311 FSC. - Gen X vs Millenials vs Gen Z

fsc baner.webp

Dragi forumaši evo još jednog izdanja u mojoj organizaciji.

Ovog puta ćemo imati pravi sudar generacija. Vaš zadatak je da pošaljete izvođača iz jedne od ove 3 generacije koje vidite na baneru. Na baneru imate i godišta – 1965-1980 (Gen X), 1981-1996 (Milenijalci) i 1997-2012 (Gen Z).

Kada budete poslali 17 izvođača za jednu grupu ta grupa se zaključava i ja ću to javno u temi objaviti kako bi ste znali.

Jedno bitno pravilo je da možete slati bendove ili duete samo je važno da ako ih šaljete onda imate i dokaz da su svi članovi benda ili dueta ili grupe, ista generacija. Ako nemate dokaz za tako nešto, neću prihvatati vaše prijavu.

U slučaju da pošaljete izvođača/cu koji je imao/la saradnju sa nekim DJ-om a da taj DJ nije pevao nego je samo tu u spotu ili je potpisan na youtubeu, njegovu generaciju ne računamo već ću gledati samo godište izvođača/ce.

Takođe se ne smeju slati pobednici prethodnih fscova. Sve ostalo je dozvoljeno.

Sva ostala pravila koja inače važe na fscu važe i sada, dakle nema pesmi sa nacionalnih finala i sa evrovizije.

Spisak pesama

Rok za prijave: 07/09/2026 - od 14:00 do 12/09/2026 14:00.​

Last edited:
Čestitke Stoletu i bravo za organizaciju, Destry! 🎉 Pesma mi je 'nako, ali je bar milenijalac pobedio.

Baš sam htela da ne flopujem sa svojim masterpisom, hvala svima koji su omogućili moj neflop 🤝

@Tinte Šta ti bi da pošalješ lajv?

Čestitke Stoletu na pobedi , bilo je neizvesno do samog kraja !
Takodje i moram odati priznanje Destriju za vrhunsku organizaciju I moram priznati da su pesme bile odlične i da je konkurencija bila izuzetno jaka . Nadam se da nastavljamo u istom ritmu :D

Čestitke Stole na pobedi, pesma mi se nije svidela, al' šta je tu je 👏🏻

Hvala svima na poenima za Don Broca, jedna od omiljenih pesama sa spiska, šteta što se raspala u finalu, ali ovogodišnja parola "bar je finale" opet na delu. Žanrovski sam primetio da generalno nu metal / alt-rok prolaze prilično loše u poslednje vreme što me pomalo rastužuje, al jbg biće možda u budućnosti, ako ništa bar FSC često menja tokove pa će biti dana!

Bravo @igorrogiESCfan i @etica na pesmama (a i ostali niži Paučica, AnavI, cinque, Kričr...), odmah na plejlistu i već se slušaju uveliko!

I za kraj čestitke Destrion na interesantnoj temi, krasne pesme krasni izvođači raznih generacija i krasno što sam bio u mogućnosti poslati pesmu sa vrha spiska. 🙏

Čestitke pobedniku @Stoletu, bodovala sam pobedničku pesmu i u polufinalu i u finalu iako sam imala druge favorite.

Kao neko, ko je imao Egreta u avataru godinu dana, kao neko ko je za OGAE Song Contest 2025 predložio pesmu koju je on komponovao (Zorja-Ljubav) presrećna sam što smo imali priliku još jednom da slušamo i bodujemo njegovu umetnost. Priznajem strahovala sam da će u finale jer nisam znala ko ga boduje u polufinalu, ali kad je već ušao znala sam da će visoko jer u finalu boduju svi, a zeleneo se čini mi se na svim semaforima. Hvala @etica na Egretu, ali mislila sam da je to Pokijev predlog.
Zelenela se i Jagoda i bila sam ubedjena da će u Top 10 i zato mi je iznenadjenje desna polovina tablice.

Pobedu milenijalaca sam predvidela i drago mi je što je Generacija X odmah iza. Mislim da Tiziana niko nije očekivao medju učesnicima, ali kad se već pojavio zasluženo je visoko. Da će on biti najuspešniji predstavnik Generacije kojoj pripadam, ne nisam očekivala, ali iz te generacije najpoznatije pesme su već bile na FSC, tako da je Tiziano imao u ponudi dobru pesmu.

Meni je forumski ukus manje više poznat i kao takmičar bottom 3 u finalu je moj maximum. Ali, kao igraču kad god mi je tema zanimljiva ili imam pesmu u šteku, koju želim da još bar 30 ljudi čuje, ja ću se prijavljivati.

@Destry94 , lepo si ti ovo organizovao, samo sledeći put lakši leksikon.

Hvala svima koji su glasali za predivnu Sarlot i ovu divnu, nepretencioznu pesmicu❤️
Sombr skandalozno nisko! Slusao sam ga uzivo ove godine na Szigetu i posebno je emotivno izveo ovu pesmu.
Cestitke Destriju na organizaciji 👏
Ja svoju organizaciju prepustam 🥲

Bravo @Stole ! Juce mi je algoritam izbacio akusticnu verziju. Dopada mi se taj njen minimalisticki, retro stil 90–ih. Pus lepa zena.

Hvala svima na poenima za sombre-a, zshvalicu se kasnije pojedinacno.

Destry, odlicno izdanje! I priredba.

Lepa pobednička pesma, kod mene je bila među 4 ispod crte, nažalost. Čestitke u svakom slučaju. Bravo i Destry na super organizaciji, kao i uvek. ❤️

Hvala svima na glasovima za Ellu, znao sam da se kantri ovde ne sluša niti ceni nešto posebno, ali ovo mi je baš bio merak za dušu. Nisam očekivao ni finale, tako da mi plasman u istom i nije bio neki naročiti imperativ. Inače, "Choosin' Texas" obara rekorde u Americi, ove nedelje je prestigla čuveni Marajin novogodišnji hit po broju nedelja provedenim na prvom mestu Bilbordove hot 100 liste, što je potpuno neubičajeno za ovaj žanr. Svaka joj čast na tome, meni je devojka fenomenalna. ❤️

Organizator 312. FSC-a je Dežurni.
Ostatak naknadno.

Ewk-Ny-R8.png

Ju, sad se setih da je Dežurni nešto spominjao neke domaćie repriza reprize serija na svojoj prošloj priredbi a Poky ga poslao u Medic. Nećeš valjda? 😂😂

Čestitke Stoletu i bravo za organizaciju, Destry! 🎉 Pesma mi je 'nako, ali je bar milenijalac pobedio.

Baš sam htela da ne flopujem sa svojim masterpisom, hvala svima koji su omogućili moj neflop 🤝

@Tinte Šta ti bi da pošalješ lajv?
Ja sam inace vise za uzivo verziju, ako ima prostora za to i ukoliko je lepo izvedeno, vise vrednujem. To je u sustini mac sa dve ostrice. Posto mi je uzivo ona jos bolja (mada je spot odlican), odlucio sam se da pokusam sa uzivo verziju.

311 FSC. - Gen X vs Millenials vs Gen Z
Back