ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Ljudi da li je istina da će Kosovo od naredne godine učestvovati na eurosongu?
S obzirom da su podneli zahtev za Savet Evrope, ako uđu u isti, onda im skaču šanse i da budu primljeni u EBU. Za sledeću godinu verovatno ne, ali me ne bi čudilo da se pojave u bliskoj budućnosti.

S obzirom da su podneli zahtev za Savet Evrope, ako uđu u isti, onda im skaču šanse i da budu primljeni u EBU. Za sledeću godinu verovatno ne, ali me ne bi čudilo da se pojave u bliskoj budućnosti.
Miloš je objasnio u temi off topic, savet Evrope nema veze sa EBU članstvom za Kosovo, to samo važi za države van EBU regije.

Nema direktne veze, to znamo, ali prijemom u SE im skaču šanse da skupe većinu glasova delegata, ipak je ulazak u taj savet velika stvar. Prošli put je bilo 600 vs 400 ako se ne varam.

Mislim svakako je ulazak i u SE i eventualno u EBU samo potvrda definitivnog činjeničnog stanja koje mi iz kojekakvih razloga ne prihvatamo. Kako je ovo tema o Evroviziji, a Kosovo je politički izrazito intrigantna tema, ja nadalje o tome ne bih komentarisao.

Moja konačna predikcija večerašnjih finalista nakon svih proba prema redoslijedu nastupanja:

1. Finska - više će proći na ime jer je u pitanju popularan bend širom svijeta nego što zaslužuju sa pjesmom (doduše, Darude je isto bio svjetski poznat dj kada je sa solidnom pjesmom završio posljednji u polufinalu), previše je sigurna rok stvar da bi ispala ali u svakom slučaju blijeda sjenka Blind Channel-a.
2. Srbija - ne vidim u kom paralelnom univerzumu bi Konstry mogla ispušiti, ako je ikome večeras obezbjeđeno mjesto u finalu onda smo to mi, bukvalno ne vidim nikoga ko bi ga nama mogao zauzeti, lagano do subote.
3. Azerbejdžan - iako meni lično nije za prolazak ipak mislim da će upasti, žiri će ga najvjerovatnije nafilovati hrpom bodova sve i da kod publike podbaci tako da se ne brinem puno za njega.
4. Australija - jedan je od sigurnijih i ne bi trebalo biti nikakvih negativnih iznenađenja, svakako više vjerujem u njegovu emociju koju oslobađa u pjesmi nego Azeru koji mi je sav nešto fake i neharizmatičan, nakon pauze od godinu dana evo nazad Australijanaca u finalu.
5. Kipar - ovo mi je na klimavim nogama jer nema nikakav ''wow'' efekat ni pečat ali opet kontam to je Kipar, pjesma je obojena zvucima istočnog Mediterana a dio je i na grčkom mada teško je predvidjeti kako će Evropa odreagovati na ovu stvar, ne želim da ispadne ali sam pripremljen i na tu opciju.
6. Estonija - prilično bezbjedan, jedino ako nije nešto puno podbacio sa stejdžingom u šta sumnjam, rekao bih da će biti ''friendly'' i za žiri i za ''televotere'' dovoljno za prolaz tako da nema zime za Stefana.
7. Rumunija - birajući između Izraelca i Rumuna (obojica nema šanse da se provuku), prije mislim da će to biti Andrei, manje je iritantan kao pojava i koreografija neće biti nešto mnogo kontraverzna, kao što već neko reče - Rumuni su sa kičericama uvijek se dobro kotirali na takmičenju.
8. Poljska - nikada laganije neće se plasirati kao sada, miljenici će biti i jedne i druge strane glasača (mobilisana poljska dijaspora čeka k'o zapeta puška I guess), poslije punih 5 godina Poljaci su opet u igri.
9. Švedska - polufinale gaze k'o plitak potok, moguće je da će Corny trijumfovati kao pobjednica večeri i po žiriju i po publici, nemam ništa za dodati.
10. Češka - zatvoriće polufinalnu noć što je velika prednost, mada se i dalje plašim za njih da ne skončaju kao Austrijanci od preksinoć.

Neka je sa srećom svima večeras a najviše nama lol, biće i ovo dosta neizvjesna i napeta noć! ;)

Hvala ljudi na odgovorima. Malo sam neupućen pa mi znači objašnjenje. Što se tiče mojih večerašnjih predikcija večeras :
1. Švedska
2. Poljska
3. Srbija
4. Australija
5. Izrael
6. Finska
7. Rumunija
8. Češka
9. Estonija
10. Irska ,San Marino,Kipar( oni su mi svi na granici) a što se tiče mojih želja najviše bih voleo Makedonci da prođu jer mi je Andrea draga i dobro peva ali nažalost mislim da nije dovoljno..

Zadnje predikcije za noćas:

Švedska, Poljska, Srbija, Finska, Estonija, Australija, Azerbejdžan, Belgija, Češka, Kipar. (Mislim da zadnje tri lako mogu biti zamijenje sa Maltom, San Marinom ili Rumunijom)

Back