308. FSC - Srećni ljudi ✨️

Moji odabiri su skoro, po pravilu nemuzički, mada mi se svaki moj predlog svidja. Ključno da izaberem Tam menja net (Tamo me nema) je asocijaija na reči iz pesme koju peva Malina u Topolskoj 18 :
"Na staroj adresi mene nema više"

Pesmu znam godinama sa revija umetničkog klizanja i bila sam ubedjena da je iz nekog filma. Ko je izvodjač otkrila sam tražeći nekog izvodjača iz Uzbekistana za komunistički FSC koji je organizovao Zeleni. Pošto sam se odlučila za Afrikane iz Angole, Sevara je ostala na čekanju i dočekala svoj trenutak.

Hm, sad si me zbunio...
Ilija je Pandurović, a gore si pominjao baš Ilijino prezime.

A Garac ti je Tiosav Marjanović. :D
Aa ipak si u pravu, sad vidim da treba da piše Pandurović umesto Popović i odnosi se na Iliju! Tačno! 😆 (editovao sam sad u tom postu)

Nisam razočaran sa ispadanjem Dijane jer u ovakvoj konkurenciji mi je očekivano, ali jesam šokiran sa ispadanjem Sevare i još pri dnu polufinala! Pa imate li sluha, savršena je pesma 😱
Ali bar mi je max u finalu.

Ohoho, još jedno finale! Hvala svima što ste nam to omogućili sa našom omiljenom pesmom što smo slali ove godine! ❤️
Bravo Dežurni na svemu, uvek sve puca! 🔥

Moji odabiri su skoro, po pravilu nemuzički, mada mi se svaki moj predlog svidja. Ključno da izaberem Tam menja net (Tamo me nema) je asocijaija na reči iz pesme koju peva Malina u Topolskoj 18 :
"Na staroj adresi mene nema više"

Pesmu znam godinama sa revija umetničkog klizanja i bila sam ubedjena da je iz nekog filma. Ko je izvodjač otkrila sam tražeći nekog izvodjača iz Uzbekistana za komunistički FSC koji je organizovao Zeleni. Pošto sam se odlučila za Afrikane iz Angole, Sevara je ostala na čekanju i dočekala svoj trenutak.
I ja sam shazamovala pesme ranije sa umetničkog klizanja pošto isto pratim

Ja nisam iznenadjena plasmanom Sevare jer prvoj meni balade nisu šolja čaja. Balade koje u mojoj glavi nisu stvorile film na prvo slušanje po pravilu su mi dosadne.
Ali, moj prvi susret sa "Там нет меня", nije bio slušanje, nego gledanje jedne emotivne priče koju su ispričali olimpijska pobednica i glumac u šou programu Ledeno doba. I tad se stvorila ta emocija zbog koja neke spore pesme čini baladom, a neke smorom.

Iskreno, bila sam u dilemi da li ovaj video da pošaljem umesto spota, koji je Sevara snimila, 14 godina nakon što je objavila pesmu. Bar jednom godišnje neki od vrhunskih ruskih klizača bira ovu baladu za revijalni deo programa i svaki put me zakucaju sa emocijom koja je ipak slabija od one koju sam doživela kod prvog susreta.

I možda će @Dežurnom biti interesantno što sam gledajući Sevarin spot, čula Zorju i poželela da prepeva ovu pesmu na srpski ili uradi cover "Там нет меня".

Ooo. Finale za mene. Nadam se da ovaj put izbegavam dno.
Pohvale za Dezurnog. I ja volim kad je sve u skladu sa temom. 👍
Nemam vremena za detaljno pisanje, ali je Filhy u pravu. Botbona bi dobila ili je dobila 12p od mene i nisam ocekivao da bi tako nesto slala.
A i sokiran sam da je creature na poslednjem mestu.
Cestitam finalistima.

Propustam slusanje.😕

U 21:00 počinje Slušanje finala! 🎧 Upadajte kome se sluša/glasajte! 🙏🏻

https://w2g.tv/?r=d0ldbif1hg03fp04tn

srecni-ljudi-srecni-ljudi-buvara.webp

Složili smo se svi u Buvari da je finale prejako!

Kada nas je Dežurna Republika sve do sada ispoštovala, red je da i mi udarimo 🚦 makar samo za finalne pesme.

1. Voila - Something blue
2. Tvorchi - Shine
3. Slayyyter - Dance...
4. Ditonellapiaga - Repito
5. Cannons - Carousel

6. Anna Asti - Царица
7. Valencia Grace - S!ut
8. Barbara Tinoco - Chamada não atendida
9. Caro Emerald - That man
10. Balthazard, Dyana - Fade

11. Jasmine Sokko - Burnout dynasty
12. Bea - Safety net