Atletika

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
Joined
30 Jan 2022
Messages
8,869
Points
118
SRBIJA SPREMNA ZA SVETSKO ATLETSKO PRVENSTVO: DEVETORO ATLETIČARA PREDSTAVLJA ZEMLJU NA TAKMIČENJU U BUDIMPEŠTI

Svetsko atletsko prvenstvo za seniore i seniorke ulazi u završnu fazu priprema, a Srbija je ponosno objavila svoj tim od devetoro izuzetno talentovanih atletičara koji će braniti boje zemlje na ovom prestižnom događaju. Prvenstvo će se održati od 19. do 27. avgusta u prelepom okruženju Budimpešte, a svi pogledi će biti usmereni ka izvanrednim atletičarima iz više od 200 zemalja širom sveta.

U skoku udalj, Srbija će imati dve atletičarke, Ivanu Vuletu i Milicu Gardašević, u skoku uvis takmičiće se Angelina Topić u ženskoj konkurenciji, dok će u muškoj skakati Slavko Stević. U bacanju koplja, takođe ćemo imati dve takmičarke, Adrianu Vilagoš i Mariju Vučenović, kao i u bacanju kugle, Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića. Elzan Bibić trčaće na 1500 m.​

Prenos takmičenja biće na kanalu Radio-televizije Srbije (RTS) kao i na kanalima Eurosporta.
Izvor:
Srpski Atletski Savez

E2rt5UU.jpg

H5AKAtD.png
 
RTS ce prenositi prepodnevni i popodnevni termin.
Danas nastupaju bacaci kugle, skakcice u dalj i Bibic na 1500m.

U kakvoj je formi Kolasinac, ne verujem da moze u finale, a Sinancevic koji takodje nije u odlicnoj formi, moze se nadati finalu.
Od Milice i Ivane ocekujem (relativno) lagano da se kvalifikuju. Nimalo skroman necu biti ako kazem da ocekujem normu da preskoce (6.80m), sto su obe uspevale ove godine.
Bibic je sve u boljoj formi. Nece biti lako, ali ima sanse da se kvalifikuje u pf-e. U kvalifikacijama od 15 trkaca, dalje prolaze 6 na osnovu plasmana.
 
Članovi Vlade doneli su Rešenja o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate Ivani Vuleti za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u skoku udalj i njenom treneru Goranu Obradoviću.

Vuleti i Goranu Obradoviću dodeljena je novčana nagrada u iznosu od po 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.​
 
To je sasvim normalna stvar.. Uvek se to radi za medalje na svetskom prvenstvu i olimpijskim igrama.. Neka joj vala svaka para..
Pričao mi je brat od Zanga kako se on odrekao svega u životu zarad vrhunskog sporta, bukvalno svega.. Ima devojku, koju sam upoznoa vidi je 3 ili 4 puta godišnje, porodicu još ređe. "Ludački" ritam treninga, mitinga, nikad kraja..
 
Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale discipline skok uvis pošto je u kvalifikacijama preskočila potrebnu normu od 192 centimetra.

Topićeva je sve do visine 1,92 preskakala iz prve, a visinu 1,92 je preskočila iz trećeg pokušaja i tako obezbedila plasman u finale i borbe za medalju.

U finale se plasiralo 15 skakačica, a finale je u nedelju uveče.

jZTFh7V.jpg
 
Šteta za Andrianu, za Angelinu će se navijati, ali svakako da je ova Yaroslava iz Ukrajine (barem što se evropskih atletičarka tiče) glavni favorit, prošle godine na evropskom prvenstvu je sa lakoćom došla do zlata
 
Naravno Yaroslava Mahuchikh, ali gledao sam pažljivo Angelinine skokove ove odine u dijamantskoj ligi, ona je jako mlada, 18 godina, ali ima ona visinu, vidi se to...tako da treba dobrooo ispratiti ovo finale...nažalost sad sam na poslu tako da nisam mogao da gledam skokove u kvalifikacijama, vidim da je 1.92 iz trećeg puta, što znači da ima i živaca, pored tehnike, a to je za skakačke discipline jako bitno...
 
Zlato za 🇺🇬 u muškom maratonu! 🤭
 
@Scooby

Zango 🇧🇫 će biti na mitingu u kineskom Xiamenu 02.09. sada, hoću u Kinu!!! 🥺😭😭
 

Attachments

  • Screenshot_20230829_011113_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230829_011113_com.android.chrome.jpg
    619 KB · Views: 10
Ajde ne plači, ići ćeš ti u Kinu. Sjamen je prelep u ovo doba godine.
 
  • Sad
Reactions: Mrm
Back
Top