311 FSC. - Gen X vs Millenials vs Gen Z

fsc baner.webp

Dragi forumaši evo još jednog izdanja u mojoj organizaciji.

Ovog puta ćemo imati pravi sudar generacija. Vaš zadatak je da pošaljete izvođača iz jedne od ove 3 generacije koje vidite na baneru. Na baneru imate i godišta – 1965-1980 (Gen X), 1981-1996 (Milenijalci) i 1997-2012 (Gen Z).

Kada budete poslali 17 izvođača za jednu grupu ta grupa se zaključava i ja ću to javno u temi objaviti kako bi ste znali.

Jedno bitno pravilo je da možete slati bendove ili duete samo je važno da ako ih šaljete onda imate i dokaz da su svi članovi benda ili dueta ili grupe, ista generacija. Ako nemate dokaz za tako nešto, neću prihvatati vaše prijavu.

U slučaju da pošaljete izvođača/cu koji je imao/la saradnju sa nekim DJ-om a da taj DJ nije pevao nego je samo tu u spotu ili je potpisan na youtubeu, njegovu generaciju ne računamo već ću gledati samo godište izvođača/ce.

Takođe se ne smeju slati pobednici prethodnih fscova. Sve ostalo je dozvoljeno.

Sva ostala pravila koja inače važe na fscu važe i sada, dakle nema pesmi sa nacionalnih finala i sa evrovizije.

Spisak pesama

Rok za prijave: 07/09/2026 - od 14:00 do 12/09/2026 14:00.

Last edited:
Super prezentacija i super baneri! Volim kad odmah dobijemo i spisak i plejliste 😍👏🏻
Ima svačega, biće zanimljivo slušati!

Kad je ovaj FSC u pitanju, ne znam šta mi je teže.

Teško mi je bilo da nadjem pesmu jer uvek se nekako ispostavi ili da nije odgovarajuća generacija, naročito kad su grupe u pitanju ili je već pesma bila na FSC.
Onda vidim Leksikon i do ovog momenta nemam odgovor ni na jedno pitanje, a imam osećaj da ni o čemu drugom ne razmišljam.
I sad treba da bodujem 10 pesama, a svidja mi se 17, od toga 5 za 12 bodova, 5 za 10, 5 bar za 8.

Prvi zadatak nekako reših, drugi izgleda neću, a treći moram. Pošto su muzički kriterijumi zadovoljeni, biće da ću bodovati ili po babi i stričevima ili na eci peci pec.
Mogla i da iskoristim i ovu razbrajalicu pa gde se zaustavi baba ide na listu.

Prvo polufinale:

cute-cat.webp

1. Kylie Minogue - On A Night Like This
- smarački, neoriginalno i užeglo za mene
2. mehro - "like you're god"
- na momente u početku deluje interesantno ali vremenom pređe u ravnu liniju
3. FLOW - Go!!!
- hrabar izbor zapravo ali nažalost nije baš po mom ukusu
4. Adela - Ain't in La
- skoro je učestvovala sa dosta boljom pesmom od ove pa je opet nažalost lošije prošla, ne znam šta onda očekivati sad
5. Louis Tomlinson - Lemonade
- konačno nešto pristojno, ništa previše wow ali bolje od prethodnih svakako
6. Ягода - Три девицы
- ovo mi je savršenstvo, imao sam je na svojoj fsc listi i nikako ne stigoh da je pošaljem, sad sam ljubomoran malo
7. Charlotte Cardin - The Way We Touch
- ovo mi je pozitivno iznenađenje baš, bravo!
8. DON BROCO - CELLOPHANE
- zanimljiv odabir, dobro je skroz
9. Selena Gomez - Stars Dance
- ona je za crveno ali zbog osrednje pesme ipak može žuto
10. Nirvana - The Man Who Sold The World
- pa lepo ali malo i predosadno, imaće svoju publiku svakako
11. Hannah Mae - Wacht Op Mij
- lepa pesma jako ali lajv verzija ovde nije najsrećniji izbor nakon što sam i spot odgledao
12. Avril Lavigne - Complicated
- biću pristojan i ovu smaračicu ćutajući obojiti u crveno
13. MARINA VISKOVIC - BULEVARI
- zaista nije postojala neka druga domaća pesma a da se pošiljaocu više svidela? Btw Marina mi je generalno možda i najveću non event na estradi ako se i ubraja u nju uopšte
14. JACOTÉNE - Aeroplanes
- ovo mi je baš lepo i kvalitetno, šteta što nema i spot ali nema veze svakako
15. sombr - My Body Isn't Ready
- ovaj me je oduvek iritirao i nikad ga nisam slušao ali za promenu ova pesma mi je lepo legla baš (i pohvala za izbor glumice u spotu)
16. AYLIVA - Renn!
- pa može, ostavila je dobar audiovizuelni utisak na prvo slušanje
17. LEAGUE OF DISTORTION - I'm A Bitch
- zanimljivo je na neki čudan način a očekivao sam suprotno, kul izbor
18. Justin Timberlake - My love
- Bože sačuvaj i sakloni, neko je ovo samovoljno poslao na slobodnoj temi i još gore: sluša ovo (ali ajde, svi imamo različite ukuse i to je ok)
19. Stela Rade - Da Srce Odmorim
- volimo Stelicu! Obavezno da se pojavi na Dori opet! Lepa pesma baš i ona ume da donese emociju glasom kako treba
20. Natalie Jane - sabotage
- pa super mi je, onako neki laganica vajb pesmičica koja prija za slušanje, može da prođe što da ne
21. Hot Natured featuring Anabel Englund - Reverse Skydiving
- ništa posebno za zatvaranje, daje mi neki bajati vajb koji ne volim

Drugo polufinale:

dance-dancing.webp

1. Chappell Roan - The Subway
- sve u vezi nje i njene muzike mi ide na živce iz nekog razloga, smorila je (a imala je i boljih FSC pesama od ove)
2. Radiohead - Creep
- prijatno je za slušanje, tu mi je negde na granici ali prednjači žuto za sada
3. KATSEYE (캣츠아이) 'Hootie Frutti'
- iskreno ovo baš vozi, radi na blud i nemoral, bravo na izboru! (zanima me da li će profesor Tinte da zanjiše kukovima uz ovu pesmu!!!?)
4. REZZ - Falling (ft. Underoath)
- kul pesma, može da prođe što da ne
5. Γιώργος Αλκαίος - Kύματα | Giorgos Alkaios – Kimata
- omiljeni grčki esc predstavnik! a i ova pesma mu je super skroz
6. Ella Langley - Choosin' Texas
- trenutno nisam za ovaj kantri vajb nekako
7. Parov Stelar - Six Feet Underground (Artifact Version) feat. Claudia Kane
- nekako je jako lepo i prijatno i gledati (AI?) spot i slušati pesmu jer je baš vajbastična
8. Chelsea Wolfe - Seethe
- you better run!!! Pa super mi je zapravo ova pesma i ceo neki polu goth stil izvođačice!
9. BLOK3 - KIRGINIM
- idemo turkišijadaa, bravo na izboru, volimo!
10. Luca Vasta - Disco Mare
- jbg neko zeznuo sam sebe, ona pesma pre ove zamene mi bolja bila, ovo eto prosečno samo
11. YUNGBLUD - Zombie
- ima on i boljih, okej je ovo ali ništa sad da me oduševi mnogo
12. Armin van Buuren & SACHA - Everlasting
- lepo ali nekako miriše/smrdi na plastiku baš previše iako je lično volim neretko
13. Нікіта Кісельов - КРИЛА ЛЕЛЕКИ
- i ovo mi je super pesma baš, nema sličnih za sada u ovom pf pa doprinosi utisku dodatno
14. Sohn - Artifice
- nemam šta da popljujem ali nekako umrtvljuje i uspavljuje ova pesma, ali ne u smislu da to prija
15. Tiziano Ferro - Fingo&Spingo
- opšte je poznato da obožavam da pljujem italijansku muziku ali ovo mi je iskreno baš super stvar
16. Linkin Park - Somewhere I Belong
- šta bih mogao/mogla da pošaljem na ovaj fsc kada je tema slobodna?? Aaaa znam, poslaću bend koji je učestvovao na 310.fscu (a ovo je sada 311.)! A i nevezano za to, pesma mi daje buđav vajb skroz
17. Addison Rae - Fame is a Gun
- smaračica sa još gorom pesmom
18. BEYOND THE BLACK - Let There Be Rain
- uu sviđa mi se, ovaj mix sa refrenom koji nije na engleskom mi doprinosi utisku i pamtljivosti zapravo
19. Egret - U milini okeana
- odmor za uši i dušu, jako lepo zvuči i prija
20. Remo Forrer - Heaven Or Hell
- super stvar za krajnji utisak polufinala, sviđa mi se pesma baš i pohvala za tekst!

😲 Nadam se da nije greskom obojio moju pesmu.🤞😟

Pohvale za predstavljanje pesama. Baneri su bas top. Privlace paznju. 👍
Jedna pesma mi je "skinuta" sa liste, a drago mi je cuti i videti Aylivu ponovo.👍

3. KATSEYE (캣츠아이) 'Hootie Frutti'
- iskreno ovo baš vozi, radi na blud i nemoral, bravo na izboru! (zanima me da li će profesor Tinte da zanjiše kukovima uz ovu pesmu!!!?)
Nisam jos cuo pesmu, ali umem da posaljem nesto korejsko za igru.😉

311 FSC. - Gen X vs Millenials vs Gen Z
Back