312.FSC - The Traitors 🗡

ODANI 🗡

☆ Ako dobijete *Odane* kao zadatak, potrebno je da šaljete pesme koje odišu optimizmom, toplinom, emocijom ili osećajem slobode i zajedništva. To mogu biti pop, dance, soul, indie, disco, balade, ali i drugi žanrovi koji imaju vedriju ili prijemčiviju energiju, poželjno je i da spot bude u lajt maniru. Dobrodošle su i pesme sa snažnom porukom, romantičnom tematikom, osećajem nade ili jednostavno one koje vas teraju da se osećate dobro dok ih slušate, ma koji god to žanr bio! Dozvoljeno je slati izvođače koji nemaju više od 3 FSC učešća do sada i smeju imati ostvarenu FSC pobedu od ranije; zabranjeni su italijanski i španski jezik.

Evo par primera za Odane , uz par ograničenja koja moraju, najbitnije je pratiti vajb ✨️ (primeri su isključivo po vajbu, a pošto dosta pesama može čak i u obe kategorije onda mi je presudna i poruka pesme i generalno utisak, svakako nećemo biti previše strogi u prijavama, a što se tiče ovih primera nisam proveravao za njih broj učešća i te stvari, to samo za prijavu na fsc, a za ove primere navodimo bez tih ograničenja)

✌🏻

@Destry94

@rintintin

@Ivana

@Arsenic

@Djole89

Koje pesme bi odgovarale Odanima a da ste ih već slali ranije? ili ako imate nečiji tuđi primer koji volite a uklapa se? 😍⚔️

1000108099.webp
​
The Traitors Srbija - je naša domaća verzija The Traitorsa koja je od skoro počela da se emituje na PrvojTV i sedmično izlazi po jedna epizoda, utorkom u 22h (do sada su bile prve dve epizode).
Emisiju za PrvuTV organizuje beogradska produkcijska kuća Rainmaker Production, a voditeljka je glumica Jelena Gavrilović.
Snimanje je organizovano u Belom dvoru u Beogradu, a nagradni fond za pobednika/pobednike prve sezone iznosi do 50 hiljada evra.

1000108047.webp​

Takođe, ukoliko niste gledali do sada (ne znate šta propuštate!) možete bilo kada odgledati jer svaka epizoda posle emitovanja bude okačena na njihov jutjub kanal!

Evo linkovi za prvu i drugu epizodu:

Jel neko od vas do sada počeo da prati našu domaću verziju?
Kakvi su vam utisci?
Mišljenje o voditeljki?
Mišljenje o zaverenicima?

Ko su vam favoriti?

I za kraj, stvarno topla preporuka da svi gledate jer ne traje puno (ukupno će biti oko 11 epizoda, a bude jedna sedmično) i iz epizodu u epizodu postaje zanimljivije jer se situacija zakuvava! 😍

Kakvi su vam utisci?
Zanimljiv koncept, takmičari onako nisu se nešto pokazali u kognitivno-kritičkom delu za sada.

Mišljenje o voditeljki?
Okej je, ne gledam ovakve formate često pa mi je previše teatralna i dramatična, ali kontam da je tako svuda pa ono.

Manje glupi od većine odanih. Aleksa izgleda kao da se najbolje snalazi, pa crnogorac, pa Sanja koja deluje izgubljeno i nezainteresovano (mada možda će baš zato i da bude manje sumnjiva).

Ko su vam favoriti?
Uroš za sada zato što ima funkcionalan mozak.

Počela da gledam od 2.epizode i čini mi se kad im popamtim imena da će se šou završiti.

Kakvi su vam utisci?
Držalo mi je pažnju, ali previše je to bilo likova. Pored onih koje sam znala zapamtila sam samo Andjelu i debelog introvertnog Vladu. Interesantno mi je bilo da pratim ove koje sam znala.
Sanja je arhitekta finalistkinja 4.ciklusa Master Chef, inteligentna, elokventna i borbena. Ana noktarka je učestvovala u Survivoru i praktično sama sebe izbacila iz ujedinjenja. Samohrana majka troje dece svako malo htela da ide kući, pa se predomisli u poslednji čas, ali je ispunila obećanje svom drugu Milošu da će izgubiti u duelu. Da namerno nije izgubila ušla bi u ujedinjenje jer je igra više odgovarala ženama. Bila članica pobedničkog klana koji ju je štitio, naučila na klanove, ume da prepozna folirante, ali i da glumi kad treba. Mitra sam prepoznala, ali morala sam da guglam i setila sam se da sam ga gledala u Radio Milevi, igrao foliranta, rodjaka Lisičićeve žene.
Nisam sigurna da sam još sva pravila naučila, ali suštinu sam shvatila.

Mišljenje o voditeljki?
Voditeljka OK.

Rekla bih da su dobro izabrali zaverenike iako sam zapamtila samo Sanju i Aleksu.

Ko su vam favoriti?
Ne mogu da pričam o favoritima jer još ne znam ko je ko i nisam odgledala 1.epizodu.. Za sad su mi zaverenici draži.

​

Pošto sam samo površno znao o čemu je reč, rekoh da počnem da gledam sad kad imamo domaću verziju da vidim u čemu je štos.

Kakvi su vam utisci?

Svaki segment deluje zanimljivo i bukvalno mi proleti vreme gledajuću emisiju.

Mišljenje o voditeljki?

Nisam gledao strane verzije, ali po opisu to uvek treba da bude tajanstvena i pomalo mračna osoba. Mislim da bolju voditeljku od Jelene nisu mogli da nađu. Sve što emisija traži ona poseduje i to lepo dozira.

Marko i Aleksa fantastični a fantastično je što je Sanja takvog ponašanja. Da je mrvicu izgubljenija verovatno drugog doručka ne bi bilo. :ROFLMAO:

Ko su vam favoriti?

Stefan i Mitar ali takva im je profesija, ne mogu oni protiv sebe :ROFLMAO:

E Stefan i Mitar su ubedljivo najgori (uz Anđelu), ne daj bože u kolima sa njima da se vraćaš sa igre, možeš odmah sa se spakuješ kad te posumnjaju zato što si tiho prdnuo u toku igre

@GavranESC
Delta je sa ovim Sedenjem na vrhu sveta bila bukvalno školski primer na mom FSC-u kada si kao temu dobio žutu armiju, odnosno vesele i koloristične pesme, a sada je školski primer za zadatak Odanih. :D

Inače, ja pojma nisam imao šta predstavlja ovaj program, ali me je Dežurni ovom temom naterao da pogledam dve dosadašnje epizode i mogu reći da se jesam zainteresovao i sigurno je da ću pratiti ubuduće. :D

Gore sam dao odgovor na ovo pitanje. :)

Kakvi su vam utisci?
Zanimljivo deluje jer je najveći akcenat na psihologiji učesnika i njihovoj socijalnoj interakciji, razmišljanjima i kombinatorici. Sami takmičari mi za sada ne deluju baš snađeno i dovoljno spremno za ovako nešto.

Mišljenje o voditeljki?
Deluje mi da se odlično snašla i da joj leži ova uloga. Samo onaj kez u prvoj noći i "Srećno sa ubijanjem" svakom zavereniku je baš zvučao jezivo, bez obzira na to što je puka igra u pitanju. :devilish::LOL:

Sanja mi deluje super kao osoba, ali ne doboljno visprena za ulogu u kojoj se našla.
Marko :me: ima dobre rezone i za sada je jako uspešan u dodeljenog ulozi, ali previše priča i bojim se da će da se ispali u nekom trenutku više nego što treba.
Aleksa je prava zlica i namazan lik, a ume da iritira kada skromno tvrdi da sebe da se najbolje pokazao u igri. Ali dobro hendluje igru zaverenika.

Ko su vam favoriti?
Šta znam, još uvek mi se niko nije izdvojio. Šteta što je Marko S, kao najbolji lik ispao, ali koštalo ga je to što je bio promišljen.
Nevena mi je simpatična svojom smotanošću i nekada nepovezanošću. Uroš mi deluje sasvim OK igrač i momak na mestu (nadam se da ga neće ubiti sada zbog drugačijeg glasanja kako bi prebacili sumnju na Vladu). Svidelo mi se i kako ih je papučar Stefan istrolovao uzimanjem štita (makar mislim da jeste). :LOL: Ena je najlepša.

Od ostalih,
Ivana preteruje sa nekim teorijama koje stalno obrće (mada ne verujem da će je ubiti sada jer bi bilo previše očigledno), Vlada je sav utronjan, smotan, deprimiran, izgubljen, Anđela koji god potez da napravi, uradi nešto naopako i pogrešno, a pritom ne ni dobronamerno. Previše je žustra. Nina se baš izglupirala i samu sebe izbacila, a Mitar mi je svakako najantipatičniji jer je umislio da je najpametniji na svetu, a već nekoliko puta etiketira druge takmičare kao glupe i kako nemaju pojma. 😔

Čini mi se na osnovu ove dve epizoda da u ovoj igri mora opasno da se balansira! Ne smeš da se previše ističeš i optužuješ, a ne treba baš ni da ćutiš. Uglavnom mislim da je najbolje da ideš u pravcu u kome vetar duva i potvrđuješ ono što većina misli, a ako primetiš nešto drugačije, najbolje je da ćutiš i da to zadržiš za sebe. A kod svakog poteza treba da proceniš kako će na njega reagovati grupa (ili barem većina njih) i kako će ga shvatiti i u skladu sa tim da funkcionišeš.
Ono što mi se čini da Odani propuštaju je da analiziraju iz kog razloga je neko ubijen (Marko konkretno) od strane Traitorsa, tj. nisam primetio da su se time bavili. Takođe, kao da stalno ignorišu činjenicu da kada pričaju u grupi da među njima ima zaverenika, a oni se ponašaju kao da su svi na istoj strani.

Nina se baš izglupirala i samu sebe izbacila
Ja sam tako Nina kad je bila u autu i odgovarala na obično pitanje i ukopala sebe do ispatka nepotrebno 😆 (a možda bih i zaboravio ključ za sebe kao Boris)

312.FSC - The Traitors 🗡
Back