be Belgija 2024: Mustii - Before the Party’s Over

Trebalo bi da je flamanski dio uspješniji.

Flamanski dio nije ušao u finale 5 puta,a valonski 6.

Last edited:
Sledece godine vracaju nacionalno finale, tad se obicno kvalifikuju

da, VRT preferira nac. izbor RTBF interno

s time što su dva najbolja rezultata Belgije u zadnjih 20 godina oba od RTBF, dva 4. mesta za redom (Loic Nottet 2015 i Blanche 2017)

Los je bio, nismo previse iznenadjeni ispadanjem ni Veronika ni ja. Uz to, ja licno mislim i da je falila jaca i upecatljivija pesma. Vise srece drugi put, sto bi rekao Zeljko.

Flop nastup, doduše vokalno ok ali nekako je bilo neubedljivo. Počevši od izraza, stejdža, stajlinga, pile žutom kosom, svetlima.. Ostaće to da volim samo audio ove pesme. Šteta, imala je potencijal 💖

Žalosnih 18 poena. Stvarno je skandalozno koliko je ovo flop, ne samo sezone, već i u skorije vreme na ESC-u. :( Mnogo mi je žao kad moj prvi favorit ovako nešto doživi, em je pesma bila među favoritima, em je moglo čudo od nastupa da se napravi. Jbt, ja u glavi već zamišljam neke momente kadriranja i animacija koji bi iskidali. Mnogo neozbiljan pristup Belgije ove godine i protraćena pesma i potencijal.

Nekako sam osećao s početka sezone da Biba Struja može biti flop.

Očekivan NQ.

Žali Bože ovakvo kvalitetne pesme 🥲 U trenutku kada je izašla pesma mi je skočila na prvo mesto i muzički gledano, ovo je suvi kvalitet i pesma koja je dostojna pobede na Evroviziji.

Ovde je u potpunosti problem u izvođaču, koliko god ružno zvučalo. Musti je jednostavano vrlo odbojan i antipatičan na sceni, teatralan i izgleda agresivno i kao da će krenuti da bije ljude u publici.

Meni je neverovatno da pesmu koja je materijal za sam vrh neko toliko uništi. Ali ovde ne samo da je uništena nebitnim nastupom, nego i interpretacijom izvođača. Ovu pesmu zapravo nije trebalo da dobije ovaj lik.

Usporedba uspješnosti VRT-a i RTBF-a:

UKUPNORTBF :fr:VRT :nl:
Broj pjesama643331
Broj pobjeda110
Broj top 3 plasmana330
Broj top 5 plasmana990
Broj top 10 plasmana25178
Broj zadnjih mjesta826
Broj nul points211
Broj finala od 2004.*9/204/105/10

*2004. je VRT-ova Xandee bila direktni finalist zbog 2. mjesta godinu prije pa ako gledamo čiste prolaske u finale, onda su kod oba emitera po četiri prolaska

Generalno gledano je jasno da je RTBF puuuno uspješniji, ali treba uzeti u obzir da je npr. u 21. stoljeću (pogotovo od 2005. do 2011.) upravo RTBF slao dosta lošije pjesme, par baš teških krševa.

Onda pravi za Jugoslaviju, to će ti biti lepše!

Umreću. Ali ozb, ako ima još primera gde više emitera šalje pesme bilo bi zanimljivo videti. Ili oni primeri bivši vs sadašnji emiteri.

Back