ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Vala bas! A nasi uvek pokazuju 3 prsta i to nije provokacija, to je normalan gest 🙄
Ne možeš porediti to nikako. 3 prsta nisu usmjerena protiv nikoga. Ovo njihovo jeste. No, da ne idem u spam.

Ako ce Izrael i Estonija pokupiti televoting a Austrija žiri, nesto ne vidim da ce Austrija svakako pobijediti jer ih ne vidim sa velikim brojem glasova (niti dovoljnim) od publike da bi bili prvi. Hajde, vidjecemo.

Bilo bi ludilo da Srbija treću godinu zaredom bude prva iznad crte. 😀

Nit je smišljeno zbog nas niti je upućeno nama, razumem da kad se to desi na fudbalskoj utakmici pa se naši osete isprovociranim al to je do te patologije gde smatramo da smo okruženi neprijateljima.

Ma dobro, i da pitaš Srbe sa Kosmeta sigurno bi ti rekli šta misle o takvom pokazivanju orla.

Moje mišljenje stoji, uopšte ne gledam na to kao provokaciju sve dok nije jasno da se radi o istoj

Svake godine ista priča sa tim orlom. Neka ih, njihova stvar, problematično je jedino to što je to istovremeno simbol tzv. velike Albanije pored toga što im je valjda i nacionalni pozdrav ili šta god, pa se ovi naši odmah nalaze prozvanim. Zaista je bespredmetno polemisati svaki put o tome.

Imamo i mi krajišničke pesme koje slave Veliku Srbiju pa nikom ništa, to može i sluša se.

Malo mi je degutantno što mediji i ljudi općenito traže provokaciju u gesti dvoje ljude koji su prije svega, po onome što vidimo i čujemo, veliki umjetnici i profesionalci + koji su i podržali studente jednom prilikom.

Samo cu dati jedan zakljucak, necu komentarisati sve pojedinacno. Moram da kazem da je polufinale bilo jako lose kad sagledamo pesme, istovremeno svaki nastup je produkcijiski izgledao fenomenalno, al ocigledno je sve ulozeno u nastupe, moramo da se vratimo i malo boljim pesmama. Svakcarska mi je omiljeni domacin u poslednjih nekoliko godina, sve je bilo besprekorno, revijalni deo, najbolji deo veceri, i najbolji u ne znam koliko godina. Svajcarci su novi Svedjani, nekako produkcijiski svaka cast, pitko, prirodno, zanimljivo. Novi nacin saopstavanja finalista, jako zanimljiv, nemam problem.

Švajcarska mi polako postaje druga omiljena evrovizijska država posle Holandije 😍

2019 - 🇳🇱 #1
2020 - 🇨🇭 #1 i jedna od mojih omiljenih evrovizijskih pesama
2021 - 🇨🇭 #1
2022 - 🇳🇱 #1
2024 - 🇳🇱 #1, 🇨🇭 #2
2025 - čekam da vidim Austriju ali kako stvari stoje biće mi 🇨🇭 ili #1 ili #2

Pitaj stariju generaciju Hrvata i Bosnjaka kako dozivljavaju tri prsta, dobices malo drugaciji odgovor.
To sto neko konstruiše teze i falsifikuje kako njemu odgovara je nešto već drugo. Druga je to tema i poprilično nije prikladna za ovaj forum. Zali Boze naših kojima se ne sviđaju 3 prsta, ali da ne idem u neželjenom pravcu. Pitaj Srbe starije sta pomisle kad vide to što Albanci pokazuju.

Elem, moja prognoza za drugo polufinale:

Sigurni prolazi:

Austrija, Finska, Izrael, Malta, Jermenija, Grčka i Australija.

Vjerovatno prolazi i jedna balticka zemlja ili Srbija.
Za preostale 2 pozicije su tu druga balticka zemlja ili Srbija u borbi sa Luksemburgom, Ceskom i Gruzijom.

Mislim da su autsajderi za prolaz Danska, Crna Gora (nazalost) i Irska.

• Like
Reactions: FFM
Video sam sliku, i stvarno me zanima da li je SMS poruka za glasanje u Danskoj samo 13 centi (1 njihova kruna) 😳 ... ko napada danske kartice???

Вјероватно нико, ако морају да региструју број приликом куповине 😩

То је најбоље гањати у Грузији и Јерменији, ја мислим, не знам каква су правила за куповину броја те да ли им стиже велики број гласова у полуфиналу.

Video sam sliku, i stvarno me zanima da li je SMS poruka za glasanje u Danskoj samo 13 centi (1 njihova kruna) 😳 ... ko napada danske kartice???
Jeste, tamo je najniža cena glasa, 1 kruna, što je oko 16 dinara. Nakon njih, najjeftinije je u UK 0,15 GBP (oko 21 dinar), zatim Ukrajini 8,50 UAH (oko 22 dinara) i Nemačkoj 0,2 EUR (24 dinara). Najskuplje glasanje je u Finskoj, 1,50 EUR za SMS i 1,52 EUR za poziv.

Što se tiče exYu, najjeftinije je kod nas, 39,99 dinara, u Hrvatskoj 0,49 EUR, u Sloveniji je 0,84 EUR, a najskuplje u Crnoj Gori gde je glas 1 EUR.

Dobro prvo polufinale, generalno. Sviđa mi se kako su Švajcarci sve to uklopili. Iispalo je bolje nego što sam očekivao. Voditeljke su zanimljive , scena je odlična....jedino mi se nije dopalo kopiranje Švedske u revijalnom delu, ali to je sitnica. Sve u svemu, odlično odrađen posao iz tog ugla.

Rezultati su, mahom,, očekivani. Omašio sam Island i Portugal (umesto njih sam očekivao Belgiju i Kipar). Ispostavilo se da ni ekstravagantan nastup ne može pokriti pesmu ukoliko je ona loša/nedovoljno kvalitetna/nedorećena. Drago mi je što je Poljska prošla, to mi je bilo glavno 😍 Ovo će na kraju biti dark horse celog izdanja. Ukrajina mi je bila tragično loša ali, naravno, nije se sumnjalo u finale niti jednog trenutka.

Mog oca je oduševila Estonija, kaže odavno nije čuo ovako dobru pesmu na Evroviziji :ROFLMAO: Ovo samo dodatno sugeriše ono što sam mislio i do sada, a to je da će ova pesma biti u samom vrhu što se tiče televotinga u subotu.

Albanija fantastična, može da se desi da zabeleže i najbolji rezultat ikada.

Šveđani su odlični bili ali ne vidim ih kao pobednike. Top 3 bi bio plasman po meri.

To su ukratko neke impresije, kasnije ću pisati detaljnije.

Ne znam kako vama, meni sinoć bilo baš lijepo polufinale, nekako me vratilo u djetinjstvo gledanje takmičenja, možda zato što sam rasterećeno gledao a i sam program mi je bio po mjeri. Baš sam zadovoljan za sad, od Roterdama nije ovoliko lijepo bilo

I meni kao Majsti. Čak mi sve prošlo što volim. Portugal mi je bio četvrti na scoreboardu, Island peti ili šesti a Ukrajina deseta. 😄 Jedino sam se nadala da će Belgija proći dalje jer mu je bio rođendan a i što se druži sa Princom. A generalno u ukupnom plasmanu i on i Kipar su mi bili oko tridesetog mesta. I San Marino mi je 13. ukupni tamo.

Back