ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Ne, glasanje počinje nakon što svi izvedu pesme i mislim da traje oko 18 minuta. U finalu bi trebalo oko 40 minuta da traje.

Znači nisam uopće znao da se ne smije stavljati. Doslovno pratim 2-3 teme i ne čitam ostatak foruma. :LOL:
Uostalom, ne vidim problem da se nešto stavi za vidjeti ako je već online i svi to gledaju. Ali dobro... Drugi put ću bolje paziti LOL.

Problem je sa autorskim pravima, a može biti problem i za nosioce akreditacija, jer je striktno zabranjeno od strane EBU-a. To što je neko podelio, ne znači da treba da se širi netom, naročito ne na forumu, bilo javno u temi ili putem direktnih poruka.

Ne, glasanje počinje nakon što svi izvedu pesme i mislim da traje oko 18 minuta. U finalu bi trebalo oko 40 minuta da traje.
To je mnogo bolje. Mislim da je 40 minuta potpuno nepotrebno i da je samo podložno velikim malverzacijama sa glasovima.

Da, u nekom fajlu su verovatno greškom naveli za finale.

Evo ovo su nam danas poslali u mejlu:

VOTING WINDOWS: As in 2024, Rest of the World voting (for viewers outside the 37 participating countries) for the Semi Finals and Grand Final begins at 00.01 CEST on the day of each Live Show and is open until the show begins at 21.00 CEST. Viewers in the Rest of the World can then vote again during the voting window in the Live Shows.

Voters in the 37 participating countries can vote during the Live Shows after all the competing songs have been performed in each Semi-Final and from the
beginning of the Grand Final.

Iznivelisana su mi polufinala manje-više po konkurentnosti, meni lično je bolje drugo i u njemu mi ima više kvalitetnijih i interesantnijih pjesama dok su u prvom ove ''izvikanije'' zemljetine koje prolaze šta god da pošalju jer imaju prođu na ime mada i tu se nađe poneki opasan konkurent, u svakom slučaju me manje ''rade''...

Nego, polufinalne večeri kao da su ciljano podijeljene po polovima - u prvom sve sami muškarci osim Albanije koju predstavlja duo i Poljske sa ženskim izvođačem dok će drugo biti girls night izuzev Australije, Austrije, Jermenije, Srbije i Češke čije boje brane momci kao i Litvanija sa grupom. 😛

Pretpostavljam da će to imati i nekog rezultatskog učinka, bilo bi presmiješno (a ujedno skoro pa nemoguće) da sutra Poljakinja ispadne a u četvrtak mislim da će muški koji su u manjini biti privilegovaniji - kapiram da će svi proći sem eventualno Princa ili Adonisa, imam feeling da će barem jedan biti out.

Te escXtra press ankete su mi oduvek problematične, možda je do uzorka.

Nešto realnije deluju ovi glasovi publike. Doduše, nije sve isto u dvorani i na tv-u.

received_1821593085080740.webp

Ni meni ne smeta, mada se ponešto može predvideti shodno algoritmu. Algoritam slučajno bira dve koji će biti među tri zajedno sa onom zemljom koja treba da bude proglašena finalistom, s tim da ne može jedna zemlja da bude više od tri puta, ne bi trebalo da bude u dva uzastopna pojavljivanja, niti u kombinaciji sa zemljom sa kojom je već bila.​

Evo detalja:

Screenshot_20250513_103253_Chrome.webp

Ma dobro, kad znamo za npr. Švedsku, Estoniju, Ukrajinu da prolaze, jasno će nam biti kad prolazi koja

I jeste sad fokus na izvođačima i delegacijama, sviđa mi se to, i što se svi jednako prikazuju.
Konstru nisu prikazali nijednom sve dok nije prozvana na kraju

Ja sam isto rekao da mi se sviđa, barem za prvih 9 se ne tresem ako nas ne prikažu, pošto znam da ne prolazimo za tim paketom. Jedino za 10 će biti panika. 😂

Nije loše ovo za predstavljanje, prozivanje finalista, kako mi se činilo. Svakako bolje od onog eksperimenta 2023. godine.

Neki od lokala u Beogradu u kojima će moći da se gleda prenos Evrovizije:
  • M/10 Bar (Zmaj Jovina 4) - oba polufinala i finale
  • Vukov božićni kutak (Bulevar kralja Aleksandra 17) - oba polufinala i finale
  • NE TA DVER Wine Bar (Milovana Milovanovića 3) - oba polufinala i finale
  • KC Grad (Braće Krsmanović 4) - finale, ulaz 700 dinara uz uključen koktel dobrodošlice
  • Kafe Šupa (Jug Bogdanova 17b) - oba polufinala i finale

Back