Dakle, sinoć smo se uvjerili da više niko nije siguran i da je bukvalno svaki scenario moguć na ovom takmičenju, naročito u polufinalima nam zavrnu kada najmanje očekujemo...
Elem koliko god da sam hejtovao Albaniju od samog starta pa još i kada sam se uvjerio da su urnisali nastup jeftinim outfitima u kojem ona izgleda kao ''madam'' nekog bordela koja dočekuje klijente, bizarnom i vulgarnom koreografijom sa previše provokativnim pokretima i agresivnim facijalnim ekspresijama - opet sam smatrao da je stvar sama po sebi ''safe'' i da ne može ispasti, po meni u svakom slučaju šokantan ispadak ali zaslužen je flop, sama je kriva jbg! Začudio me je i neprolazak Austrije, iako se donekle moglo i naslutiti u vazduhu, jednostavno oni klinci su bili prilično neuvjerljivi koliko god da su bili na visini zadatka, kapiram da su kao fan favourite ove godine i Albanija i Austrija zapravo prošle dobro na televotingu ali ih je garant žiri sahranio.
Kada je riječ o onima koji su iznenađujući kvalifikanti, tu mi naravno spadaju Island i Švajcarska, puno mi je srce i zbog jednih i drugih, profesionalno odrađen posao i konstatovao bih da za neke pjesme je stvarno neophodan žiri kako bi im pomogao da isplivaju na površinu i spasi ih od faila, kontam da su kod publike bili baš nisko a u ''jury vote-u'' među prvima pa otud karte za finale.
Moldavci bukvalno niotkuda pravo u finale, znači ne vjerujem kolika ih sreća prati pa da se iz godine u godinu provlače u finala sa krš pjesmama - hajde da su sa nastupom oborili s nogu pa da i razumijem nego ono mi je djelovalo k'o da su došli na Grandovo narodno veselje, potrefili se u slabijoj grupi i okruženi monotonim i sporim pjesmicama i dobili smo šta smo dobili!
Najviše mi je milo zbog plasmana Litvanije i Portugala a ostala mi je neka žal za Danskom i Hrvatskom, bolje da je jedna od njih dvije upala na konto nostalgije umjesto Moldavije ali šta je tu je...
Sve u svemu, meni je prvo veče nekako draže zbog mnoštva tih melanholičnih i retro stvari, mislim sve je to slatko ali ispod neke minimalne norme evrovizijskih standarda, u fazonu sam bio kao da je u pitanju neko takmičenje amatera na nekom nacionalnom izboru jedne države.

Fulio sam u svojoj prognozi Albaniju i Austriju za Island i Moldaviju, nije loše.