302. FSC - Give Me Back My MTV!

Moracu u dva posta, posto ne moze sve da stane.

PRVO POLUFINALE:
  1. Rihanna - Where Have You Been Da nema onog dela , kada predje u onaj instrumental kao da busi, ostavila bi mi bolji utisak. Taj deo mi kvari utisak. Ovako mi je dosta dobra i steta za to. Ona mi je zanimljiva kao izvodjac. Dobro pliva u svim varijantama, od sporih do brzih.
  2. Journey - Seperate Ways (Worlds Apart) Pesmu znam, ali njih ne. Ne mogu da definisem da li mi je dosta dobra ili odlicna. Mislim, nemam zamerki, strofe su dovoljne aktivne, refren mi se dopada, dobar vokal, a opet ne mogu reci da mi je odlicna. Moze da mi bude recimo u TOP 5, a moze da mi bude oko 15. mesta.
  3. In Vivo & Dado Polumenta - Partimanijak Mislim da su oni mogli mnogo bolje o od ove pesme. Dado ima vokal koji mi se dopada i moze se cuti u refrenu, a ovi momci imaju par odlicnih pesama. Ovde mi se strofe ne dopadaju, dok refren jos nekako moze da prodje.
  4. Dire Straits - Money For Nothing Znam ovo. Ok mi je, ali mi ne ostavlja neki utisak da bih se duze zadrzao. U nekim delovima se vokalno preklapaju, gde mi deluje pomalo konfuzno.
  5. Drowning Pool - Bodies Jedna od redjih tvrdjeg zvuka (mada bih rekao da je jedina). Dobri su. Imaju tu foru u refrenu kad broje. Svidja mi se energije u glasu. Zadovoljan sam.
  6. Bebe - Pa mi casa Lepo, ali pomalo dosadnjikavo i nekako je izgubim iz vida, sluha.
  7. Robin Schulz feat. Alida - In Your Eyes Prvi put cujem i dopada mi se. Dobra muzicka podloga sa lepo upakovanim refrenom koji lako ulazi u usi. Malo mi je vokal problematican, pozto ne mogu da cujem “pravi” vokal.
  8. Real Life - Send Me An Angel 89 Mislim da ovo nisam cuo i prijalo mi je cuti. Nije me sad odusevilo, ali bas mi prija cuti. Iako mi deluje kao da je ravnija pesma, ipak ima tu nekog ritma koju ovu pesmu cini zanimljivijom, da mi ne bude dosadna. Svakako mi je dopadljiva.
  9. DJ Shone feat. Anabela & Elitni odredi - Beograd Ne smeta mi da je cujem, ali je ne bih ovako pustao. Jednostavno, nema mi nesto privlacno ili neki deo koji bi me zainteresovao.
  10. Neverne Bebe - Uzmi Boje Osim dve tri pesme, ostale njihove pesme su mi ovako lepo za poslusati, ali nista da me posebno privuce. Tako i sa ovom. Lepo mi je cuti, ali me ne zadrzava da ostanem jos malo. U fazonu, cujemo se drugi put kad se sretnemo, u nadi ne tako dugo.
  11. Sagi Abitbul - Mariko Uhh. Ovde mi je problem vokal. Kao da je ubrzan. Instrumentalni deo je ok, ali vokalni deo mi se totalno ne uklapa. Tako remiksiran previse.
  12. Timbaland - The Way I Are ft. Keri Hilson, D.O.E., Sebastian Dobar ritam koji te tera da se pokrenes. Dobra stvar, ali mala zamerka sto mislim da ih ima previse i imam utisak kao da ovu pesmu peva svako za sebe pa spojili u jednu. Pa mi to malcice kvari utisak.
  13. Ciara ft. Nicki Minaj - I'm out Huuuu. Moracu jos da razmotrim gde sam sa ovom pesmom. Ono sto mi se dopada je prelaz nakon Nickinog dela u Ciarinog dela, koji mi je usao u uho. Ono sto mi se manje dopada je taj kraj, koji mi se nekako ne uklapa. Kao da nisu hteli da se ponavljaju, a ja sam ocekivao jos jednom Ciarin deo. Videcu jos kako sa ovom pesmom....
  14. Richard Marx - Hazard Prvo sam cuo domacu verziju, ex-YU, od Alena Slavice – S tobom nasao sam srecu, a onda sam se iznenadio da je to ipak skinuto sa engleskog, kada sam cuo prvi put original. Mogu da zamislim sebe da slusam ovo dok se setam pored reke. Bas mi jako godi pesma i glas, i nekako mi je umirujuce.
  15. Ofenbach - Be Mine Nije lose. Vise mi se svidja instrumental, dok mi je vokal onako.
  16. Bang Bang - Imam Uhh. Steta sto mi strofe nisu bolje. Ne kazem da su lose, ali u odnosu na refren sticem utisak da su mi tu samo da bi bile i nekako kao da jedva cekam da prodju, da bih cuo refren. A refren udara pravo u metu. Lepo.
  17. Milan Stanković - Face E ovo nisam cuo bas dugo. Bas mi je onako fino podsecanje. Bila mi je dobra tada. U ovom trenutku mi se malo vise dopada. Inace, kad cujem ovaj pocetak instrumentala pomislim da je Timbaland i obrnuto. A ovo sto peva Milan, tek sad sto je zastupljeno.
  18. Red Hot Chili Peppers - Scar Tissue Ocigledno je trebalo da ostarim da bi mi ovaj njihov zvuk koliko toliko bio ok, prihvatljiv. Ne mogu reci da mi je ovo lose, cak sta vise prijatno mi zvuci, ali nikako da se povezem sa njima.
  19. DEV - In The Dark Na prvo slusanje mi je ostavilo dosta dobar utisak. Sad je splasnuo. Mislim da mi je refren taj koji mi sad ne ostavlja bolji utisak, gde mislim da mi moglo malcice da bude energicnije. Ima neki dobar vajb u strofama koji mi je zavodljiv, ali ipak ne uspava da me zavede do kraja. Svakako mi ej pesma primetna.
  20. Kylie Minogue - I Should Be So Lucky Ova pesma ju je bukvalno progurala na samom pocetku. Prija mi svaki put kada je cujem. Ne mogu reci da mi je naj naj, ali je volim. A ima jos dodatni razlog zbog cega mi je ovo posebna pesma.
  21. Jax Jones, Martin Solveig, Madison Beer - All Day And Night Pesma mi je dosta dobra, za djuskanje, bez neke zamerke. Samo se prepustiti i zaigrati.
  22. Jelena Tomašević - Vertigo Ne mogu reci da mi je ovo nesto najbolje od nje, ali to je ipak Jelena Tomasevic koju volim da slusam kako peva. Znam je jos od takmicenja 3K dura i bila mi je jedna od favoritkinja. Ali svakako mi se pesma dopada.
  23. New Order - Blue Monday Bas mi je monotono pevanje i samim tim mi je i pesma odmah dosadnjikava, pa jos miksovanje instrumentala koji za mene ne doprinosi nista. Slabasno.

DRUGO POLUFINALE:
  1. The Prodigy - No Good (Start the Dance) Mogu da se slozim da je ovo instrumental sa bek vokalom. Ali ovo delo cini vise pesmu, tj. uspeva da zavara trag, tako sto odmah na samom pocetku krene tekst koji se ponavlja 4 puta, da bi se kasnije u odredjenim razmacima jos dva puta ubacilo, da se razbije instrumental. Pri tom se ubacuju neki dodatni glasovi, da ne bude vise instrumental. Znam da ce se svi koji me poznaju iznenaditi, ali meni je ovo u zelenoj zoni i ovo mi je najbolje od njih. Da ne pricam o tome da se ovo bas pustalo na mojim rodjendanima (brat i ja smo pravili one americke zurke kao u filmovima u kucnoj varijanti sa dj-om).
  2. Soundgarden - Black Hole Sun Ne svidja mi se vokal u ovoj pesmi i odmah mi pesma ne moze doci do izrazaja. A i taman se u refrenu zahukta i onda se predje u strofe koje totalno uspore i vrati na pocetak, a za ovu pesmu mi tako ostavlja slabasan utisak.
  3. Jelena Rozga - Nirvana Volim da je slusam, dopada mi se njen glas. Iako vise volim njene balade, ipak volim da je cujem i nu nesto brzem ritmu kao sto je ova pesma. Dopada mi se.
  4. Enigma - Sadeness U sustini volim Enigmu, jer mi je onako opustajuca, a ovo mi je jedna od najboljih. I ovo se pustalo na zurkama u nekoj remix varijanti.
  5. Starship - We Built This City Popravio m ise utisak nakon prvog slusanja. Delovalo mi je pomalo dosadnjikavo. Verovatno tada nisam bio spreman za ovu pesmu. Nije mi ni sad odlicna, ali mi je dobra. Ima delova koji su mi dopadljivi i izvlace stvari. Moram priznati da sam i ovde malo cupkao.
  6. Cassie - Long Way 2 Go Lepuskasto, umereno, ujednaceno. Ovakve pesme kako pocnu tako i zavrse. Imaju jedan ritam koji prolazi kroz celu pesmu i ako mi se od starta dopadne, dopasce mi se do kraja. Ovde mi je neka sredina. Ok mi je i ne bih imao nista protiv da poslusam ponovo.
  7. Madonna - Sorry Kad je izasla, bila mi je u fazonu “ok mi je”, ali vecini je bila odlicna. Posle mi se vise svidjala. Nisam je dugo cuo, i sad kad je slusam, bas mi je nekako dobra pesma. Odgovara mi taj njen umereni vajb, gde mi nije nametljivo (mislim na pesmu).
  8. Nine Inch Nails - Closer Slabo mi je ovo. Vokal se slabije cuje, kao da ga instrumental nadjacava. Nesto u strofama (ako su to strofe) mi je koliko toliko prihvatljivo, ali generalno nije ovo za mene.
  9. Dubioza Kolektiv - Kažu Nije ovo bas za mene, ali moram priznati da je refren zanimljiv i ono “kazu” izgovorim.
  10. ZAA & M.O.R.T - Ne odustajem Nije ni ovo. Ne pomaze ni Sanja. Nije sad to toliko lose, ali jednostavno nije za mene.
  11. Ricchi E Poveri - Mamma Maria Moze malo italijanskog. Veselija pesma koja mi godi. Naravno, poznata mi je. I nekako mi je pozitivna.
  12. David Guetta, Bebe Rexha & J Balvin - Say My Name Mislim da ovo znam. Svakako mi je poznato. Strofe su dobre, ali refren mi se vise dopada. A i ovaj spanski se lepo uklapa. Malo mi smeta sto ne pevaju cistijim glasom.
  13. 2 Eivissa - Oh La La La I ovo se pustalo na zurkama. Dobra mi je, iako se vise puta ponavlja “La, la , la”, a vise mi odgovara kada se peva u strofama. Svakako kad je zurka u pitanju, skakalo se i pevalo to la, la ... Svakako dobra stvar.
  14. Shakira - Ciega, Sordomuda Prvi put sam cuo za Shakiru i njen prepoznatljiv vokal kada je izasla pesma “Whenever, Wherever” i svidela mi se. Ova pesma “Ciega, Sordomuda” mi se cini da nije za nju. Nije losa pesma, mozda bi mi bila bolja da neko drugi peva gde bi dosla do izrazaja. Jednostavno, pesma joj nije legla. Cak mi je u spotu pomalo smesna.
  15. Ed Case ft. Skin - Good Times Ovo se takodje pustalo na zurkama, ali u nekoj remiks varijanti. Moram priznati da mi je bila ok kada sam je prvi put cuo, kada je izasla. Ali kasnije mi se pocela dopadati i svidja mi se kako se Skin dobro uklopila u ovoj kombinaciji. Posle toliko godina, sad mi se svidja.
  16. Aaron Smith - Dancin - Krono Remix ft. Luvli Ovo bi trebalo da me razmrda, da me natera da zaplesem, ali nije, koliko god se trudili u spotu. Nije mi lose, ali moglo je malcice energicniji remix.
  17. Imanbek, Goodboys - Goodbye Dobar ritam, da je jos brzi bila bi mi bolja. Mada i ovako mi je dosta dobra. Moze da prodje kod mene.
  18. Modern Talking - Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love) Jos tamo u 90-ih godinama sam ih slusao, tako da mi je ova pesma poznata. Za divno cudo, kod njih mi ne smeta kad pevaju tako piskavo. Volim da cujem ovakav zvuk, neki lagani disko fazon (valjda). Svidja mi se.
  19. Olivia Newton-John - Twist Of Fate Cuo sam pesmu, ali ne tako cesto. Strofe su mi bolje od refrena, ali svakako mi se dopada. Moram priznati da me je malo razmrdala.
  20. Army Of Lovers - Sexual Revolution Nisam siguran da li sa mzaista cuo ovu pesmu, ali mi je nekako poznata. Grupu znam i prepoznatljivi su. Pesma mi je odlicna i refren me tera da zaigram, zabavili su me.
  21. Sakis Rouvas - Antexa Znaci ova pesma je izasla dosta pre “Shake it”. Strofe su mi dobre, ali refren izvlaci stvari koji je odlican. Mozda mi na trenutak deluje kao da mi se strofa i refren ne uklapa, muzicki. A opet mi se dopada.
  22. Anastacia - One Day In Your Life Nesto bas dobro za kraj i sinonim za MTV. Ne mogu reci da mi je ovo jedna od najboljih njenih pesama, ali ipak je to Anastacia koju volim da je slusam, tako da mi je ova pesma samim tim odlicna

Kao sto sam pisao, izdanje mi se dopada. Ima dosta dobrih, odlicnih pesama. Drugo mi se vise dopada, jer ima vise odlicnih pesama uprkos nekoliko losih.

Uvek molim Boga sa Tinte, sa jos par forumasa nisu u mom polufinalu, i uvek se desi da jesu. Ako nisu, sacekaju me u finalu. Ono, bas diametralno razlicite ukuse imamo.

Eto, obradovao me Tinte danas iako mi vetar razlupao mozak. To je dobar znak, da smo u pustinji on bi se našao s vodom da me napoji.

A ja sam obradovao domaćina i glasovi su poslati.

Utiske Drkoslavije vam ovo izdanje prenose glavni junaci serije Heartbreak High

tenor.gif
tenor.gif

Rihanna - Where Have You Been
DJ Shone feat. Anabela & Elitni odredi - Beograd
Sagi Abitbul - Mariko
Timbaland - The Way I Are ft. Keri Hilson, D.O.E., Sebastian
DEV - In The Dark
New Order - Blue Monday
Drowning Pool - Bodies
Bebe - Pa mi casa
Ciara ft. Nicki Minaj - I'm out
The Prodigy - No Good (Start the Dance)
Army Of Lovers - Sexual Revolution
Madonna - Sorry
Olivia Newton-John - Twist Of Fate

tenor.gif

Journey - Seperate Ways (Worlds Apart)
Dire Straits - Money For Nothing
Real Life - Send Me An Angel 89
Ofenbach - Be Mine
Red Hot Chili Peppers - Scar Tissue
Kylie Minogue - I Should Be So Lucky
Jelena Rozga - Nirvana
Enigma - Sadeness
Nine Inch Nails - Closer
David Guetta, Bebe Rexha & J Balvin - Say My Name
2 Eivissa - Oh La La La
Ed Case ft. Skin - Good Times
Imanbek, Goodboys - Goodbye
Modern Talking - Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love)

tenor.gif

Neverne Bebe - Uzmi Boje
Jelena Tomašević - Vertigo
Richard Marx - Hazard
Bang Bang - Imam
Jax Jones, Martin Solveig, Madison Beer - All Day And Night
Dubioza Kolektiv - Kažu
Starship - We Built This City
Cassie - Long Way 2 Go
ZAA & M.O.R.T - Ne odustajem
Aaron Smith - Dancin - Krono Remix ft. Luvli
Anastacia - One Day In Your Life

tenor.gif

Milan Stanković - Face
In Vivo & Dado Polumenta - Partimanijak
Robin Schulz feat. Alida - In Your Eyes
Soundgarden - Black Hole Sun
Ricchi E Poveri - Mamma Maria
Shakira - Ciega, Sordomuda
Sakis Rouvas - Antexa

Generalno ako me pitate, reći ću da je veoma slabo izdanje. Većina pesama u najboljoj kategoriji su tamo mahom zbog nostalgije. Mogli ste se malo više potruditi.

Komentari i utisci za moju pesmu - neiznenađujući.

Kako su me šutirali, sad kreće prelepo!
Duni vetre jače, skini mi glavu!!!

Uvek molim Boga sa Tinte, sa jos par forumasa nisu u mom polufinalu, i uvek se desi da jesu. Ako nisu, sacekaju me u finalu. Ono, bas diametralno razlicite ukuse imamo
Joj ni meni nikako da se desi da ubodem ukus forumaša. Prvi put zelena kod većine i na kraju ni blizu finala🥲 Drugi put ishejtovana jer je bilo mainstream a sada vidim da su reakcije mlake tkd vrv opet ne prolazim dalje😭😭

Ali bolje je da nastaviš da furaš svoj fazon😌

Generalno ako me pitate, reći ću da je veoma slabo izdanje. Većina pesama u najboljoj kategoriji su tamo mahom zbog nostalgije. Mogli ste se malo više potruditi.

Komentari i utisci za moju pesmu - neiznenađujući.
Drko diplomatski podelio sve sličicama👑
Ako se ne varam, 19 crvenih?
Sa će opet drama i kmečanje😂

Neverovatno je da nemam nijedan žuti semafor i nijedno osrednje mišljenje, samo ekstreme! Ili je najjača zelena boja / najbolja ocena, superpozitivan komentar, ili pljuvačina, negativa, crvena boja na semaforu.
Tu je negde borba ko će da prevagne, ali mislim da je malo više ovih drugih, nažalost. :mad:

EPIZODA 5: MTV Unplugged

MTV Unplugged najdugovečniji je MTV projekat koji traje od 1989. sve do dan danas. Fokus je na izvođačima i akustičnom izvođenju pesama.

Najuspešniji je Eric Claptonov Unplugged koji je i najprodavaniji live album sa 26 miliona kopija. Maraja Keri i Nirvana doneli su slavu ovom programu. Platinasti albumi bili su i MTV Unplugged koje su snimili Toni Benet (1994), Shakira (1999), Alica Keys (2005). Sama emisija bila je tri puta nominovana za prestižnu Emmy Primetime nagradu.

Omiljeni Unplugged koji i dan danas ceo često odslušam je od Florence + The Machine, a omiljena izvedba mi je definitvno What the water gave me:

Koji je vaš omiljeni Unplugged momenat?
Glasanje u polufinalima i dalje traje, iščekujemo da vidimo kojih će se 24 takmičara boriti za titulu najbolje MTV FSC zvezde!

Najvise su mi se dopadali Nirvana, Lauryn Hill
I George Michael. Ova pesma iz tog doba je ostala u polufinalu FSC-a. Kako je ovo savrseno otpevano

Back