300. FSC - The power of music

Music-Event-(Facebook-Post)-(1).jpg

Pošto su se frka i utisci oko ESC "super subote" polako stišali (ili se stišavaju još uvek) red je da se vratimo polako i našoj drugoj zanimaciji u okviru foruma, a to je takmičenje iliti igrica koja je, uz sve muke, poteškoće i zabavu preživela 299 do sada i dogurala do impozantne brojke i lepog jubileja - 300. izdanja na koje bih svima poželela dobrodošlicu ovom prilikom.
Sad, pošto smo većinom teme, nekako uvek vezivali za sam FSC, u nedostatku nekih zanimljivijih ideja, a shvatila sam nakon prethodnog izdanja da mi je u pitanju bila ipak deveta organizacija (a ne sedma kako sam isprva mislila), poklopilo se da, eto dodamo još jedan jubilej na već postojeći - moju desetu organizaciju, računajući oba foruma. Ovde su neki možda već i naslutili šta će biti tema, ali ajde da je i napišem jasno.

Dakle, podsetićemo se tema sa svih prethodnih mojih devet organizacija kroz formu zadataka, biće ih ukupno 54. A one su:
  • pesme iz filmova i serija, mogu i animirani crtani filmovi
  • pesme do 3 minuta (prihvata se do 3:10)
  • vremenske odrednice (dani, meseci, godišnja doba, dan, noć, jutro, podne, veče)
  • pesme na francuskom jeziku
  • dueti sa evropskog kontinenta (jedan izvođač debitant, jedan ne)
  • mjuzikli (filmovi i pozorište, animirani crtani STOP)
  • zadaci - ex-Yu
  • drugo i treće mesto (izvođači koji ih imaju najmanje jedno)
  • teme između 151. i 249. FSC-a

Uočavate da su među temama već dve, koje su već na neki način imale zadatke u nekom obliku i one će biti zastupljene sa zadacima koji su se plasirali u TOP6 na istom, stim da će za ovu poslednju temu, ukoliko dobijete jedan od dva zadatka koji su obuhvatali temu sa zadacima za koje nije bilo načina da se pronađu konkretni podaci o njima, važiti stavka koja je važila i na 250. FSC-u, a to je da šaljete izvođača koji je iz država iz kojih su izvođači koji su završili u TOP3 tada (objasniću onima koji ih dobiju pobliže, da sad ne zapetljavam)

Druga stvar je to da za zadatak "pesme iz filmova, animiranih filmova i serija," ne bih prihvatala filmove u tipu mjuzikla, muzičkih ili koji imaju bilo kakve veze sa tom oblašću, kako bih maksimalno olakšala onima koji dobiju zadatak "mjuzikli," za koji znam da će većini verovatno biti najteži, ali probajte i okušajte sreću, pa ako baš ništa ne nađete ili vam se ne dopadne, razumeću ukoliko ne budete želeli učestvovati.

Važe uobičajena NF i ESC ograničenja, takođe naravno, ne mogu pesme koje su bile, volela bih da ne šaljete ni instrumentale (mada mi se čini da je u većini zadataka već i koncepcijom zabranjeno, ali ajde da jasno napišem).

SPISAK:
https://docs.google.com/spreadsheet...LyBhxWPSN4jQ/edit?gid=117259474#gid=117259474

TRAŽENJE BROJEVA KREĆE 1.3. u 14h
PRIJAVE ĆE TRAJATI OD 1.3. U 18h do 7.3. U 12H

Molila bih jedan broj za mene od 1-54 (listu sa zadacima čuva Miloš)

Last edited:
Registrovao sam se 2008., a na Fsc mislim da sam došao 2010. bio je 19. ako me sećanje i dalje služi.

Svaka čast praroditeljima Fsc-a etici i Doktorici!

Evo nesto i od mene. S obzirom da ste mi pesmu obojili u duginim bojama.

PRVO POLUFINALE

1. Huntr/x - Golden K-popasto. U sustini mi se dopada ovaj zvuk. Refren mi je bolji, dok su mi strofe ok.
2. MEEK - Fabulous Jeste da mi je ovako refren pomalo vuce na iritantnost, ali ne znam, da li zbog nje ili vokala mi nije toliko, a sasvim mi je ok pesma, mozda bi mogla da vuce na dopadljivost.
3. AKA Neomi feat. Štras - Težišče Prvih par sekundi sam pomislio da bi mi moglo biti dopadljivo, medjutim, uverilo me u suprotnom i postala mi je dosadnjikava. Cak ni spot gde pokusavaju da privuku paznju, na mene nema delovanja. Cak suprotno.
4. Oliver Mandić - Odlazim, a volim te Do pre nekih 10-ak godina, odkako znam pesmu me je smarala. Medjutim, od tada mi se promenilo misljenje. U ovom trenutku mi se dopada.
5. Danielfy - Orgonafa Cudno mi je kad od njega cujem nesto brze, jer mi je u secanju ostala njegova tuzna, emotivna balada iz 2018. Sa kojom je pokusao da ode na Evroviziju. I u ovakvom izdanju se odlicno snalazi.
6. Emelie Hollow x Ruben - Break It Right Steta za pesmu. Da su drugi vokali, bilo bi to mnogo bolje, ovako ... pesma mi pala u drugi plan.
7. TEYA - Bite marks Mislim da mi se vise dopada, jer je uzivo. Nije lose.
8. Peter Gabriel ft. Kate Bush - Don't give up Dopadljivo, ali stvarno mi ovde duzina kvari utisak. Steta.
9. LAVINA - this, too, will pass Bolja mi je nego evrovizijska. A evrovizijska mi je dopadljiva.
10. Nipplepeople - Disco epileptik Meni zvuci da je disbalansirano. Nabacano. Ali bar je neki umirujuci ton.
11. Zelie - Je ne serais jamais Da mi se u potpunosti dopada instrumental, bilo bi mi bas odlicno.
12. Naika - Welcome to Eclesia Refren mi dopadljiv. Malo mi smeta njen izgovor engleskog. Strofe su mi slabasne.
13. Charli XCX - Chains of love Moze se poslusati, iako mi je pomalo dosadnjikavo.
14. Lidija Bačić - Prokleto dobro ljubiš Meni je ovo sasvim dobro. Ne znam da li sam ranije cuo pesmu.
15. Marc Lavoine, Cristina Marocco - J'ai tout oublié Odlican spoj. Bas mi je prijala jedna ovakva pesma.
16. Calum Scott - Roots Ovde mi se vise svidjaju strofe, ritam je dobar, malo mi vokal u refrenu kvari utisak. Za sada nek ostane da mi je vise od ok.
17. grandson - Despicable Stvarno mi onaj instrumental u refrenu kvari utisak. Pesma ima potencijala, nije los ni vokal...
18. Charlotte Cardin - Tant pis pour elle Od samog starta mi se dopala i bas mi je prijala. Medjutim, otprilike od polovine, krecu promene u instrumentalu koje su mi manje dopadljivi i ruse mi divnu harmoniju u pesmi. To malo ume da pokvari totalno uzivanje.
19. Solann - Les Ogres Da su mi strofe vise dopadljive, bilo bi to bolje. Ovako mi refren vadi pesmu. Dobro je, ali je moglo to jos bolje.

DRUGO POLUFINALE

1. Crush - Love you with all my heart Lepuskasta balada.
2. ZAF - An Nista specijalno, ali mi se dopada. Verovatno mi u ovom trenutku prija grcki uz ovakvu pesmu.
3. Kate Hudson - Cinema italiano Pesma mi nije toliko privlacna, koliko njeno izvodjenje. Tako da mi je ok
4. Stan Walker - Maori ki te ao Pesma koja mi je najvise napredovala. Zanimljiv vokal, i ovaj put mi prija taj rege fazon do dela kada je na maorskom (mislim da je taj jezik u pitanju). To mi odvlaci paznju u pesmi.
5. Molly Sanden - Husavik (My hometown) Jos jedno odlicno izvodjenje uzivo. Malo me pocetak podseca na “Never Enough” Loren Allerd.
6. Thot Squad - Hoes depressed Ovo mi je ili-ili. Prevaglju je mi na ovu slabiju stranu. Ali je bar slusljivo.
7. Sara Siipola feat. Sexmane - Juostaan Dobar je instrumental. Mislim da je zahvaljujuci finskom jeziku, ovo mi zvuci primamljivo.
8. Doris Dragović - Petak Klasika. Dopada mi se.
9. Kiki - Rodeo Ova pesma mi je zanimljiva iz razloga sto ne znam u kojoj meri mi se dopada i najteze mi je rangirati. Mislim dopada mi se, ali u kojoj meri.
10. Torul - Saviour of love Nisam nesto za ovakav zvuk.
11. Amir Dadon - Giv'a achat Ovo je bas lepo. Ovako uzivo uz orkerstar, pa sa decijim horom, uz njegov umirujuci glas.
12. Belen Aguilera - Camaleon I ovako mi pesma nije nesto, jos sa prekidom...
13. Cynthia Erivo feat. Ariana Grande - Defying Gravity Uhh, kakvo izvodjenje pesme. Doprinela je da mi pesma bude primetna. Bravo na tome.
14. Linkin park - The emptiness machine Iskreno, prvi put cujem zenski vokal u ovoj grupi. Vokal je pomalo histerican, ali se dobro uklopilo u pesmi. Zadovoljan sam kako sve to zvuci.
15. Alice Chater - Hourglass Nemam neku zamerku. Samo cu napisati da se moze poslusati.
16. Shakira - Acróstico Lepo mi zvuci, ali bi voleo da ona samo peva.
17. Serena Brancale, Alessandra Amoroso - Serenata Pesma je odlicna, ali mi jedan od vokala malo kvari utisak. Ne znam kako da okarakterisem, recimo da je grublji i kao da kroz nos peva. Steta.
18. Lelek x Marin - Tane Samo mi se dopada, ali nista specijalno.

Znate ono u crtaćima ili filmovima kad glavni lik dobije zlu verziju koja je sve obrnuto od njega? To smo Tinte i ja. Jednom godišnje kada se slučajno poklopimo i ja njemu dam 6 poena ili on meni bude praznik zvan tintepokidan i sav forum bude čašćen pićem i pečenjem. E ovo nije taj dan xD

Evo ga, baš baš odličaan jubilej. :love:

200.gif

Huntr/x - Golden
Oliver Mandić - Odlazim, a volim te
Danielfy - Orgonafa
Emelie Hollow x Ruben - Break It Right
TEYA - Bite marks
Peter Gabriel ft. Kate Bush - Don't give up
LAVINA - this, too, will pass
Zelie - Je ne serais jamais
Charli XCX - Chains of love
Calum Scott - Roots