ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Pa to je sasvim očekivano. Svakako da će pokupiti i velike ovacije na ESCu. Ali ne vidim kakve to veze ima s glasanjem. Svakako ne mogu publici zabraniti da glasaju za njih, očekujem da pobijede televotingu. Zato je tu žiri da glasa normalno, bez obzira na rat. Valjda.

Ne treba ni kod publike da pobede. Kada budu imali najbolju pesmu i ponašali se iole normalno, bez nametanja teme rata uz mahanje zastavama na ESC koncertima (i oni i Džamala), onda neka pobede.

Pa sad, jedino kad budu ljudi glasali za njih da im dođe povratna poruka: Hvala na glasanju, ali vaš glas nije prihvaćen jer ste glasali iz sažaljenja, a ne zbog pjesme. 😄

A i prošle godine bili drugi na televotingu, s meni lošijom pjesmom od ove 😅 Ko zna kako bi prošli i bez rata.

Pjesma je top 5 u publici i bez ikakvog rata. A i treba da mašu zastavama i treba da im publika aplaudira. Svaka prica se slusa na esc-u, moze isto ona o miru.

Pa glupo bi bilo da pobjede kod žirija.Ali meni nema logike da im daju pobjedu kad ne mogu organizovati ESC sljedeće godine.

Kada su Rusi pevali o miru, i bez rata, bilo pljuvanja i komentarisanja. Sada su poruke mira više nego dobrodošle. Stalno neki dvostruki standardi. Srećom, Srbija peva o zdravlju, inače bi ko zna kakvih komentara bilo. Videćemo kako će proći na OGAE glasanju, ako tu ne budu u top 5, tek ne vidim zašto bi bili u Torinu.

Pa nadamo se da sveukupno neće pobijediti.

Al šta ću i da pobijede, tako je kako je, i šta sad, ne bi mi bilo čudno. Neki su pobjeđivali kupovinom glasova, neki iz sažaljenja...

Tako je čudno godina, kao 2011, pa svašta se može desiti, ali radije bih da u prvi plan iskoči neko sa pravim (muzičkim i scenskim) razlogom.

Kada su Rusi pevali o miru, i bez rata, bilo pljuvanja i komentarisanja. Sada su poruke mira više nego dobrodošle. Stalno neki dvostruki standardi. Srećom, Srbija peva o zdravlju, inače bi ko zna kakvih komentara bilo. Videćemo kako će proći na OGAE glasanju, ako tu ne budu u top 5, tek ne vidim zašto bi bili u Torinu.
Rusi pjevaju o miru dok anektiraju drugu zemlju, licemjerno.
Nego opet ovdje došla politika...

Ne znam, mislim i dalje da neće pobijediti, ali i da pobijede koga briga, ionako idemo u Njemačku ili UK vjerovatno. I svakako da će mi biti među boljim pobjednicima jer je jako dobra pjesma.

Ja jako volim ukrajinsku pesmu, ali iskreno ne znam koliko bih voleo da pobede.
Uvek bi mi bilo negde u mozgu da su pobedili zbog rata.

Ja isto mislim da je dobra pesma i da bi i bez rata dobro prošla u tv 🤷🏼‍♀️
Ali svakako ne verujem da će pobediti, jer nije tip pesme kojoj bi žiri dao bog zna koliko bodova. Čak i žiri da da neke bodove zbog rata, opet mislim da to ne bi bilo dovoljno za pobedu.

Aman neće pobediti Ukrajina, a poruke mira su uvek dobrodošle, evrovizija je oduvek i bila političko takmičenje, zbog politike je i nastala tako da ne vidim kako je odjednom sad sve ispolitizovano, kao da nije bilo ranije, a ne vidim ni toliko problem u tome jer ne mislim da će se to u tolikoj meri odraziti na glasanje da pobede.

Muzicki gledano, Ukrajina bi mi licno bila jedan od najboljih pobednika u poslednjih desetak godina. I bez rata, u ovakvoj godini bi ovakva pesma bila pretendent da pobedi televoting.

Naravno da bi bilo licemerno sa druge strane da se ziri tek sad seti da postoje etno pesme i da ne treba da pravi zanrovsku diskriminaciju iz godine u godinu

Back