Budućnost Srbije na Evroviziji

Ofucane su mi priče afirmisanih pevačica na ESC.
Mislim na SVE.

Još ostaje da se prijave Slavica Ćukteraš i Aleksandra Bursać.

Period kada su grand pevaljke mogle na ESC bio je u periodu od 2005-2010. Ona pesma iz 2006 Tamo daleko ili kako se već zvala koje je trebala na Beoviziju zapravo i nije bila loša. Sada bukvalno nemaju šta da traže tamo.

Slazem se da je mozda njihovo vreme proslo u smislu muzike koju prave, ali nazvati ih "pevaljkama"(mozda gresim, ali meni ovo deluje kao da ih vredjas) je velika glupost. Pa sve te "pevaljke" za razliku od danasnjih pevacica znaju da pogode vise od dva tona.
Voleli mi tu muziku ili ne, mora da im se skine kapa za talenat koje imaju.
To sto je kod nas bilo sramota da se kaze da slusas turbo folk i da je to seljanija(a realno to je nas identitet), to nas je i dovelo mozda do ovoga sto se danas slusa(droga, seks, alkohol...).

Naravno da grešiš, kao po običaju u svojim tumačenjima. Čast izuzecima, ali generalno danas svako može da peva i kriminalno je to što izvođači koji niču preko noći daju sebi za pravo da se nazivaju muzičkim umetnicima, a nemaju ni trunku nekog istinskog kvaliteta. Ta garda grand pevača od 2005 do 2010 je zapravo vredela i bila talentovana i dobra u svom žanru (Rada, Bane Mojićević, Slavica, Tanja Savić), ali većina nakon toga su očigledne kopije bez identiteta i suštine. A što se tiče turbofolka, to nikako ne može biti naš identitet, jer je to podžanr folk muzike. Našim identitetom se mogu smatrati tamburaši, trubači, starogradska i izvorna narodna muzika iz različitih krajeva zemlje. Turbofolk sigurno ne.

Koliko god ljudi imali averziju prema Grandu generalno, činjenica je da su iz Zvezda Granda izašli odlični folk a i pop pjevači, možda im muzika nije uvijek bila najkvalitetnija (kao što je i normalno), ali niko ne može da im ospori talenat.

Radije bih da su aktuelni hitovi danas oni poput Tako mlada i Zvaćeš je mojim imenom nego ovi današnji sa lajnama, kokom, gasom, mafijom i sl, iako je i u onom periodu bilo kritičnih pjesama.

Sa druge strane, dijelim mišljenje da su izgrađena imena prečesto operisana od toga šta je dobro za ESC - Dženan, Bane, Aca kao glavni primjeri. Tein pokušaj ove godine takođe, a Bonita joj mnogo bolja od te što je htjela da šalje, dovoljno govori da nisu baš upućeni u to šta je konkurentno.

Pa dosta je bilo pjesama 2000-ih koje bi dobro prošle na ESC-u, ali isto tako to je svakako bio period uspjeha za Srbiju... Ja npr. mislim da bi Ana Kokić sa Čujem da baš dobro prošla tih godina na Eurosongu.

Uf, Ana mi je bila ESC želja u tom periodu, a sad recimo isto mislim da bi potpuno omašila sa pjesmom

Pa dosta je bilo pjesama 2000-ih koje bi dobro prošle na ESC-u, ali isto tako to je svakako bio period uspjeha za Srbiju... Ja npr. mislim da bi Ana Kokić sa Čujem da baš dobro prošla tih godina na Eurosongu.
Oce kad je pesma Cujem da plagijat.

Shania Twain - I'm Gonna Getcha Good (blue version), maznuta matrica

Rada odlično peva no ako će da ide sa narodnjakom to je u startu promašaj, tome se jedino Princ nada jel ima šanse da ga skine sa trona najgore plasiranog izvođača. No ako bi joj neko napravio neku modernu pop pesmu mislim da bi se ona tu snašla, tu je ona negde sa godinama sa Deltom možda je iskopira :)

No ako bi joj neko napravio neku modernu pop pesmu mislim da bi se ona tu snašla, tu je ona negde sa godinama sa Deltom možda je iskopira :)

Ovo nije ni isti Matriks 🤣🤣🤣

Ne mogu ni da je zamislim blizu ESCa. Iako je red da ove godine imamo življu pesmu, mislim da ona više nije za to.

Budućnost Srbije na Evroviziji
Back