me Crna Gora 2026: Tamara Živković - Nova zora

Koji vrag se onda prijavljivala, ako bojkotuješ-bojkotuj kako treba. Svakako neće pobediti, pesma joj je među najgorima ove godine, makar meni.

NIje isto bojkotovanje lokalnog festivala i velikog takmičenja na kojem dijeliš pozornicu sa Izraelom, a i kada se otvorio konkurs nije toliko aktuelizirana cijela ta priča dok Slovenija kasnije nije sve otpočela. Jednostavno mislim da nije baš ok samo reći što su se prijavili. Ima svako svoje razloge, okolnosti se mijenjaju.

NIje isto bojkotovanje lokalnog festivala i velikog takmičenja na kojem dijeliš pozornicu sa Izraelom, a i kada se otvorio konkurs nije toliko aktuelizirana cijela ta priča dok Slovenija kasnije nije sve otpočela. Jednostavno mislim da nije baš ok samo reći što su se prijavili. Ima svako svoje razloge, okolnosti se mijenjaju.
Okolnosti se nisu promenile, čak su možda i bolje, s obzirom na nešto mirniju situaciju između dve sukobljene strane. Sve je to bilo poznato i ranije, čak i najave npr. Slovenaca, da neće ići u Beč, ali valjda je to najmanje bitno. Neće valjda donositi odluke pod nečijim pritiskom, već sama. Donekle bi moglo da se razume da postoji pritisak kod domaće javnosti, kao na Islandu, inače ovako je besmisleno. Eno i domaćin Evrovizije saopštio kako je ogroman broj ljudi zainteresovan za ulaznice, tako da sve više se ispostavlja da ljudi većinom nisu željni bojkota takmičenja koje ih zanima.​

Samo zli jezici mogu da tumače odlazak na Evroviziju kao podršku Izraelu. To su potpuno odvojene stvari. Na Evroviziji čak ne mora ni biti u bliskom kontaktu sa izraelskom delegacijom, dok se to recimo mora biti na fudbalskoj utakmici, pa se tu ne diže tolika frka, kao ovde.

Okolnosti se nisu promenile, čak su možda i bolje, s obzirom na nešto mirniju situaciju između dve sukobljene strane. Sve je to bilo poznato i ranije, čak i najave npr. Slovenaca, da neće ići u Beč, ali valjda je to najmanje bitno. Neće valjda donositi odluke pod nečijim pritiskom, već sama. Donekle bi moglo da se razume da postoji pritisak kod domaće javnosti, kao na Islandu, inače ovako je besmisleno. Eno i domaćin Evrovizije saopštio kako je ogroman broj ljudi zainteresovan za ulaznice, tako da sve više se ispostavlja da ljudi većinom nisu željni bojkota takmičenja koje ih zanima.​

Da, baš će ORF reći kako je niska zainteresovanost, a ljudi koji će kupiti karte će svakako biti, nisam siguran doduše koliko će biti ovih poznatih content kreatora u press centru. Govorili su i iz ORF-a kako očekuju rekordan broj učesnika. 😛

Ajde razumijem da to izjavi neki učesnik Sanrema, FiK-a ili tako nekog festivala kojemu primarna (ili jedina) svrha nije odlazak na ESC. Al’ ono, ti se prijaviš na Montesong koji postoji samo zbog odlaska na ESC i onda kao “pa ne bih ja išla”, to mi je baš, s oproštenjem, teško preseravanje.

I obično to izjavljuju oni koji verovatno ni prstom na mapi ne znaju da pokažu gde se uopšte nalazi Gaza. Ali eto, trenutno je popularno izjaviti tako nešto pa da oni slučajno ne propuste priliku da budu u centru pažnje.

Ja stičem utisak da ljudi jednostavno to opredeljenje ističu u prvi plan jer je to sada aktuelna tema. Ako si se već prijavio/la na nacionalni izbor sa tendencijom da predstavljaš svoju zemlju na ESC-u, onda je bolje ništa ne komentarišeš po tom pitanju. Izraziti stav je jedno i to je ok, ali sad kao "ako pobedim neću ići iz bojkota" mi je stvarno što kaže Marko, čisto proseravanje.

Eno obilazi i druge gradove sa timom. Juce valjda plesali uz pjesmu u Mojkovcu.
Prije neki dan je isla na prijem kod predsjednika opstine Niksic odakle Lara i jeste. On je javno podrzao.
Kampanja kao za izbore. 😀

Elem, scena pristojna. Ne treba sad biti ni nivo Esc ili ne znam ni ja kakva gala. Kapaciteti rtcg su takvi kakvi su.
Ovo im je valjda jedan kd studia u kom rade emisije.

Mislim da cu pratiti u nedelju pod uslovom da ne iskljuce kanal, jer znaju Crnogorci bas da iskljuce svoje kanale dosta.

Ja sam apsolutno #TeamLara, plašim se ipak što će nastupiti prva u redosledu.

Ja ne bih baš volio da Lara pobijedi, nekako mi drop u refrenu zvuči pregenerično i ne vidim neki potencijal za finale. Ok mi je pjesma ovako za slušanje. Tamarina pjesma mi je bolja.

Mene samo plaši kako će ona to da otpeva. Mislim da to što nastupa prva ne igra neku ulogu. Ona iza sebe već ima "armiju" ljudi koja glasa, koja ju je i dovela do pobede na Ritmu Evrope. Tako da joj je televote pobeda gotovo sigurna, jedino će žiri biti problem ako ne otpeva dobro.

Ma dobro, na RE je možda bilo dovoljno 300 glasova da pobijedi.

Doduše, skoro da je i na MS tako 😭

Back