au Australija 2026: Delta Goodrem - Eclipse

Vrlo lepa pesma, plus u ovako slaboj godini, izdvaja mi se generalno. Ocekujem odlican rezultat kod zirija i blagi ignore publike

Lepa pesma, ništa sad neviđeno i spektakularno ali prijatno za sluškanje.

Lepa pesma, skroz korektno odrađena. 👌
Više bih voleo da smo imali nešto inventivnije, ali su se oni verovatno odlučili za neku siguricu i tu nisu pogrešili jer nema mnogo sličnih.
Dosta će zavisiti od toga kako bude zvučala uživo, ali s obzirom da se radi o izuzetno iskusnoj i uspešnoj pevačici, ne sumnjam da će sve biti na visokom nivou. Naravno, daleko veće šanse ima da zablista kod žirija nego kod publike.

Lepa pesma, skroz korektno odrađena. 👌
Više bih voleo da smo imali nešto inventivnije, ali su se oni verovatno odlučili za neku siguricu i tu nisu pogrešili jer nema mnogo sličnih.
Dosta će zavisiti od toga kako bude zvučala uživo, ali s obzirom da se radi o izuzetno iskusnoj i uspešnoj pevačici, ne sumnjam da će sve biti na visokom nivou. Naravno, daleko veće šanse ima da zablista kod žirija nego kod publike.
Sve se slazem - ali kod mene ne ostavlja nikakav utisak. Ni za sta da se vezem. Cak i za onaj Azerbedjan mogu da se setim nekog dela - ovde nikako...

Australija - Delta Goodrem - Eclipse

Ocena: 7

Komentar:

Kad je delovalo da se Australija hladi od Evrovizije, pomalo neočekivano su doveli vrlo jako ime na Evroviziju. Očigledno žele da se vrate u igru nakon dve eliminacije u polufinalima. Sama pesma je kvalitetna, deonice sa instrumentima su zaista dobre i mislim da je u pitanju jedan od najboljih vokala ove godine. Ono što mi smeta kod pesme je što ne postoji faktor rizika, previše inspiracije pokupljeno sa raznih strana a ličnog pečata nema. Pesma jednostavno nije originalna. Početak me podseća na Adel, prelaz sa strofe na refren mi liči na Kristinu Agileru, a refren mi je nekako previše Melodifestivalen fazon. Opet, ne mogu da ne ispoštujem očigledni kvalitet i mogu da kažem da je pesma svakako konkurentna kada je Evrovizija u pitanju. Nije baš da je puštam, ali je ni ne preskačem kad mi naiđe na plejlisti. Čini mi se kao pesma kakvih smo imali sijaset tokom prošle decenije ovog veka na mejnstrim sceni. Mislim da bi bila u igri za pobedu na Evroviziji neke 2014. godine, baš me ovaj zvuk asocira konkretno na tu godinu.

Očekivanja:

Jasno je da će plasman kod žirija ovde biti izuzetno visok, apsolutno je sigurna za finale. Kada je reč o publici, vidimo da nisu baš blagonakloni prema Australiji, i poslednji put su osvojili pristojan broj bodova publike još davne 2019. godine. Stiče se utisak da je Australija bila zanimljiva prvih par godina učešća ali da ih je sada publika stavila na ignor i da je potrebno napraviti nešto vanredno dobro da bi animirali glasače. Sigurno i da postoje kežualci koji imaju averziju prema njihovom učešću pa ne bi glasali za njih štagod da pošalju. Svakako, zemlja koja je u najvećem hendikepu kada je reč o publici. Šta mogu da urade ove godine? Potrebno je da nastup pršti, da reakcije budu kao 2019. godine sa Kejt, očekujem da se napravi neki spektakl sa klavirom, pa na konto toga mogu delimično animirati publiku. Verujem da i hoće dosta uložiti u nastup, ali svakako mislim da ni u jednoj varijanti neće biti u igri za pobedu.

Prognoza:

Mislim da će biti visoko plasirana kod žirija, u pitanju je jedina konkurentna balada ove godine i to će sigurno pomoći. Videćemo koliko će biti zapažena u odnosu na druge konkurente poput Francuske, Finske, Danske i Švedske, koji takođe konkurišu za visok plasman kod žirija. Kada je reč o publici, čak iako bude brutalan nastup, u najboljem slučaju očekujem nekih 50-60 poena, a u najgorem 10-15. Svakako, to je realnost Australije kada je reč o publici i sumnjam da će reakcija glasača biti veća od tog opsega ma šta uradili na sceni. Optimista sam oko nastupa.

Prognoza plasmana: 7-11. mesto

Mesto u mom topu: 18​

Ja mislim da će ona biti negdje oko devetog mjesta. Visoko kod žirija i ignorisanje od strane evropske publike, kao i obično.

Preteruju sa generičnim pesmama ili pesmama za žiri i zato loše prođu kod publike. Dami i Kate su imale odlične pesme i prošle su odlično kod publike. Ja mislim da će i ovo uzeti preko 100 poena.

Back