ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Ček i ja da probam finaliste (random order, i ovog puta manje po mom ukusu a više šta kao mislim da će da se desi):

1.
:gr::no::md::ua::al::pt::nl::lv::hr::am:

2.
:au::se::fi::rs::ee::me::ro::mt::pl::az:

Ja ocekujem da ce pobednik biti neko apsolutno neocekivano za razliku od prethodna 3 esca

Najveći "crime" će biti što će se neke od dosadnih pesama iz Semi 1 poput: Švajcarske, Slovenije, Jermenije, Hrvatske, Portugala, Islanda, Bugarske, Danske provući u finale, a neke mnogo bolje pesme od navedenih iz Semi 2 poput: Crne Gore, Izraela, Belgije, Češke, Irske, Severne Makedonije, Estonije, ?Srbije? (nismo 100% sigurni finalisti), ?Kipra? ćemo izgubiti. Tako smo prošle godine izgubili Hrvatsku, koja je bila brutalna i po mom mišljenju top 10-15 materijal, a u finalu imali tipa Portugal lol Bolje da nakon izlaska pesama organizatori sami alociraju pesme prema žanrovima, da bi bilo "balanced", a ne da imamo fillere u finalu. Kome recimo treba Jermenija ili Portugal u finalu ove godine? Mislim, toilet break je ok, ali radije bih da odslušam sve pesme.

Doslovno svake godine se pravi ta atmosfera da je jedno polufinale laganica, smor pesme, greota što će da troše vazduh u finalu, tu se lako prolazi, a drugo je haos, krvoproliće, udario junak na junaka, pesme sve bolja od bolje, svaka čast ko tu prođe, itd. Meni lično je retko koje godine bila baš toliiiko nesrazmerna situacija s polufinalima, pa i ove godine možda mi jeste drugo malkice jače, al ništa sad da mi je wow nesrazmernost neka neviđena.

Da pa nekad se govorilo da je jedno pf jače,a na kraju su u finalu bolje prošle pjesme iz drugog pf.

U temi gde je spisak svih učesnika Pesme Evrovizije u Torinu, stavio sam i spisak učesnika predevrovizijskih koncerata, koji će biti ažuriran kada budemo saznali nove učesnike.
➡️ UČESNICI PREDEVROVIZIJSKIH KONCERATA

Prvo polufinale

1. :pt:
2. :nl:
3. :no:
4. :ua:
5. :md:
6. :ch:
7. :am:
8. :at:
9. :hr:
10. :al:

Drugo polufinale

1. :pl:
2. :cz:
3. :cy:
4. :ee:
5. :me:
6. :se:
7. :fi:
8. :mk:
9. :rs:
10. :az:

Big 5

1. :it:
2. :gb:
3. :fr:
4. :es:
5. :de:

Moj konačni top 40 (prije proba i samog show-a):

1. Francuska :fr:
2. Češka :cz:
3. Italija :it:
4. Estonija :ee:
5. Norveška :no:
6. Španija :es:
7. Poljska :pl:
8. Švedska :se:
9. Portugal :pt:
10. Srbija :rs:
14. Kipar :cy:
15. Danska :dk:
16. Letonija :lv:
17. Holandija :nl:
18. Grčka :gr:
19. Finska :fi:
20. Jermenija :am:
24. Hrvatska :hr:
25. Izrael :il:
26. Malta :mt:
27. Sjeverna Makedonija :mk:
28. Litvanija :lt:
29. Australija :au:
30. Belgija :be:
34. Velika Britanija :gb:
35. Slovenija :si:
36. Bugarska :bg:
37. Albanija :al:
38. San Marino :sm:
39. Ukrajina :ua:
40. Gruzija :ge:

Moj updated top 40:

1. Holandija :nl:
2. Španija :es:
3. Albanija :al:
4. Austrija :at:
5. Ukrajina :ua:
6. Grčka :gr:
7. Azerbejdžan :az:
8. Norveška :no:
9. Češka :cz:
10. Crna Gora :me:
11. Srbija :rs:
12. Švedska :se:
13. Kipar :cy:
14. Italija :it:
15. Irska :ie:
16. Francuska :fr:
17. Estonija :ee:
18. Belgija :be:
19. Australija :au:
20. Hrvatska :hr:
21. Jermenija :am:
22. Finska :fi:
23. Portugal :pt:
24. Poljska :pl:
25. Nemačka :de:
26. UK :gb:
27. Malta :mt:
28. Severna Makedonija :mk:
29. Rumunija :ro:
30. Izrael :il:
31. Slovenija :si:
32. Litvanija :lt:
33. Letonija :lv:
34. Danska :dk:
35. Island :is:
36. Moldavija :md:
37. San Marino :sm:
38. Gruzija :ge:
39. Švajcarska :ch:
40. Bugarska :bg:

Posto za razliku od prethodnog foruma lista ne moze da se stavi u potpis, evo i moje azurirane liste nakon drugog slusanja:

1. :czb: 2. :nlb: 3. :fib: 4. :alb: 5. :grb: 6. :nob: 7. :beb: 8. :plb: 9. :cyb: 10. :frb:

11. :it: 12. :ch: 13. :ee: 14. :ro: 15. :de: 16. :se: 17. :gb: 18. :me: 19. :pt: 20. :am:

21. :at: 22. :lt: 23. :hr: 24. :es: 25. :ua: 26. :mk: 27. :az: 28. :md: 29. :mt: 30. :dk:

31. :ie: 32. :si: 33. :is: 34. :ge: 35. :au: 36. :bg: 37. :lv: 38. :il: 39. :sm:

A sad cekam redosled nastupanja da bih poceo da ih preslusavam po redosledu vise puta i tako sve do proba.

Bojana Stamenov će biti gošća na after partiju predevrovizijskog koncerta u Amsterdamu.

0qbZbS0.jpg

Je l' definitivno da će Konstrakta samo u Madrid?

Hoće biti neki kao iole zvaničan strim za večerašnji parti koncert u Barseloni?

@Miloš Jasno, ni ja ne mislim nužno da treba da se vuče po tim partijima, nego čisto onako priupitah.
Hvala za link 😊

edit: reko sad ću da vežbam malo španski da čitam i slušam večeras (nisam dugo a kao učio sam ga i koristio u poslu ranije), kad ono Barselona pa sajt i članak i sve na katalonskom haha, baš me zanima na kojem će kao program da se vodi i voditelji da pričaju večeras 😅

Last edited:
Back