ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Moji shoking qualifiers-i i non-qualifiers-i po polufinalima:

Prvo polufinale - prije bih možda nazvao ''surprising'' nego ''shocking'' ali u ovu kategoriju svrstavam Island i Litvaniju, za Island bi mi bilo baš drago kada bi ''Sisterke'' nekim čudom se provukle na konto glasova žirija (kod publike očekujem sahranu) što zapravo i nije nemoguć scenario, dok Litvanija nije moj lični kvalifikant ali mi je Mony prava ''mica'' od žene da bi mi bilo žao kada bi ispala zbog srozanog izgleda ekrana i stejdžinga koji nisu ni nalik onima sa njihove selekcije (tipujem da će nešto bolje proći kod publike nego kod jury-ja). :confused:
Što se tiče drugog polufinala - naveo bih San Marino i Kipar, primijetio sam da mnogi za Andromache govore da bi mogla biti ovogodišnja Albina u šta ja ne želim da vjerujem ali nije isključen iznenađujući debakl, meni je onako ležerna i opuštajuća stvar sa grčkim melosom uz neizostavno ''ela'' ili ''opa'' ali jednostavno mi nema ništa upečatljivo u sebi pa ne znam kako će i jedna i druga strana glasača reagovati na nju (čak mislim da bi je žiri mogao nahajpovati znatno više nego gledaoci), dok San Marino mi je ove godine užasno odbojan i pjesma i on kao pojava, dakle jedino bi ga televoting mogao spasiti zbog ekscentričnog (a pomalo i bizarnog) scenskog nastupa a kod žirija bi trebao biti pri dnu, bio bi mi u svakom slučaju šokantan njegov prolazak.

Moja predviđanja ishoda u polufinalima nakon svih proba:

Prvo polufinale

Sigurni finalisti (bez ikakve dileme): Grčka, Norveška, Ukrajina i Holandija
Najvjerovatnije prolaze (ali zrno sumnje postoji): Albanija, Austrija, Jermenija, Litvanija i Portugal
Možda da, možda ne (borderline): Letonija, Moldavija, Hrvatska i Švajcarska
Minimalne šanse (nada posljednja umire iako su vjerovatno out): Danska, Island i Slovenija
Bez ikakve mogućnosti za finale (dead last): Bugarska

Drugo polufinale

Sigurni finalisti (bez ikakve dileme): Estonija, Poljska, Srbija i Švedska
Najvjerovatnije prolaze (ali zrno sumnje postoji): Azerbejdžan, Australija, Kipar, Finska i Češka
Možda da, možda ne (borderline): Izrael, Malta, Rumunija i Crna Gora
Minimalne šanse (nada posljednja umire iako su vjerovatno out): Belgija, Irska, San Marino i Sjeverna Makedonija
Bez ikakve mogućnosti za finale (dead last): Gruzija

Nisam znao da je Grcka bila 10. u Roterdamu 2022. 🤨 Ako verovati voditeljki na predstavljanju Grkinje. 😁

Nisam znao da je Grcka bila 10. u Roterdamu 2022. 🤨 Ako verovati voditeljki na predstavljanju Grkinje. 😁
Била је, и то 10. место дели са Бугарском(заједно имају по 170 бодова)

Била је, и то 10. место дели са Бугарском(заједно имају по 170 бодова)
Nisu delili isto mesto, to se više ne dešava. Grčka je bila 10. jer je imala više poena od gledalaca nego Bugarska koja je završila 11.

Nakon odgledane ceremonije, najvece pozitivno iznenadjenje za mene je San Marino. Nisam ocekivao da ce biti najnormalniji od sve dece, sto se tice stajlinga. I dobro mu stoji.
Jos su mi se dopali Malta (prelepo otvaranje), Irska (nesto mi se prolepsala), Poljska (svidja mi se taj sportski fazon), Ceska (svidja mi se ova kombinacija), Hrvatska (i ona mi se bas prolepsala i lepo mi izgleda), Gruzija (meni se bas dopada sto su se ovako dopali, jeste da su dosli kao da je maskenbal, ali svidja mi se stajling; mogli bi tako i za nastup da nose).
Naravno, nasa je bila takodje lepa i svidelo mi se kako su svi izgledali.
Negativne i lose necu pominjati, a ima ih.
I da, Vladana mi je prijatno iznenadjenje.

Otvaranje PF1 ništa posebno...

Back