Dobro prvo polufinale, generalno. Sviđa mi se kako su Švajcarci sve to uklopili. Iispalo je bolje nego što sam očekivao. Voditeljke su zanimljive , scena je odlična....jedino mi se nije dopalo kopiranje Švedske u revijalnom delu, ali to je sitnica. Sve u svemu, odlično odrađen posao iz tog ugla.
Rezultati su, mahom,, očekivani. Omašio sam Island i Portugal (umesto njih sam očekivao Belgiju i Kipar). Ispostavilo se da ni ekstravagantan nastup ne može pokriti pesmu ukoliko je ona loša/nedovoljno kvalitetna/nedorećena. Drago mi je što je Poljska prošla, to mi je bilo glavno

Ovo će na kraju biti dark horse celog izdanja. Ukrajina mi je bila tragično loša ali, naravno, nije se sumnjalo u finale niti jednog trenutka.
Mog oca je oduševila Estonija, kaže odavno nije čuo ovako dobru pesmu na Evroviziji

Ovo samo dodatno sugeriše ono što sam mislio i do sada, a to je da će ova pesma biti u samom vrhu što se tiče televotinga u subotu.
Albanija fantastična, može da se desi da zabeleže i najbolji rezultat ikada.
Šveđani su odlični bili ali ne vidim ih kao pobednike. Top 3 bi bio plasman po meri.
To su ukratko neke impresije, kasnije ću pisati detaljnije.