promeni. Prejako finale. :love:

Back