ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Oni namerno sve ovo rade da bi u lajv prenosu svima začepili usta! Uh kad krene 10og sunce da se vrti kao čigra!
kevin-the-office.gif
Vriska! Baci pozitivu!

Zasad, mislim da će prvo polufinale biti predvidivije. Očekujem da će u finale ući
Ukrajina
Norveška
Holandija
Grčka
Portugal
Jermenija
Moldavija
Albanija
Litvanija
Letonija

(random redosledom)

Prvo polufinale po mom misljenju:
Albanija
Ukrajina
Grcka
Portugal
Litvanija 🤞
Norveska
Jermenija
Holandija
Island
Austrija (nazalost)

1.SF će se kvalifikovati sledeće zemlje (random order):
- Ukrajina
- Letonija
- Hrvatska
- Jermenija
- Norveška
- Grčka
- Moldavija
- Holandija
- Portugal
- Albanija

Kad će taj kviz?

Na osnovu dosadasnjih proba, mislim da za pobedu najvise sanse imaju Ukrajina, Grcka i mi.

Litvanija i Azerbejdzan su uzivo skroz na mestu iako meni licno dosadnjikave pesme.

Jermenka dobro peva ali mislim da to nije pobednicki nastup. Svajcarac takodje dobro zvuci uzivo ali pesma je slabasna.

Što se tiče drugih proba učesnika prvog polufinala, ono što sam napisao za svakog od njih pojedinačno na osnovu prvih proba važi i sada...
Takođe mi se popravilo mišljenje o Austriji - ipak neće biti flopara, actually stejdžing je top a i pjevačica je i sada bila prilično dobra glasovno znajući da ono uopšte nije jednostavna pjesma za izvođenje, em što je brz tempo od početka do kraja em što u refrenima konstantno mora biti u visokim tonovima (kao i u većem dijelu strofa), kapiram da su se na onim pre-party dešavanjima samo ''zagrijavali'' za torinsku scenu... Spomenuo bih naravno i Grčku koja čvrsto dominira u ovoj grupi kada je riječ o probama, ispunila je moja očekivanja. Pri tom, podnošljivi su mi i Jermenija i Moldavija (šteta što ovi drugi neće imati voz na velikoj bini) ali me je najviše oduševio Švajcarac - divne animacije, kadriranje i rasvjeta prilagođeni senzibilitetu pjesme, još da hoće pred završnicu pjesme nekog uplakanog dječaka izvesti na scenu ili prikazati na ekranima poput onog klinca iz spota, bio bi baš dirljiv kraj. :giggle:
Od onih kod kojih mi se utisak pogoršao izdvojio bih Albaniju, Litvaniju i Holandiju... Možda sam najviše u ovom polufinalu očekivao od Holandije, da će ići na malo emotivniju prezentaciju kako bi ljudima dočarali samu pjesmu i sve što ona nosi sa sobom, međutim ovo mi je nekako jednolično i hladno. Litvanija mi isto nije pun pogodak, bukvalno je u pitanju ''kopi-pejstovan'' nastup od onog sa izbora i ništa novo dok mi je Albanija najveći mess ovogodišnjih proba, promašeni su mi i koreografija i stajlinzi tako da mi se ništa tu ne poklapa ni sa čim.

Zasad, mislim da će prvo polufinale biti predvidivije. Očekujem da će u finale ući
Ukrajina
Norveška
Holandija
Grčka
Portugal
Jermenija
Moldavija
Albanija
Litvanija
Letonija

(random redosledom)
Slazem se sa ovim. Ovo i ja predvidjam. Iako bih ja licno umesno Jermenije stavio Hrvatsku. Nekako mi je Mia preslatka i bas mi je zao sto ce najverovatnije ispasti u polufinalu. Cinjenica jbg...

Ako ima još zainteresovanih za zajedničko gledanje prenosa finala Pesme Evrovizije, 14. maja, u RTS klubu u Beogradu, molim vas da mi se javite danas do 12h.
Više informacija OVDE.

Back