302. FSC - Give Me Back My MTV!

Shum

Ekspert
GIVE ME BACK MY(1).webp

Dobro došli na drugu organizaciju Shumyje, 20 FSC godina posle prve organizacije!​

1.8.1981. na američkom TV nebu pojavljuje se novi kanal - Music Televison (poznatiji kao MTV), posvećen emitovanju muzičkih spotova. Prvi spot ikada emitovan bio je The Buggies - Video Killed A Radio Star (što je bio i hint teme).

31.12.2025. širom Evrope i sveta, MTV je odlučio da ugasi svoje muzičke kanale. Televizijski gigant koji je oblikovao muzički ukus generacija, ove godine nestao je sa naših malih ekrana. Mi ćemo u ovom izdanju FSC pokušati da vratimo duh MTVa, podsetimo se starih i otkrijemo nove hitove.

Birajući broj 1-50, otključavate jedan od sledećih zadataka:

MTV 80s - šaljete pesme izdate u periodu 1.1.1980. do 31.12.1989.
MTV 90s - šaljete pesme izdate u periodu 1.1.1990. do 31.12.1999.
MTV 00s - šaljete pesme izdate u periodu 1.1.2000. do 31.12.2009.
MTV Club - šaljete pesme u dance/club stilu, izdate u periodu 1.1.2010. do 31.12.2020.
MTV Adria - šaljete pesme sa EXYu prostora izdate u periodu trajanja ovog kanala od 1.1.2005. do 31.12.2018.

Za sve zadatke važe sledeća pravila:

- pesma mora da ima zvaničan muzički video (ipak smo na MTVu)
- žanr u temama 80s, 90s i 00s je slobodan i izvođači mogu da budu iz svih država OSIM EXYu (jer imamo zasebnu temu samo za ExYu)
- nema instrumentala (ipak smo na MTVu)
- važe standardna ograničenja (i dalje smo na FSCu)

Brojeve možete tražiti od 12:00h, a prijave traju do 10.4. u 15:00h

Srećno! 🍀

Last edited:
Ju, kakvo iznenađenje! A baš pre neki dan spomenuh MTV😅
Totalna nostalgija!

Screenshot_20260404_091405_com.brave.browser_edit_108360627391276.webp

Pravilnik dozvoljava odstupanje od rokova samo u slučaju problema i neodložnih obaveza sto Uskrs svakako nije. Predlažem da se onda izmeni i ažurira ovo pravilo @Miloš

"Rok za prijavljivanje pesama je 5 ili 6 dana. Glasanje za polufinala traje 6 ili 7 dana a za finale 3 ili 4 dana. U slučaju nekih problema ili neodložnih obaveza, ovi rokovi mogu biti duži, ali tako da ukupno vreme trajanja izbora ne bude duže od 25 dana. Mole se svi takmičari da obrate pažnju na vremenske rokove za glasanje."

Već drugi put sam direktni finalista na sličnu temu. Užas na šta ja moram da trošim tu dragocenu nagradicu 😭

Okej sam s temom, samo broj prijava traje predugo. Ne znam jesmo li imali takve presedane zbog praznika ikad.

Mislio sam da ukoliko neko putuje ili nije u mogućnosti, a želi da isprati može. Ja mogu da, dok nisu počele prijave rok skratim, do 10., a da 11. bude priredba, ako to većini više odgovara 😅

Iako mi je VIVA bila više u fokusu i MTV se gledao. Mislim da je tu bio i MTV2. Strašno je u šta se MTV sad pretvorio ali valjda tako mora.

Odlična tema 🙂 Uvek volim nostalgične strane teme, mislim da je i Paučicin GPT to prepoznao 🤣

Moraces da skratis do četvrtka ili petka, to je poslednji rok kad priredba može da se održi.

Mislio sam da ukoliko neko putuje ili nije u mogućnosti, a želi da isprati može. Ja mogu da, dok nisu počele prijave rok skratim, do 10., a da 11. bude priredba, ako to većini više odgovara 😅

Back