ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Svet je jako polarizovan tako da se više i ne pitam "Zašto onda nisu reagovali tako i tako" kad smo mi u pitanju... Pa mi smo izgleda jedina država koja uz Belorusiju podržava Rusiju (mada to ćemo navodno saznati danas zvanično da li jesmo ili nismo) i onda očekujemo da zapad uradi bilo šta kako bi nama pomogao. Ne možemo da sedimo na dve stolice očigledno, ili ćemo u evropsku porodicu zemalja, ili ćemo u kolo sa Rusijom, Kinom & prijateljima.
Slazem se da sedimo na dve stolice.

Ovde pre svega mislim na to da smo mi bili zrtve agresije zapada na jedan slican nacin ovom, tog "demokratskog zapada".

A svakako ne bih birao stranu dok se ne mora, a na koju stranu bi ovaj narod, rekao bih da ovaj narod nece nista.

Zanimljivo je i da su Ukrajinci izabrali stranu, ali im to ništa nije pomoglo.

NEGO, opet offtopic, a samo sam hteo da pričamo o mogućim povlačenjima i bojkotu.

Pa otpasce Rusija, sad je 99 %. Nadam se da Ukrajina ide, ali da je nece preceniti zbog situacije.

Ko zna šta će biti. Ako se stvari srede u skorije vreme, možda budu i jedni drugi. Ako se oduži, nešto ne vidim smisla da Ukrajina šalje predstavnika na muzičko takmičenje dok im u zemlji ratno stanje i zavijaju sirene za vazdušnu opasnost.

Bog te mazo, pa samo se pitam hoce li napokon doci ESC bez ikakvih politickih skandala...

Ja bi najviše voleo da sada istupe, nije im to potrebno.. Što mislim da je to već jasno s obzirom na okolnosti, bez obzira što još ništa nije potvrđeno.
Postoji ceo život izvan evrovizije i veći prioriteti.
Ali isto tako jasno nam je ....
ako Rusija nije na escu duže vremena (osim svoje volje) to znači nešto se krupno dešava u realnom životu na kontinentu, toliko krupno da je misija da neko tamo uopšte peva malo teže održiva...

Last edited:
Ma da, maknut će je sa esc-a bilo je to očigledno. Neka još neko istupi iz BIG 5 i eto.

Nadam se da će i HRT potpisati to. Danas je naš parlament osudio ruski napad sa skoro 100%. Odmah da HRT podrži inicijativu i da se banira Rusiju na najmanje 10 godina.

Evo ga, arivederći

FMdGdpeWQAYiGjb

Ali objektivno izveštavanje ESC "novinara":

It took the European Broadcasting Union (EBU) 1 day before realising that having the aggressor Russia participating at this year's Eurovision wasn't acceptable.

Ne to nego ovo

It took the European Broadcasting Union (EBU) 1 day before realising that having the aggressor Russia participating at this year's Eurovision wasn't acceptable.

Ne to nego ovo

Moj omiljeni (ne sprdam se) - eurovisionworld. Volim ih, ali zaista...

Video sad.
Mislim da nikakvo dosoljavanje nije potrebno.
Izbaceni su i kraj price

Back