300. FSC - The power of music

Music-Event-(Facebook-Post)-(1).jpg

Pošto su se frka i utisci oko ESC "super subote" polako stišali (ili se stišavaju još uvek) red je da se vratimo polako i našoj drugoj zanimaciji u okviru foruma, a to je takmičenje iliti igrica koja je, uz sve muke, poteškoće i zabavu preživela 299 do sada i dogurala do impozantne brojke i lepog jubileja - 300. izdanja na koje bih svima poželela dobrodošlicu ovom prilikom.
Sad, pošto smo većinom teme, nekako uvek vezivali za sam FSC, u nedostatku nekih zanimljivijih ideja, a shvatila sam nakon prethodnog izdanja da mi je u pitanju bila ipak deveta organizacija (a ne sedma kako sam isprva mislila), poklopilo se da, eto dodamo još jedan jubilej na već postojeći - moju desetu organizaciju, računajući oba foruma. Ovde su neki možda već i naslutili šta će biti tema, ali ajde da je i napišem jasno.

Dakle, podsetićemo se tema sa svih prethodnih mojih devet organizacija kroz formu zadataka, biće ih ukupno 54. A one su:
  • pesme iz filmova i serija, mogu i animirani crtani filmovi
  • pesme do 3 minuta (prihvata se do 3:10)
  • vremenske odrednice (dani, meseci, godišnja doba, dan, noć, jutro, podne, veče)
  • pesme na francuskom jeziku
  • dueti sa evropskog kontinenta (jedan izvođač debitant, jedan ne)
  • mjuzikli (filmovi i pozorište, animirani crtani STOP)
  • zadaci - ex-Yu
  • drugo i treće mesto (izvođači koji ih imaju najmanje jedno)
  • teme između 151. i 249. FSC-a

Uočavate da su među temama već dve, koje su već na neki način imale zadatke u nekom obliku i one će biti zastupljene sa zadacima koji su se plasirali u TOP6 na istom, stim da će za ovu poslednju temu, ukoliko dobijete jedan od dva zadatka koji su obuhvatali temu sa zadacima za koje nije bilo načina da se pronađu konkretni podaci o njima, važiti stavka koja je važila i na 250. FSC-u, a to je da šaljete izvođača koji je iz država iz kojih su izvođači koji su završili u TOP3 tada (objasniću onima koji ih dobiju pobliže, da sad ne zapetljavam)

Druga stvar je to da za zadatak "pesme iz filmova, animiranih filmova i serija," ne bih prihvatala filmove u tipu mjuzikla, muzičkih ili koji imaju bilo kakve veze sa tom oblašću, kako bih maksimalno olakšala onima koji dobiju zadatak "mjuzikli," za koji znam da će većini verovatno biti najteži, ali probajte i okušajte sreću, pa ako baš ništa ne nađete ili vam se ne dopadne, razumeću ukoliko ne budete želeli učestvovati.

Važe uobičajena NF i ESC ograničenja, takođe naravno, ne mogu pesme koje su bile, volela bih da ne šaljete ni instrumentale (mada mi se čini da je u većini zadataka već i koncepcijom zabranjeno, ali ajde da jasno napišem).

SPISAK:
https://docs.google.com/spreadsheet...LyBhxWPSN4jQ/edit?gid=117259474#gid=117259474

TRAŽENJE BROJEVA KREĆE 1.3. u 14h
PRIJAVE ĆE TRAJATI OD 1.3. U 18h do 7.3. U 12H

Molila bih jedan broj za mene od 1-54 (listu sa zadacima čuva Miloš)

Last edited:
Bio je neki kraj aprila/pocetak maja dok je bio ESC 2014, jer se secam da je sledece izdanje ili pocelo ili zavrsilo kad sam bio na eskurziju:ROFLMAO:

Da, nešto sam permutovala. Počeo je krajem marta, a završio se početkom maja, zbog pauze koju sam pominjala.
Sećam se i da smo probe i prvo polufinale komentarisali u grupi na fejsu.

Jako mi se buvari odjednom, nadam se da ćemo se svi malo više angažovati oko jubileja. Nije samo na organizatoru da zabavlja raju, hajp se održava tako što se međusobno cimamo da se družimo u temi. 🙌 Jedva čekam pesme, sad je Pze prošao do maja mi nema uzbudljivog programa za mene.

Last edited:
Pa hajde da pozovemo neke istaknute iz pze teme, ali pažljivo birajte nemojte još Sub Zera nisam se još navikao na njegovo prisustvo.

Ja ću da osmislim sad neki jubilarni leksikon!

FSC 300 Jubilarni Leksikon

1. Koja je tvoja prva pesma koju si ikada poslao/la na FSC i da li bi je danas ponovo poslao/la? Zašto (ili zašto ne)?
  2. Pesma kojom si bio/la NAJUBEĐENIJI/A da pobeđuješ, a završila je izvan top 10?
  3. Najveći “robbery” u istoriji FSC-a po tvom mišljenju?
  4. Izvođač kog si otkrio/la zahvaljujući FSC-u i koji ti je ostao u stalnoj plejlisti?
  5. Najbolji plasman koji si ostvario/la i da li misliš da si ga zaslužio/la?
  6. Pesma koja je pobedila, a ti i dalje ne razumeš kako?
  7. Država koja ti je “srećna” u dodeli broja i država koja ti je večita karma?
  8. Koji zadatak ti je bio najteži do sada koji si izvukao/la?
  9. Najveći “grower” u istoriji FSC-a (pesma koju si mrzeo/la na prvo slušanje, a završila na tvojoj plejlisti)?
  10. Kako zamišljaš FSC 600? (Žanrovi? Trendovi? Da li i dalje učestvuješ?)

Koja je tvoja prva pesma koju si ikada poslao/la na FSC i da li bi je danas ponovo poslao/la? Zašto (ili zašto ne)?
- Coldplay - Cloks. Ne, jer sam je vec poslao, ne jer u ni jednom zadatku nisam dobio reč časovik i treće ne jer organizator nije ovdje s nama, bar ne pod prijašnjim imenom.

Pesma kojom si bio/la NAJUBEĐENIJI/A da pobeđuješ, a završila je izvan top 10?
-Sa Kolomiyka (ili kako se vec pise). Bio sam uvjeren da cu biti visoko jer je tad forum volio taj pastirski đir, a kad ono krompir. I sa WT - Dont pray for me jer forumaši su još bili u metal fazi.

Najveći “robbery” u istoriji FSC-a po tvom mišljenju?
-svi moji ispaci.

Izvođač kog si otkrio/la zahvaljujući FSC-u i koji ti je ostao u stalnoj plejlisti?
-David Guetta

Najbolji plasman koji si ostvario/la i da li misliš da si ga zaslužio/la?
- zlato

Pesma koja je pobedila, a ti i dalje ne razumeš kako?
- uzet cu primjer Vanese, naše 16godišnje pobjednice. Najrandom pjesma koju sam ikad poslso.

Država koja ti je “srećna” u dodeli broja i država koja ti je večita karma?
Slovačka lol, Armenija je karmetina.

Koji zadatak ti je bio najteži do sada koji si izvukao/la?
-Aleksin fsc. Izvukao sam krajiške, da bog me dragi sačuva.

Najveći “grower” u istoriji FSC-a (pesma koju si mrzeo/la na prvo slušanje, a završila na tvojoj plejlisti)?
- Ne znam takvu

Kako zamišljaš FSC 600? (Žanrovi? Trendovi? Da li i dalje učestvuješ?)
- U staračkom domu

1. Koja je tvoja prva pesma koju si ikada poslao/la na FSC i da li bi je danas ponovo poslao/la? Zašto (ili zašto ne)?

234. FSC kod Sivog, a što se tiče da li bi je poslao bih pošto dobro predstavlja jedan deo mojih muzičkih afiniteta, a ako se dobro sećam dobila je pozitivne komentare od forumaša sa kojima i dan danas dosta razmenjujem tako da je bila lepa za otvaranje. Jedino možda ne bih baš specifično tu od njih pošto je ispala u polufinalu, ali zadovoljan sam kako sam otvorio.

2. Pesma kojom si bio/la NAJUBEĐENIJI/A da pobeđuješ, a završila je izvan top 10?

287. FSC kod Paučice, iskreno mislio sam da je odlična kombinacija elektronike i nečega što može biti dopadljivo prosečnom FSC glasaču, a sa druge strane spot je strava pa sam u nekoj krajnosti i pobedu zamišljao. Na kraju mislim da je bilo 13. mesto, što mi skroz okej nakon komentara kad sam video da od pobede nema ništa xD Al generalno nemam razloga da se bunim, kad očekujem da prođem dobro prođem, a nekad prođem i mnogo bolje od očekivanja (npr Von Quar lol)

"Robbery" mogu u smislu pesme koja je ispala u pf, pošto ona u finalu ne može biti opljačkana kad su svi mogli glasati za nju (a nisu xD). Dakle neka kojoj se potrefilo da joj ne padnu dobri forumaši u pf.

npr ova dva hitovska hita od @Doctor Who i @rintintin (primetio sam za njih dvojicu da često ispadnu sa pesmama koje mi budu baš baš dobre)

4. Izvođač kog si otkrio/la zahvaljujući FSC-u i koji ti je ostao u stalnoj plejlisti?
Previše. Ajde recimo Dead Poet Society, koje je @dodo slao na Ameroviziju (i kasnije Destri)

Imam 6 pobeda, a žanrovski (po apple music) pesme su: pop (KADNAY), electronic (RÜFÜS DU SOL), pop latino (Alexia Evellyn), hard rock (Architects), dance (Matisse & Sadko) i indie rock (Von Quar). Mislim da sam sve pobede zaslužio, naravno! 😁

Bilo ih je, ali mi je najnejasnije kako su Nataša Bekvalac i Toše pobedili dvaput prošle godine. Svako ko me zna zna da mislim u negativnom smislu :LOL:

Uh nzm. Sećam se kod Boxyja da sam izvukao UK i bio srećan što sam mogao slati bilo šta, a onda sam ispao u polufinalu sa ovim hitom hitovskim:

Kod MilanaB (mislim da za njegova dva izdanja imam više vremena pretrage za pesmom nego sve ostala izdanja ukupno, a oba puta sam ubedljivo ispao u pf xD) za zadatak da u nazivu pesme bude reč "suza". 241. FSC je u pitanju.

9. Najveći “grower” u istoriji FSC-a (pesma koju si mrzeo/la na prvo slušanje, a završila na tvojoj plejlisti)?
Obično nemam toga, ali imam growera koji mi sa srednjih i sitnih poena baš porastu u očima. Npr ova pesma koju je @Leo Cezar slao kojoj sam tad dao 6 poena, a sad bih laganu 12ticu

Biće tesna borba između Vaxovog instrumentala napravljenog na svemirskom nevidljivom sintisajzeru i Teddy Swimsa.

Last edited:
1.Koja je tvoja prva pesma koju si ikada poslao/la na FSC i da li bi je danas ponovo poslao/la? Zašto (ili zašto ne)?

Prvi put sam poslao A*Teens - Floorfiler. Obično kad me za pesmu vežu lepe emocije, a ovo je bilo zbog teme Zvuci detinjstava, te pesme stalno slušam i da opet bih poslao.

Ne šaljem pesme sa namerom da pobedim, tako da... 🙂

Trenutno pamtim da je Wrabel Ten Feet Tall trebalo da prođe u finale kod Sivog.

Mirella, Holy Molly, Markella, Dante...

Najbolji plasman je bio peto mesto sa pesmom Saše Matića - Samo ovu noć. Pesma je bila savršeno pogođena i mislim da jeste zaslužila to mesto.

Nije se to još desilo.

Jedino mogu da kažem da sa Peruom nisam imao neku sreću 🤣

Ne mogu da kažem najteže ali najduže sam pesmu tražio za Bebijev dijagnostički FSC.

Zasad se to nije desilo.

Nadajmo se da ćemo učestvovati i proslaviti novi jubilej.

FSC 300 Jubilarni Leksikon

Koja je tvoja prva pesma koju si ikada poslao/la na FSC i da li bi je danas ponovo poslao/la? Zašto (ili zašto ne)?

Moje debitantsko učešće kod @libertà i osvojeno 5.mesto sa pesmom "Turn me on", slao bih opet da je nisam tada, što da ne 🙏🏻

Pesma kojom si bio/la NAJUBEĐENIJI/A da pobeđuješ, a završila je izvan top 10?

Nisam mislio da pobeđuje ali sam očekivao makar da okrnji LU 😆

Najveći “robbery” u istoriji FSC-a po tvom mišljenju?

Niko me ne može ubediti da nije opljačkan @Replay sa Jerry! 😕

Izvođač kog si otkrio/la zahvaljujući FSC-u i koji ti je ostao u stalnoj plejlisti?

Uvek rado iznova slušam pesmu od Triquella koju je @Leo Cezar slao (kao i mnoge druge njegove izvođače)!

Najbolji plasman koji si ostvario/la i da li misliš da si ga zaslužio/la?

3 po meni zaslužene pobede: Darin, Paloma Paris i Lady Gaga 🥳

Pesma koja je pobedila, a ti i dalje ne razumeš kako?

Ne znam tačno, ali recimo bilo koja kojoj ne dodelim poene 😂 ali obično dodelim i to lepe!

Država koja ti je “srećna” u dodeli broja i država koja ti je večita karma?
Koji zadatak ti je bio najteži do sada koji si izvukao/la?

Ova dva pitanja ću spojiti u jedno za odgovor, nemam konkretno, najteže meni lično je bilo naći pesmu tj muškog izvođača iz Meksika na Libertinom fscu! 😅

Najveći “grower” u istoriji FSC-a (pesma koju si mrzeo/la na prvo slušanje, a završila na tvojoj plejlisti)?

Tada sam dao 0 poena a tek posle fsc-a mi je kliknula ta pesma i dan danas je slušam i jako je zarazna! 😍 @Detektivka

Kako zamišljaš FSC 600? (Žanrovi? Trendovi? Da li i dalje učestvuješ?)

To bi otprilike bilo za 15 godina (preeeviše), verovatno više ne učestvujem ili čak ovo mesto više i ne postoji 😂

[*]Koja je tvoja prva pesma koju si ikada poslao/la na FSC i da li bi je danas ponovo poslao/la? Zašto (ili zašto ne)?

Antonio Vivaldi - Četiri godišnja doba - Proleće, tema instrumentali i 20. FSC, a da li bih je poslala ponovo ? Pa ne znam, jeste da je u pitanju klasična muzika i melodija koja je poznata širokim masama ljudi, ali uvek bi ostajalo ono "ali..." Jedino možda ponovo, na istu temu.

[*]Pesma kojom si bio/la NAJUBEĐENIJI/A da pobeđuješ, a završila je izvan top 10?

Ovde ću reći da delim donekle mišljenje sa Gavranom, iskreno, kad šaljem neku pesmu, uglavnom idem sa ciljem da uđem u finale, a sad dalje šta bude (možda zato i imam ovakve rezultate :ROFLMAO:). Ali recimo, Daughtry - Long live rock'n'roll, 120. FSC, kod Stevana.

[*]Najveći “robbery” u istoriji FSC-a po tvom mišljenju?

Uh, ne pada mi ništa trenutno na pamet, a i ne posmatram FSC na taj način.

[*]Izvođač kog si otkrio/la zahvaljujući FSC-u i koji ti je ostao u stalnoj plejlisti?

Neka bude Pablo Alboran, na primer.

[*]Najbolji plasman koji si ostvario/la i da li misliš da si ga zaslužio/la?

Imam 3 pobede, a sad ne mislim da će bilo ko reći da ih nije zaslužio (čak i da misli tako), ali recimo da me je najviše iznenadila druga po redu, sa Artom Abazijem, na temi sa albanskim izvođačima.

[*]Pesma koja je pobedila, a ti i dalje ne razumeš kako?

Ima dosta pobednika koji mi se ne dopadaju, ali po mom mišljenju, pobednici su ipak odraz volje većine učesnika tako da ne mogu reći da za bilo koju ne razumem kako je pobedila.

[*]Država koja ti je “srećna” u dodeli broja i država koja ti je večita karma?

Ovde baš nemam predstavu, ako bismo gledali plasmane na temama kada su baš države/kontinenti bili zadaci, čini mi se da sam sa Islandom najbolje prolazila, a da se sećam. Tri puta sam slala pesme iz te države i uvek bila u finalu, a najbolji plasman mi je 3. mesto sa Holandijom (Kensington). Što se tiče drugog dela pitanja, nijednu od država ne smatram karmom, ali opet, ako gledamo po plasmanu, sa kavkaskim državama sam imala najviše "problema.

[*]Koji zadatak ti je bio najteži do sada koji si izvukao/la?

Uglavnom imam jako puno sreće sa ovim, ali ajde, reći ću 254. FSC (čini mi se) kod liberte.

[*]Najveći “grower” u istoriji FSC-a (pesma koju si mrzeo/la na prvo slušanje, a završila na tvojoj plejlisti)?

Ne znam iskreno.

[*]Kako zamišljaš FSC 600? (Žanrovi? Trendovi? Da li i dalje učestvuješ?)

Ajao, daleka je to budućnost. :ROFLMAO:

1. Koja je tvoja prva pesma koju si ikada poslao/la na FSC i da li bi je danas ponovo poslao/la? Zašto (ili zašto ne)? - Culture Club - Karma Chameleon, verovatno bih je opet slao al ne znam samo u kojoj prilici. Ni tad ne znam šta je bio povod, mislim da mi je bila aktuelna tih dana na plejlisti.
  2. Pesma kojom si bio/la NAJUBEĐENIJI/A da pobeđuješ, a završila je izvan top 10? - Night Club - Dear enemy, mislio sam da će biti visok plasman, što je i bilo prvo mesto u pf, pa pad na 11.
  3. Najveći “robbery” u istoriji FSC-a po tvom mišljenju? - To što je pesma Baby Love od Petite Meller ispala u pf, pesma za pobedu.
  4. Izvođač kog si otkrio/la zahvaljujući FSC-u i koji ti je ostao u stalnoj plejlisti? - Florence davnih dana, a od novih dana Winona Oak.
  5. Najbolji plasman koji si ostvario/la i da li misliš da si ga zaslužio/la? - Svo osvojeno zlato je zasluženo i to kakva ekipa: Panic At The Disco, Lady Gaga, Florence + The Machine, Foster The People, Cher, Tina Turner, Bambie Thug, Irina Rimes. (pokyy, vidi žanrove mene zanima xD)
  6. Pesma koja je pobedila, a ti i dalje ne razumeš kako? - Onu što je Niko slao neka iz Kolumbije odakle je ime sam joj zaboravio, al sećam se da je za mene to bio šok. Isto tako ne razumem dokle će recimo Toše pobeđivati i odakle vadite pesme.
  7. Država koja ti je “srećna” u dodeli broja i država koja ti je večita karma? - Italija mi se par puta posrećila, ako se i tu računa San Marino. A večita karma je Moldavija, često mi se dešavalo da dobijem kao zadatak i na starom forumu evo i sad kod mene.
  8. Koji zadatak ti je bio najteži do sada koji si izvukao/la? - Definitivno pesmu koju peva penzioner 70+ i da je pesma na francuskom. Mada ubili su me i krajišnici u pojam pa mi je progledano kroz prste.
  9. Najveći “grower” u istoriji FSC-a (pesma koju si mrzeo/la na prvo slušanje, a završila na tvojoj plejlisti)? - Dolores - Diskonekt, mislim da sam zbog jakog izdanja dodelio nulu pa sam pesmu toliko zavoleo posle da sam na Specijalu dao 12.
  10. Kako zamišljaš FSC 600? (Žanrovi? Trendovi? Da li i dalje učestvuješ?) - Zamišljam da na 600. sam i dalje relevantan kao i do sada. Mislim da ću umreti u sred izdanja u nekoj 80oj godini, a posle toga očekujem u moju čast Molim te budi Bebi 2.

Druga moja organizacija, 104. FSC i tema sa pesmama do 3 minuta (3:10). Pobedu odnosi Paloma Faith sa pesmom "Trouble with my baby," koju je poslala sparkle, 2. mesto osvojila je Birdy sa pesmom "Strange birds," na izdanje ju je poslao stevan989, a 3. je bila Ella Eyre i pesma "If I go," nju je poslala Mislim ono. Zanimljivo mi je da sam ove iz TOP2 zapamtila do dan danas, bez gledanja u spisak, dok sam za preostalu ipak morala da se podsetim. :ROFLMAO: Sećam se da je jako dobar utisak kod nekih forumaša ostavila grupa A rocket to the moon i njihova pesma Ever enough, koje je poslala Josipa. što im je bilo dovoljno za sasvim solidan plasman i 7. mesto.

Back