ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Jel mogu ove godine da interval act u finalu budu Gaga ili Ari, ili obe sa jednom solo pesmom i "Rain on me" za kraj? Obe su rođene Italijanke, kad je Izrael randomly mogao da ima Madonnu, zašto Italija ne može njih. Verujem da bi prihvatile, a ESC valjda može da ih plati. Bila bi najiconic Evrovizija ikada! ✨

Diodato je ovo zaslužio. 2020 je sigurno bio jedan od favorita za pobjedu a dobio je i odličnu ulogu i u toj ESC večeri s nastupom iz Rimske Arene.

Jel mogu ove godine da interval act u finalu budu Gaga ili Ari, ili obe sa jednom solo pesmom i "Rain on me" za kraj? Obe su rođene Italijanke, kad je Izrael randomly mogao da ima Madonnu, zašto Italija ne može njih. Verujem da bi prihvatile, a ESC valjda može da ih plati. Bila bi najiconic Evrovizija ikada! ✨
Moze i Nicki Minaj i Iggy Azaela ali Iggy da nastupi sa Didi J njihov megahit Murcielago

Mozda ja nisam u pravu, ali sve vise mislim da ova promena vezana za akreditacije, pracenje proba itd ima malo i politicku notu, u smislu da su svesni da bi potpuni fokus bio na Ukrajini, i onda kad kalush pobedi , svi bi pricali kako je ispolitizovano, a ovako jednostavno zele da se spasu tih prozivki, jer ukrajini je vec dogovorena pobeda, sa UK kao domacinima sledece godine.

Aha bit će znači kao i na forumskom ogae glasanju za najbolju pjesmu esc-a, tko završi drugi taj je stvarni pobjednik?

Ma dobro, zezamo se malo, ali sve ćemo ionako videti za mesec dana. Ko zna možda i ne pobedi Ukrajina, ali definitivno ne bi bilo prvi put da se politika previše umeša u celu priču. Pa i stvarno da budemo 2, to je fenomenalan rezultat, jos od Bojane Stamenov nismo bili ni u 10

Znači ako Chanel pobedi na forumu, vi biste je ignorisali i drugoplasiranu pesmu smatrali miljenicom foruma? 🤓

Nadam se da neće Ukrajina pobediti u Torinu, dosta im je što se na kladionicama vuku na prvom mestu uprkos tome što nemaju najbolju pesmu, naročito ne ubedljivo najbolju.

Nude mi italijanski tapkarosi za prvo polufinale kartu/jury show 150 eur, a za drugo polufinale family show 200 eur..

ESC bi u slucaju providne pobede Ukrajine samo izgubio kredibilitet i imao bi u bliskoj buducnosti talas odustajanja.
Za odustajanje ne znam, ali za kredibilitet se slazem. Pritom, i pesmu volim, i taj zanr slusam, ali bi nekako jadno bilo kad bi se bas sad ziri setio da etno postoji.

I onda bi sve vise i vise prosecni gledaoci govorili kako je Evrovizija iskljucivo politicko a ne muzicko takmicenje.

Ja mogu da se kladim da 99% Ukrajina nece ucestvovati uopste 2023.

Back