al Albanija 2022: Ronela Hajati - Sekret

Albanija
Može nekome da se ne svidja pesma, ali glupo je osporavati njen vokal.
Samo sam kazao da mi nije prijao ovde u Barseloni nikako i to je tako, bilo mi je napadno naprosto nije prijalo mojim ušima.. Šta sad da radim? Da li sam negde osporio kvalitet istog? Naprosto mi se nije dojmio, čak sam i kazao da mi je lepše i prijatnije bilo u Albaniji..
Pesma i ceo nastup je dosta palo kod mene na listi i tako ću komentirati jer ne mogu drugojačije..
Ako se nešto u Torinu promeni, tako ću i navesti...ne samo za nju, već i za sve ostale...

Meni je ovo od starta napadno, i gledam ceo paket kao albansku verziju Ruslane, ali daleko lošije. Više je kao neki brdski ples sa grubim pevanjem, što možda doprinosi da me asocira na neki trening borilačkih veština.

Iz moje perspektive, njoj će divljanje i dreka samo da pomognu da se istakne jer je previše prekorektnih i preupeglanih balada i gitarica-laganica ove godine. Da imamo ove godine 5-6 krštenih bopova pa i da kažemo da je njen među gorima, ali ovako u suštini ona pokušava da poklopi Ćanelu, makar energetski ako ne tehnički po nastupu, i ako tu uspe, na konju je.

Džabe kad pesma nije valjana 😃

• Like
Reactions: Mrm
Ja mislim da je ona sa tom harizmom i energijom mogla sa nečim mnogo autentičnijim da nastupi, nešto sa boljom etno muzikom, zanimljivije i koloritnije kompoziciono.. Ovo je nekako zastarelo, malo i jeftinije, deluje kao na Evroviziji sredinom 2000-ih, ne znam.. :(

Daleko od toga da je kao nešto super dobra pesma, nije naravno, ali meni npr. ništa manje valjana od SloMo. Dve ispodprosečne pesmice koje se oslanjaju da ih izvuku performerke, svaka na svoj način i čime zna i ume. Kao nejasno mi je da se SloMo tura u top 5 a ovo kao preloše i za bottom nekoliko, istina je negde između za obe.

• Like
Reactions: Mrm
Pa zastarjela kompozicija koja kao da je ispala iz sredine 2000-ih je pobijedila televoting 2019.

Pa zastarjela kompozicija koja kao da je ispala iz sredine 2000-ih je pobijedila televoting 2019.
A dobro ono i nije baš, ono je kao neki jeftiniji scandi pop sa dodatim joik pevanjem, iskreno me podseća i na kakav crtani film, šta znam, meni je čak ovo malo bolje, malo autentičnije od toga..

@Marko Pa po mom cenjenom mišljenju, realno neko 11-15. mesto za obe. S tim što kažem, ove godine imamo inflaciju tog americana radio-friendly "pevam vam baladu i/ili sviram vam gitaru" zvuka, od čega će u zajedničkoj kakofoniji pola da propadne, a Ćaneli i Roneli raste vrednost jer je nestašica tih "yass queen" bopova, pa se ne bih iznenadio da jedna ili čak obe zakorače u top 10. Neće sigurno top 10 da bude samo od do sada izvikanih balada i laganih pesama i kao Francuska, Ukrajina i Norveška od življih i to je to, trkaju se tu i ove dve. Ispušile bi mnogo gore da su bile u priči prošle godine, ova godina im obema ide na ruku.

Mogu se složiti s Vama. Svakako se obje teško mogu ušuljati u top 10, ali šanse ipak postoje. Al’ kad vidim da Ćanelu navode kao potencijalnog pobjednika, nije mi dobro od tog gubitka realnosti. Bar s Ronelom nisu išli tako daleko.

Bilo je mnogo kvalitetnijih bopova ranijih godina koji nisu slavno prošli. Mislim da je krajnji domet ove pesme plasman oko 20. mesta. Koliko god da me povremeno "vozi" previše je otrcano i već viđeno.

Kod nje baš očekujem loš žiri plasman, par bodova i to je to. Čak nisam siguran ni hoće li je staviti u top10 u polufinalu, ali svakako će proći.

al Albanija 2022: Ronela Hajati - Sekret
Back