ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Sve to stoji, ali pesma je bre sa tekstom bas slaba.....dobra je za tresanje guze, ali za pobedu treba malo veci kvalitet. Ne znam koliko vatra i lepeza mogu da pomognu da se docepa tog pehara.

Mislim poredjenje veze s vezom nema. Pa i Mahmood je na Sanremu 2019. kod publike bio 7. i na kraju bio 2.

Ne znam, meni je pesma i dalje prilicno losa. Ona je stvarno brutalno dobar izvodjac, ali ne vidim nikakav kvalitet u kompoziciji, pesma nije cak ni pamtljiva, bar meni. Realno, publika bucno reaguje i na Moldaviju, ali ne mislim da oni mogu da pobede.

Nisam ni ja neki fan te pesme, ali ovako izgleda kao pobednički materijal, dok tekst verovatno većina neće ni gledati, naročito jer nije na engleskom.
Španija ima dosta skupljih efekata, uključujući usporeno snimanje, od Moldavije. Ja bih, ako ne računam nas, najradije Francuska da pobedi, oni su mi odlični, iako negde mislim da je zbog žanra, španska pesma za širu publiku.

Nisam ni ja neki fan te pesme, ali ovako izgleda kao pobednički materijal, dok tekst verovatno većina neće ni gledati, naročito jer nije na engleskom.
Dobro, videcemo. Ja doduse nisam prosle godine bio impresioniran ni Italijom, tako da je moguce da si u pravu. Ako nista drugo bice dobro da se Evrovizija organizuje u Spaniji, bar je toplo.

Meni je Stien najjaca. Izadje, stane pusti glascinu, emociju, pusti suzu. Jednostavno, a sa druge strane jako dominantno. Njena emocija dolazi do najsitnijih kapilara u telu. To je meni za pobedu. Vatrometa smo se nagledali a i te kise.

Mislim da je kod nekih problem što prihvataju samo jednu pesmu kao pobednika. Meni je Holandija veći deo sezone bila pobednik, ali nakon svega ponovo mi je Španija, Holandija mi je zato odmah na 2. mestu. Ne postoji neki poseban kriterijum da bi mi se pesma svidela, žanr, tekst, šta god, ako se svidi mojim ušima i očima, to je to.

Dakle, sinoć smo se uvjerili da više niko nije siguran i da je bukvalno svaki scenario moguć na ovom takmičenju, naročito u polufinalima nam zavrnu kada najmanje očekujemo...
Elem koliko god da sam hejtovao Albaniju od samog starta pa još i kada sam se uvjerio da su urnisali nastup jeftinim outfitima u kojem ona izgleda kao ''madam'' nekog bordela koja dočekuje klijente, bizarnom i vulgarnom koreografijom sa previše provokativnim pokretima i agresivnim facijalnim ekspresijama - opet sam smatrao da je stvar sama po sebi ''safe'' i da ne može ispasti, po meni u svakom slučaju šokantan ispadak ali zaslužen je flop, sama je kriva jbg! Začudio me je i neprolazak Austrije, iako se donekle moglo i naslutiti u vazduhu, jednostavno oni klinci su bili prilično neuvjerljivi koliko god da su bili na visini zadatka, kapiram da su kao fan favourite ove godine i Albanija i Austrija zapravo prošle dobro na televotingu ali ih je garant žiri sahranio.
Kada je riječ o onima koji su iznenađujući kvalifikanti, tu mi naravno spadaju Island i Švajcarska, puno mi je srce i zbog jednih i drugih, profesionalno odrađen posao i konstatovao bih da za neke pjesme je stvarno neophodan žiri kako bi im pomogao da isplivaju na površinu i spasi ih od faila, kontam da su kod publike bili baš nisko a u ''jury vote-u'' među prvima pa otud karte za finale.
Moldavci bukvalno niotkuda pravo u finale, znači ne vjerujem kolika ih sreća prati pa da se iz godine u godinu provlače u finala sa krš pjesmama - hajde da su sa nastupom oborili s nogu pa da i razumijem nego ono mi je djelovalo k'o da su došli na Grandovo narodno veselje, potrefili se u slabijoj grupi i okruženi monotonim i sporim pjesmicama i dobili smo šta smo dobili!
Najviše mi je milo zbog plasmana Litvanije i Portugala a ostala mi je neka žal za Danskom i Hrvatskom, bolje da je jedna od njih dvije upala na konto nostalgije umjesto Moldavije ali šta je tu je...
Sve u svemu, meni je prvo veče nekako draže zbog mnoštva tih melanholičnih i retro stvari, mislim sve je to slatko ali ispod neke minimalne norme evrovizijskih standarda, u fazonu sam bio kao da je u pitanju neko takmičenje amatera na nekom nacionalnom izboru jedne države. :p
Fulio sam u svojoj prognozi Albaniju i Austriju za Island i Moldaviju, nije loše.

Trenutni top 10 na kladionicama za prolazak je idealan (izuzev Australije, al ajd), volio bih da tako bude večeras, ako uzmemo u obzir da MK i CG nemaju nekih šansi

POKLANJAMO PROMOTIVNI CD SRBIJE "IN CORPORE SANO"!

U susret finalu 66. Pesme Evrovizije u Torinu, poklanjamo 3 primerka zvaničnog promotivnog CD-a Konstrakte „In corpore sano“!

Promotivni CD sadrži tri verzije srpske evrovizijske pesme:
  1. IN CORPORE SANO – zvanična evrovizijska verzija
  2. IN CORPORE SANO – karaoke verzija
  3. IN CORPORE SANO – akustična verzija
Kako biste bili u konkurenciji da osvojite ovo izdanje, potrebno je da preduzmete sledeće korake:
  • zapratite OGAE Srbija Instagram nalog instagram.com/ogaeserbia
  • lajkujete objavu na Instagramu
  • tagujte bar dva prijatelja u poruci ispod objave na Instagramu
  • zajedno sa tagovima, ostavite vaš kreativni odgovor na pitanje: Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?
Dobitnike CD-a objavićemo u subotu, 14. maja, neposredno pred početak finala Pesme Evrovizije.

➡️ Post na Instagramu

wr2QJBG.jpg

Back