ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Moj TOP 14 iskljucivo sam obracao paznju na nastup, kako mi to izgleda i pase uz pesmu, uz vokal. Nevezano da li volim ili ne pesmu.

1. Grcka
2. Litvanija
3. Portugal
4. Ukrajina (pisao sam razlog i zato su mi ovako za 2 mesta nize)
5. Bugarska
6. Slovenija
7. Holandija
8. Letonija
9. Hrvatska
10. Austrija
11. Danska
12. Moldavija
13. Albanija
14. Svajcarska

Kuku znači Albanija danas ubjedljivo najgora. Kod Albanije bukvalno ništa ne valja, scena izgleda kao da je LEGO model, neće da koriste podni LED, ne znam šta da kažem... A da ne spominjem opet o kostimu i pink boji uz ovakvu pjesmu.. Svašta..

Grčka mi se baš sviđa, Ukrajina takođe odlično, Slovenija prijatno iznenađenje, Švajcarska ima jako lijepe animacije, Bugarska ima mnogo bolji nastup od pjesme.
Grčka ubi! Uništi konkurenciju!!!

Preusmerio sam klađenje sa Srbija Top Balkan (Cash back u Meridijanu) na Top 3
IMG_20220504_182106.webpTicket 1156424150833.webp

Rezultati današnje ESCXTRA ankete sprovedene među akreditovanim novinarima. Glasalo se za favorita dana.

br0QIqx.jpg

Gledam detaljnije ove klipove, pa tacno prosecan gledalac nece provaliti da sunce ne radi, izgleda kao da su tako planirali da bude. Doduse ima stvarno lepih svetala, ali onaj pikslirani led ekran i pod koji kaska desetak godina je uzaaaaas. To mi najvise bode oci, sunce bas i ne toliko.

Napisao sam prvo da necu pratiti probe ali evo sad ih gledam jer me je zanimalo kako izgleda to sunce o kome se toliko prica i vidim da ne propustam mnogo. Scena je cist promasaj.

U finalu Pesme Evrovizije u Torinu nastupiće prva evrovizijska pobednica za Italiju 1964, Gigliola Cinquetti sa svojim hitom Non Ho L’età (Per Amarti).

IMFwMyx.jpg

Jad i beda je blaga reč. Ipak je prošlo 32 godine od njihove prošle pobede, biće da su van vremena i prostora kada je organizacija ovakvih događaja u pitanju. Jako sam razočaran, ne zbog scene kao takve, već zbog toga što je mnogim izvođačima upropašćen koncept nastupa.

Zajedničko gledanje finala Pesme Evrovizije 2022 - 14.05.2022.
OGAE Srbija planira da okupi fanove Pesme Evrovizije radi zajedničkog gledanja finala Pesme Evrovizije 2022 u RTS klubu u Hilandarskoj ulici (zgrada Radio Beograda, ulaz iz Svetogorske ulice).

U okviru RTS kluba radi kafić, koji inače radi do 21 čas, ali bi za ovu priliku njegovo radno vreme bilo produženo do 1 sat nakon ponoći, tj. do završetka finala Pesme Evrovizije, i tu se može uzeti piće po povoljnim cenama.

U RTS klubu bi trebalo da bude postavljen video projektor kako bismo imali kompletan doživljaj gledanja finala. Možda bismo se okupili ranije, oko 19 ili 20 časova, i organizovali neko druženje pred sam prenos u smislu nekog kviza i sl.

Dobrodošli su i forumaši koji nisu članovi OGAE Srbija. Stoga, ako ima zainteresovanih, molim vas da se javite meni putem privatne poruke (poslati ime i prezime) samo ukoliko ste sigurni da ćete doći, jer nam je bitan broj ljudi zbog rada kafića.

Rok za prijavu je petak 6.5.2022. do 12 časova!

Back