311 FSC. - Gen X vs Millenials vs Gen Z

fsc baner.webp

Dragi forumaši evo još jednog izdanja u mojoj organizaciji.

Ovog puta ćemo imati pravi sudar generacija. Vaš zadatak je da pošaljete izvođača iz jedne od ove 3 generacije koje vidite na baneru. Na baneru imate i godišta – 1965-1980 (Gen X), 1981-1996 (Milenijalci) i 1997-2012 (Gen Z).

Kada budete poslali 17 izvođača za jednu grupu ta grupa se zaključava i ja ću to javno u temi objaviti kako bi ste znali.

Jedno bitno pravilo je da možete slati bendove ili duete samo je važno da ako ih šaljete onda imate i dokaz da su svi članovi benda ili dueta ili grupe, ista generacija. Ako nemate dokaz za tako nešto, neću prihvatati vaše prijavu.

U slučaju da pošaljete izvođača/cu koji je imao/la saradnju sa nekim DJ-om a da taj DJ nije pevao nego je samo tu u spotu ili je potpisan na youtubeu, njegovu generaciju ne računamo već ću gledati samo godište izvođača/ce.

Takođe se ne smeju slati pobednici prethodnih fscova. Sve ostalo je dozvoljeno.

Sva ostala pravila koja inače važe na fscu važe i sada, dakle nema pesmi sa nacionalnih finala i sa evrovizije.

Spisak pesama

Rok za prijave: 07/09/2026 - od 14:00 do 12/09/2026 14:00.

Last edited:
GenZ je nešto najgore što se dogodilo. Ne samo muzici, nego čovečanstvu uopšte.
Čemu tolika isključivost kada svaka generacija ima svoje dobre/loše strane?

Gen Z nije pao sa Marsa. Oni su baš "proizvod" te, Gen X koju dižeš u nebesa. 😂

Alfa Gen su baš za analizu. Imam utisak da su 75% pod zaštitom helikopter roditelja. Muzički, će da vidimo.

Više zavisi od kućnog vaspitanja nego generacije, jedino što se može reći negativno za gen z i pogotovu gen alpha u celini je da nam uređaji (mobilni, komp itd.) ubijaju psihu i da smo sigurno generacije sa najviše mentalnih poremećaja lol (pre svega depresija, adhd i anksioznost)

Ja sam rođen 2002., tako da sam Gen Z, ali nisam nikad u potpunosti pripojio Gen Z kulturu do kraja, pogotovo muzika kad je u pitanju. Imam osjećaj da će me uvijek pratiti nostalgija prema djetinjstvu i tim starijim godinama. 😂

Pa i pitanje je šta je uopšte Gen Z kultura, na Balkanu je mnogo drugačija nego u Americi i ostatku anglo-saksonskog sveta, više zavisi od toga koji medij koristiš za informisanje

Baš me zanima jel ignored member boomerka ili tiha generejšn koja sluša ajsa negrutina u d molu, solfeđo

1000052286.webp
X
(druga verzija je bila, ali original mi je bolji)

@Endrega

M

@Majsta94

@whisky

(Slash nije DJ ali mislim da bi se ovo uklopilo u onom posebnom slučaju- U slučaju da pošaljete izvođača/cu koji je imao/la saradnju sa nekim DJ-om a da taj DJ nije pevao nego je samo tu u spotu ili je potpisan na youtubeu, njegovu generaciju ne računamo već ću gledati samo godište izvođača/ce.)

Z

@Stefan28

@Replay

311 FSC. - Gen X vs Millenials vs Gen Z
Back