au Australija 2026: Delta Goodrem - Eclipse

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
ESClogoAu.webp
Australiju će u Beču predstavljati Delta Goodrem (41) sa pesmom "Eclipse", koju su, pored nje, pisali Ferras Alqaisi, Jonas Myrin and Michael Fatkin. Video spot snimljen je na peščanim dinama u Njukaslu u Novom Južnom Velsu.

Nakon što je pisala pesme i za evrovizijske pobednice, Selion Dion i Oliviju Njutn-Džon, Delta sada i sama ima priliku da se predstavi na evrovizijskoj sceni.

Potpisavši svoj prvi ugovor sa 15 godina, Delta je doživela uspeh na globalnoj sceni sa debitantskim albumom "Innocent Eyes", koji je 23 puta ostvario platinasti tiraž i postao jedan od najprodavanijih albuma u istoriji Australije. Čak pet singlova sa tog albuma, bili su broj 1 na top listi, gde su ostali rekordnih 7,5 meseci. Tokom karijere, prodala je više od 9 miliona albuma širom sveta, pri čemu je pet albuma i devest singlova, stizalo do broja 1 na listama, uz dobijenih 12 ARIA nagrada. 2022. godine pokrenula je izdavačku kuću ATLED Records, preuzimajući potpunu kontrolu nad svojom muzikom, uvodeći novu eru definisanu nezavisnošću, ambicijom i umetničkim uverenjem.

Foto: Calotta Moye

DeltaGoodrem.webp

Dopada mi se pesma, iako Delta definitivno ima i boljih. Nisu pronašli formulu za bilo šta novo i neviđeno, ali mislim da je sve fino spakovano za pesmu ovog kalibra. Definitivno ima par evrovizičnih momenata i mislim da bi to obe strane mogle da nagrade.

Sa druge strane, Australija na Evroviziji i česta opsednutost žirija istom me neverovatno smaraju. Hvala im za Dami Im, trebalo je tada da pobede, pa da se rastanemo u sreći i veselju.

Od svih dosadašnjih izbora ovaj im je najbolji.

Delta je u intervju rekla da je pesma rađena za Evroviziju ali uz njen stil.

Verovatno se mogu uzdati samo u žiri jer nemaju glasačku bazu a Britanija nije dovoljna.

Ne bi trebalo da sad budu u problemu.

Svakako lep je skok od Milkshake man - a do ovoga, pohvalno.

Generika nivoa "Sound of silence". Ali će i rezultat biti tu negde. Osećam da će Australija to lepo upakovati, prezentovati, a žiri nagraditi bolje od publike.

Za moj ukus, fino, ali neupečatljivo. Djala, Bangaranga, Faja su mom neukusu primamljivije. Imaju taj treši momenat, dok je ovo ok, ali sterilno.

U isto vreme bas lepo, vec vidjen refren I zaboravno. Lepa zena.

Previše sterilno i nemelodično za moj ukus. Iskreno, skoro svaka njena pesma u dosadašnjoj karijeri je bolja od ove, makar što se mene tiče. Verujem da će konačno u finale, ali tako ne očekujem ništa drugo do tvt flopa, a žiri će je verovatno progurati do nekog pristojnog plasmana. Sve u svemu-ne vajbujem sa njima ni ove, kao i svake godine u suštini i mislim da im zaista nije mesto na ESC-u, ali uzimajući u obzir trenutnu geopolitičku situaciju i postepeni raspad samog ESC-a, sva je prilika da će ostati kao stalni gosti. Samo da im se još neki ne pridruže. 💀

Jezim se od pomisli da Australija osvoja ESC. Ne zato sto ih mrzim, vec zbog cinjenice da bi morali da ustajemo u 6 ujutru i pratimo ESC :ROFLMAO: .Pola evrope ne bi gledalo show. Ko da ustaje? A i smatram da ce Australija ponovo izvisiti od glasova publike jer ih Evropljani jos nisu prihvatili kao deo ESC-a

Pa ako bi pobedila Australija, onda bi domaćini bili oni koje oni izaberu ili drugoplasirani. Ne bi se održavala Evrovizija u Australiji.

Pesma je vrlo dobra ali moraju da odrade i dobar staging. Potpuno zasluženo mesto na kladionici u ovoj mlakoj godini.

Da, ne bi se održalo u Australiji, ali i da je tako, ne bi se održavalo po njihovom lokalnom vremenu. Evrovizija je uvek u 21.00 po srednjeevropskom (ujedno i srpskom) vremenu. Kada se održavalo u Bakuu, tad je po njihovom vremenu, šou počeo u ponoć.

Australija nije član EBU tako da teško da bi njima dali organizaciju. Oni su primljeni jer je popularnost ESC kod njih veća nego u dosta Evropskih zemalja a propao je projekat Azijske Evrovizije.

Australija jeste član EBU-a, i to pridruženi. Na Evroviziji ne učestvuju zemlje koje nisu članice. Naravno, pridruženi moraju da dobiju specijalan poziv, za razliku od ovih punopravnih, koji pripadaju Evropskog radiodifuznoj oblasti.

Dakle, ako bi pobedili, izvesno je da bi se održalo negde u Evropi, a da bi organizacija bila nešto kao u Liverpulu što su radili UK i Ukrajina, tj. Australija bi imala nekakvu ulogu u organizaciji, pored zemlje domaćina.

Back