al Albanija 2026: Alis - Nân

Albanija
Meni je pesma super, samo mi malo smeta očigledno favorizovanje produkcije (Elhaide) i menjanje pravila u zadnjem momentu tj. ukidanje glasova dijaspore od koje se očekivala najveća podrška za Sheilu i Inis.

Što se ove pjesme tiče, očekivano pobijedila jer je bilo primjetno da su namjerili da ga ove godine pošalju ko god se drugi takmičio. Meni se pjesma ne sviđa, on mi je potpuno neharizmatičan i pjesma je premračna. Očekujem da ih žiri opet izignoriše na Eurosongu lol.

Dobro je ovo. Vrlo solidan naslednik Škodre. Bio bih više nego zadovoljan da mi pošaljemo nešto ovako na Evroviziju. Jeste da smo navikli na dramatične balade od njih pa sa te strane ovo nije ništa nivo, ali su pesma i realizacija ipak nivo iznad balada koje obično šalju.

Ima mi nešto malo pretenciozno i performativno u nastupu i izvodaču, ali činjenica da dečko peva izvanredno i ima vrlo prodornu i jedinstvenu boju glasa. Ima i interesantnu pojavu i estetiku. Mislim da je baš idealan za Evroviziju. Najbitnije je da ovde ima potencijalna i može da se radi sa ovim paketom. Nadam se da neće previše da čačkaju pesmu, dodaju joj etno elemente ili ne daj Bože promene tekst u engleski…

Nadam se i da će osmisliti neki drugačiji koncept za nastup. Ideja da se kamera sva tri minuta okreće u krug oko njega je potpuno šizofrena. Dobijem anksioznost na polovini nastupa.

Last edited:
Biće ih još mnogo u budućbosti, Elhaida je krenula i ne planira da stane 🤡
Ja imam osjećaj da svake godine pobijedi neko iz tog dijela Albanije lol, a fun fact baš mi je čudno da od 2017. nisu slali izvođača na Eurosong koji je islamske vjere, s obzirom da su zemlja koja opet ima veliki dio stanovništva sa islamskon podlogom. Zadnja bila Lindita, a i ona nije iz Albanije.

Lepo je počela sezona.

Meni je pesma odlična, dramatična + mračna, a on to vokalno lagano iznese. Međutim, moraće ozbijlno da rade na tome da vizuelno bude skladno sa muzikom. Znam da na FiK-u ne treba očekivati ne znam kakve nastupčine, ali ovaj kadar vrtimo se u krug u polumraku je dva dinara a pretpostavljam da se nisu posebno cimali, jer veća i modernija scena=više mogućnosti.

Inače, Alis je prvi muški solo predstavnik Albanije još od lisabonskog izdanja.

Odslušah i pobedničku pesmu, pa lepo je ovo iako sam ja voleo više njegovu izbedbu prošle godine čini mi se. Inis mi je bila super, viđao sam da je hajp na mrežama oko nje. Doduše malo je tanko pevala u nekim momentima ali bila je dobra, pesma je zarazna. Ja volim girl bops pa uglavnom prednost dajem takvim izborima 🤷🏻

Koliko su mi pesme od prošle godine bile ne ono užasno loše ali ne baš ni wow, za 2026u me je već prva pesma oborila s nogu. Bravo Albanci. Rano je da rangiram, imamo samo dve pesme ali teško da će ovu pesmu neko izbaciti iz mog top 10. Morala bi godina baš da bude prejaka.

Back