Dečja Pesma Evrovizije 2025

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
JESC_Tbilisi_2025.webp
Domaćin 23. Dečje Pesme Evrovizije biće Olimpijska palata u Tbilisiju, koja je bila domaćin ovog takmičenja i 2017. godine. Takmičenje koje je rezervisano za decu od 9 do 14 godina održaće se u subotu, 13. decembra sa početkom u 17.00. Za titulu najboljeg nadmetaće se predstavnici 18 zemalja. Kao i na velikoj Evroviziji, "United by Music" postaje stalni slogan takmičenja.

UČESNICI:
  • :al: ALBANIJA: Kroni Pula - Fruta Perime
  • :az: AZERBEJDŽAN: Yağmur
  • :me: CRNA GORA: Asja Džogović
  • :fr: FRANCUSKA: Lou Deleuze - Ce Monde
  • :ge: GRUZIJA
  • :nl: HOLANDIJA: Meadow - Freeze
  • :hr: HRVATSKA: Marin Vrgoč
  • :ie: IRSKA
  • :it: ITALIJA: Leonardo Giovannangeli - Rockstar
  • :am: JERMENIJA
  • :cy: KIPAR: Rafaella Panteli & Christos Georgiou - Away
  • :mt: MALTA
  • :pl: POLJSKA: Marianna Kłos
  • :pt: PORTUGALIJA: Inês Gonçalves
  • :sm: SAN MARINO: Martina Crv - Beyond The Stars
  • :mk: SEVERNA MAKEDONIJA: Nela Mančeska
  • :es: ŠPANIJA: Gonzalo Pinillos - Érase Una Vez (Once Upon a Time)
  • :ua: UKRAJINA

Dizajn scene

Scena predstojećeg takmičenja je inspirisana gruzijskim nasleđem, dok istovremeno slavi dinamiku mladih izvođača. U njenom središtu je doli - tradicionalni gruzijski bubanj koji se generacijama koristi tokom proslava u Gruziji. Oko njega se uzdižu skulpturalni oblici inspirisani dramatičnim planinskim pejzažima i utvrđenjima karakterističnim za Gruziju. Rezultat je okruženje koje spaja bezvremeno sa modernim, uz otkucaj srca redizajniranog za novu generaciju umetnika.

JESC2025_stage.webp

Za potrebe takmičenja, odabrana slova zaštitnog znaka, transformisana su u spontane, razigrane rukopisne oblike. koji služe kao dinamički okviri ili držači fotografija takmičara, besprekorno integrišući slike u vizuelni identitet.

JESC2025_slogan.webp

"Olimpijska palata" u kojoj će se održati takmičenje

OlimpijskaPalata.webp

Ima Crne Gore i Hrvatske među učesnicima,a nema nas?! Kako to može?

I Makedonija je tu, ovo je bila idealna prilika i baš mi je žao što se nismo vratili. Mi večito u pogrešno vreme, kada nema nikoga od komšijskih zemalja onda učestvujemo, a kada su tu nas nema.

I Makedonija je tu, ovo je bila idealna prilika i baš mi je žao što se nismo vratili. Mi večito u pogrešno vreme, kada nema nikoga od komšijskih zemalja onda učestvujemo, a kada su tu nas nema.
RTS je hteo da učestvujemo,jer redovno smo učestvovali u 2010-im,ali pošto je nakon izbacivanja Rusije 2022 zbog rata u Ukrajini učešće na JESC postalo skuplje,sada se više nema para,za razliku od 2010-ih, upravo zbog toga. Inače u početku smo vrlo ozbiljno shvatali ovo takmičenje,imali smo 3 TOP 5 rezultata 2006,2007 i 2010,i u to vreme smo uvek imali i nacionalno finale. Šta se to promenilo u međuvremenu da entuzijazam za JESC više ne bude isti kao tada,već da pesme i rezultati postanu najpre slabiji u 2010-im,a nakon 2022,da se potpuno povučemo. Kako smo mogli onako ozbiljno da shvatamo ovo takmičenje u 2000-im,a ne možemo danas? Šta se promenilo u međuvremenu?

Izašao spot za Holandiju. Imam osećaj da svake godine prave pesme po istom receptu za JESC.

Čuo sam za sada samo Francusku i Holandiju, nisam zainteresovan mesecima za JESC i ESC tako da ću ostale pesme poslušati vremenom, svakako je JESC tek u decembru. Francuska opet ide na pobedu, lepa pesma :)

Spot za Holandiju je izašao pre dva meseca. Oni imaju nacionalni izbor za JESC i stalno taj fazon prolazi.

Back