300. FSC - The power of music

Music-Event-(Facebook-Post)-(1).jpg

Pošto su se frka i utisci oko ESC "super subote" polako stišali (ili se stišavaju još uvek) red je da se vratimo polako i našoj drugoj zanimaciji u okviru foruma, a to je takmičenje iliti igrica koja je, uz sve muke, poteškoće i zabavu preživela 299 do sada i dogurala do impozantne brojke i lepog jubileja - 300. izdanja na koje bih svima poželela dobrodošlicu ovom prilikom.
Sad, pošto smo većinom teme, nekako uvek vezivali za sam FSC, u nedostatku nekih zanimljivijih ideja, a shvatila sam nakon prethodnog izdanja da mi je u pitanju bila ipak deveta organizacija (a ne sedma kako sam isprva mislila), poklopilo se da, eto dodamo još jedan jubilej na već postojeći - moju desetu organizaciju, računajući oba foruma. Ovde su neki možda već i naslutili šta će biti tema, ali ajde da je i napišem jasno.

Dakle, podsetićemo se tema sa svih prethodnih mojih devet organizacija kroz formu zadataka, biće ih ukupno 54. A one su:
  • pesme iz filmova i serija, mogu i animirani crtani filmovi
  • pesme do 3 minuta (prihvata se do 3:10)
  • vremenske odrednice (dani, meseci, godišnja doba, dan, noć, jutro, podne, veče)
  • pesme na francuskom jeziku
  • dueti sa evropskog kontinenta (jedan izvođač debitant, jedan ne)
  • mjuzikli (filmovi i pozorište, animirani crtani STOP)
  • zadaci - ex-Yu
  • drugo i treće mesto (izvođači koji ih imaju najmanje jedno)
  • teme između 151. i 249. FSC-a

Uočavate da su među temama već dve, koje su već na neki način imale zadatke u nekom obliku i one će biti zastupljene sa zadacima koji su se plasirali u TOP6 na istom, stim da će za ovu poslednju temu, ukoliko dobijete jedan od dva zadatka koji su obuhvatali temu sa zadacima za koje nije bilo načina da se pronađu konkretni podaci o njima, važiti stavka koja je važila i na 250. FSC-u, a to je da šaljete izvođača koji je iz država iz kojih su izvođači koji su završili u TOP3 tada (objasniću onima koji ih dobiju pobliže, da sad ne zapetljavam)

Druga stvar je to da za zadatak "pesme iz filmova, animiranih filmova i serija," ne bih prihvatala filmove u tipu mjuzikla, muzičkih ili koji imaju bilo kakve veze sa tom oblašću, kako bih maksimalno olakšala onima koji dobiju zadatak "mjuzikli," za koji znam da će većini verovatno biti najteži, ali probajte i okušajte sreću, pa ako baš ništa ne nađete ili vam se ne dopadne, razumeću ukoliko ne budete želeli učestvovati.

Važe uobičajena NF i ESC ograničenja, takođe naravno, ne mogu pesme koje su bile, volela bih da ne šaljete ni instrumentale (mada mi se čini da je u većini zadataka već i koncepcijom zabranjeno, ali ajde da jasno napišem).

SPISAK:
https://docs.google.com/spreadsheet...LyBhxWPSN4jQ/edit?gid=117259474#gid=117259474

TRAŽENJE BROJEVA KREĆE 1.3. u 14h
PRIJAVE ĆE TRAJATI OD 1.3. U 18h do 7.3. U 12H

Molila bih jedan broj za mene od 1-54 (listu sa zadacima čuva Miloš)

Last edited:
Cekam da se opet i zvanicno zabrane instrumentali, pre nego sto se usudim posaljem pesmu.

Cekam da se opet i zvanicno zabrane instrumentali, pre nego sto se usudim posaljem pesmu.

"Važe uobičajena NF i ESC ograničenja, takođe naravno, ne mogu pesme koje su bile, volela bih da ne šaljete ni instrumentale (mada mi se čini da je u većini zadataka već i koncepcijom zabranjeno, ali ajde da jasno napišem)."

Jasnije sigurno nije moglo. :ROFLMAO:

Jel me zezaš? Pa kopirao ti je deo iz prvog posta teme koji je napisan oko 13h, dakle i pre nego što je počelo traženje brojeva.

To je meni sasvim dovoljno da znači "ne može," a ne teraj me da otkrivam ovde više nego što smem, a tebi ako se zadatak koji si dobio ne dopada dovoljno da možeš i želiš da nađeš nešto što odgovara tome što se traži, slobodno preskoči izdanje. :)

Pa ne znam bas, i ja bih voleo mnoge stvari, kao npr da mogu da posaljem instrumental na ovo izdanje, kad ono prc.

Neki će pomisliti da je namešteno, ali ja sam stvarno prizvao sebi zadatak koji sam i hteo. 🪄

Nisi jedini, mada tako je kod zadataka, treba i doza sreće.

Mi smo poslali zatraž za broj, nadamo se lepome, jer lepo činimo drugima! 🫂

U nedostatku nekih kreativnijih ideja za revijalni program jubilarnog izdanja (mada nije da sam imala i dosta izbora), odlučila sam da prođemo kroz vremeplov i podsetimo se pesama koje su ostvarile TOP3 plasmane na mojim organizacijama i eventualno ću dodati neke zanimljivosti kojih se sećam. Možete i vi slobodno komentarisati.

Za početak, vraćamo se 12 godina unazad (zar je već toliko prošlo?!) i krećemo iz 2014. godine kada se dogodila moja premijerna organizacija, u pitanju je bio 93. FSC sa temom "pesme iz filmova i serija." Svet je već uveliko zahvatila Happymanija, tako da joj ni forum nije odoleo, te je pobedu odneo Pharrell Williams sa pesmom Happy, koga je poslao Majsta94, 2. mesto pripalo je Alejandru Fernandezu i Christini Aguilleri sa pesmom Hoy tengo ganas de ti, koje je poslao Милан, dok je 3. mesto zauzela Fergie u saradnji sa Q-Tipom i GoonRockom i pesmom "A little party never killed nobody (All we got). Njih je poslao Leo Cezar.

Pored toga što sam "uhvaćena" pomalo neplanirano za organizaciju, pamtim je i po tome što smo imali pauzu u izdanju zbog radova u okviru foruma i što je pobednička pesma izdanja totalnu dominaciju ostvarila u drugom delu, nakon povratka na forum dok je u prvom delu malo slabije stajala u rezultatima.

Taj FSC pamtim ponajviše kao svoj debitantski 😍
Hoy tengo ganas de ti i danas slušam, kao i Can’t fight the moonlight koju si ako se ne varam baš ti slala.

Da, ja sam je slala, to mi je i do danas najbolji plasman na sopstvenim organizacijama (4. mesto). Uglavnom sam u finalu bila, ali koliko se sećam još sam sa predlogom na francuskoj temi bila 10. ostalo sve uglavnom van TOP10 mislim da je bilo. :D

Sad kad razmišljam, bio je baš negde otprilike u ovo vreme, možda malo kasnije je počeo. :D

Back