dk Danska 2025: Sissal - Hallucination

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
JSltNef.png

Danski javni servis DR bira svog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Bazelu putem 55. izdanja festivala "Dansk Melodi Grand Prix". Izbor će se održati 1. marta sa početkom u 20 časova u Jyske Bank Boxen areni u Herningu.

Konkurs je otvoren do 27. oktobra, a prijave se šalju putem formulara na https://www.dr.dk/event/melodigrandprix/tilmelding. Kandidati moraju imati dansko državljanstvo ili imati jaku vezu sa Danskom, poput višegodišnjeg boravka, odnosno da su u braku ili vezi sa danskim državljanima. Na konkurs se mogu prijaviti i Danci koji žive na Farskim ostrvima ili Grenlandu, koji su prijavljeni u tamošnji registar stanovništva. Prijavljena pesma ne sme biti ranije objavljena, ali ako je to slučaj, to se mora prijaviti DR-u koji će odlučiti da li se može takmičiti uzimajući u obzir da li je pesma stekla prednost u odnosu na konkurenciju. Kompozitori i tekstopisci se mogu prijaviti sa više pesama.

Kompozitori, tekstopisci i solisti se obavezuju da će sami objaviti svoje numere na striming platformama u dogovru sa DR-om, čime će se formirati neka vrsta zvaničnog albuma DMGP-a. Jezik na kom će pobednička pesma biti izvedena na Pesmi Evrovizije, biće odabran u konsultaciji sa javnim servisom.

Jyske Bank Boxen arena, mesto održavanja DMGP 2025.

f2N0kIK.jpeg

POBEDNIK: Sissal - Hallucination

Last edited:
Neka Danci Emeli proglase nacionalnom heroinom, jer posle njene pobede uzasne rezultate imaju. Nek je ponovo posalju.

Meni je Danska poslednjih godina toliko nebitna i losa, da kao da su jednu te istu pesmu slali svake godine, totalno zaboravim sta su slali ovih zadnjih godina.

Uvjerljivo najgora ESC nacija posljednjih 10-ak godina. Pored njih mi čak i San Marino djeluje bitno i zanimljivo.

Nek im 2025. bude napokon godina u kojoj će se trgnuti.

Danci obrnuto od PZE, organizafija tiptop, ali pesme kršina teška. Očekujem nastavak te tradicije.

Čak ni Malme kao domaćin,koji im je bukvalno ispred nosa,nije bio dovoljan da ih probudi iz zimskog sna u kome su u poslednjih 5 godina. Tako da,onda stvarno ne znam šta im je potrebno da pošalju neku dobru pesmu,a tako su bogati,sa tako visokim životnim standardom.

Kažu mediji da je među osmoro učesnika DMGP i jedan prethodni pobednik. Možda Anja Nisen?

Joj, meni je pesma kjut, ali je kao pojava definitivno bila preiritantna. :ROFLMAO: To im je inače poslednji pristojan plasman, sećam se da je jadna jedva prošla u finale, a tamo nadomak top 10. :ROFLMAO:

Back